Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Subwoofer 156 SW

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar mariatchi
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Alfetka 156 SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    w mojej po lewej stronie są normalne mocowania (śruby) do którycz sie go przykreca i nawet osłona filcowa jest jak na zdjeciu u MARCINA.SC wyżej
    no to muszę to obadać bo zaczyna mi się podobać ten pomysł z zabudową na bazie oryginalnego suba, ale qrczaki nie kojarzę tam śrub i tym bardziej nie mam osłony filcowej tylko trójkąt i gaśnicę :/ Gdzie montujecie wzmaki?

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

No to widocznie w twojej nie było "fabrycznie "suba ale podejrzewam ,że to nie problem...Co do wzmacniacza to ori je mają ale jak miałbyś zamiar zmieniać głośnik to i mocy by trzeba było...Ja chwilowo stoje z modzeniem przy subie a wzmacniacz mam przykręcony do skrzyni którą aktualnie wożę "na plecach" ,żeby szło szybko i łatwo się pozbyć sprzętu z auta... Jak przebuduje oryginalnego suba to raczej pokombinuje żeby w prawy boczek upchać wzmacniacz co by nie przeszkadzał...Kiedyś miałem na tylnej sciance tylnej kanapy ale to niepraktyczne -zwłaszcza w SW ....dlatego myślę żeby ukulać ładną obudowę z plexą na prawy boczek i ładnie podswietlic wzmak i kondensator a wtedy kable będą pochowane pod "zabudową" i nie będą straszyć

- - - Updated - - -

Dziś sobie posiedziałem do woli na Youtube i się podszkoliłem z żywicy no i raczej jednak będe modził na wiosne profilowane zabudowy na obie strony bagażnika...No chyba ,że auta do tej pory się pozbęde....

Mieszka w
    Pruszków
    Auto

Domyślnie

Właśnie byłem oglądać wnękę tak na szybko i nie widzę tam miejsc do zamocowania suba, chyba, że są pod tapicerką. Mam wersję po FL, może to jest jakaś różnica?

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał mariatchi Zobacz post
    Właśnie byłem oglądać wnękę tak na szybko i nie widzę tam miejsc do zamocowania suba, chyba, że są pod tapicerką. Mam wersję po FL, może to jest jakaś różnica?
    Jak zdąrze to jutro ci zrobie fotki jak u mnie wyglądają mocowania i do czego są przykręcone...Co do FL to jestem pewny ,że bagażniki mamy te same więc po prostu miałeś wersje ze skromniejszym audio Sprawdz czy masz wogóle wiązke do suba zakończoną taką "kwadratową " kostką... Te fotki jak zrobie to i strzele fote wiązki

Mieszka w
    Pruszków
    Auto

Domyślnie

podłączyłem dzisiaj, tak dla sprawdzenia, ori subwooferek (nie BOSE) do mojego wzmacniacza Magnat Edition Two (150 RMS) i powiem szczerze, że nawet nie będę wymieniał w nim głośnika na inny, na moje potrzeby basuje jak trzeba Teraz tylko montaż w boczek i w końcu odzyskam bagażnik.

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał mariatchi Zobacz post
    podłączyłem dzisiaj, tak dla sprawdzenia, ori subwooferek (nie BOSE) do mojego wzmacniacza Magnat Edition Two (150 RMS) i powiem szczerze, że nawet nie będę wymieniał w nim głośnika na inny, na moje potrzeby basuje jak trzeba Teraz tylko montaż w boczek i w końcu odzyskam bagażnik.
    Ominąłeś wbudowany wzmacniacz ,że podłączyłeś pod swój??? Bo z kostki idzie przez wzmacniacz wbudowany w srodku suba...Ja pauzuje z przebudową do wiosny ale na wiosne robie zabudowe 2 boczków z żywicy...Jak wyjdzie jak trza to się wezme za taką robotę "hurtową" no ale narazie czekamy na + temperatury...

Mieszka w
    Pruszków
    Auto

Domyślnie

tak, ominąłem fabryczny. Przylutowałem porządny przewód głośnikowy do głośnika i wypuściłem go z obudowy przez gniazdo bezpiecznika.