Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: 145 pada akumlator

homel86
    Gość

Domyślnie 145 pada akumlator

pisalem gdzies juz o tym ale sie powtorze bo juz sam nie wiem co jest grane podpialem ostatnio czujnik od absu bo byl rozlaczony i teraz mi pada akumlator i w dodatku spalilo mi bezpiecznik(doszczetnie) pod maska w czerwonej obudowie od strony kierowcy spotkal sie juz ktos z czyms takim :? bo ja juz sam nie wiem o co chodzi

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie Re: 145 pada akumlator

Cytat Napisał homel86
    pisalem gdzies juz o tym ale sie powtorze bo juz sam nie wiem co jest grane podpialem ostatnio czujnik od absu bo byl rozlaczony i teraz mi pada akumlator i w dodatku spalilo mi bezpiecznik(doszczetnie) pod maska w czerwonej obudowie od strony kierowcy spotkal sie juz ktos z czyms takim :? bo ja juz sam nie wiem o co chodzi
    akumulator to nie kon,nie padnie.jesli sie rozladowuje musisz znalezc przyczyne.zacznij od podlaczenie w szereg amperomierza i sprawdzenia poboru przy wylaczonych odbiornikach.jesli pali sie bezpiecznik tzn jest zwarcie...
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

homel86
    Gość

Domyślnie

czujnik absu mam walniety

Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał homel86
    czujnik absu mam walniety
    co czujnik ABS ma wspulnego z rozladowaniem akumulatora albo palenia bezpiecznika????

homel86
    Gość

Domyślnie

caly czas robi zwarcie wiec pobiera prad co powoduje rozladowywanie akumlatora jak go odlacze to wszystko gra tylko absu nie ma ale da sie z tym zyc narazie

Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał homel86
    caly czas robi zwarcie wiec pobiera prad co powoduje rozladowywanie akumlatora jak go odlacze to wszystko gra tylko absu nie ma ale da sie z tym zyc narazie
    bardzo dziwne.bardzo.czujnik idzie wymienic wiec maly problem.jakos trudno uwierzyc by czujnik mial przebicie do masy,predzej przewod,ale to i tak dziwna sprawa.sprawdzales np. omomierzem ze jest przejscie do masy???

Użytkownik Pirat drogowy Avatar frynas
    Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Domyślnie jak sprawdzić co rozładowuje akumulator????

witam...opisze swoje przejscia z rozładowującym się samoczynnie akumulatorem....opisze to na podstawie vw golf mk2 bo to w nim był problem...kolego homel86 to pisze głównie do Ciebie...musisz odłączyć akumulator(ujemną kleme) i pomiędzy tą kleme od akumulatora a biegun ujemny wpiąć miernik prądu ustawiony na mierzenie oporu(poboru prądu)...wcześniej musisz wyłączyć wszystkie urządzenia...
    prawidłowa wartość to o ile pamiętam 0,2A do 0,4A....jednak u mnie w golfie pokazywało mi ponad 1 A
    a wszystkie urządzenia były wyłączone...musisz tak wpiąć ten amperomierz w układ i zmierzyć pobór przy wyłączonych wszystkich urządzeniach elektrycznych....jeśli wartość jest wyższa niż 0,4A to pokolei wyjmuj wszystkie bezpieczniki i za każdym razem sprawdzaj wartość na mierniku...jak trafisz w ten bezpiecznik na którym masz zwarcie to sprawdz w instrukcji jakie urządzenia on obsługuje(w załączniku wysyłam Ci zdjęcia z instrukcji) wtedy pokolei sprawdzaj te urządzenia(odłączaj je) i tym sposobem dojdziesz w jakim urządzeniu masz problem....u mnie w golfie była to lampka w podsufitce...miałem uszkodzoną uszczelke od szyberdachu i dostała sie woda do lampki i było zwarcie......jeszcze jedna ważna rzecz....sprawdz napięcie na aku...powinno być 12,8v czasami sam aku robi w sobie zwarcie i trzeba go wymienic..jakbys miał pytania to pisz...postaram sie odpowiedziec
    alfa romeao 146 1,9TD

homel86
    Gość

Domyślnie

wielkie dzieki bede sie z tym bawil ale po wakacjach bo teraz cierpie na brak czasu :| jeszcze raz dzieki za instrukcje pzdr