I tak i nie - na fastach zrobilem juz w cholere kilometrów
w 156 mam u siebie koło 10tys zrobione a zawias byl robiony na poczatku roku - wiec nie wiem ile poprzedni wlasciciel mógł zrobic - ale kwestia jest taka, ze od działania systemu nie powinno nic sie rozdupić.
147 powodów do zadowolenia
No i mam winowajcę. Guma na sworzniu jest luźna i nie uszczelnia sworznia. Cały smar wyciekł i zaczęło trzeć metal o metal. Jeśli dobrze rozumiem to nie mogło się stać przy zakładaniu nowego wahacza (zsunięta guma) tylko podczas eksploatacji?
Przejechałem na tym wahaczu przeszło 8tyś km i wszystko było OK. Jeśli był taki od samego początku to powinienem wcześniej słyszeć piski i trzaski a nie dopiero po zadziałaniu ASR?
![]()
ASR też blokuje koła. Jeżeli jedno buksuje, to ASR go lekko przyhamowuje tak, aby pociągło to drugie z lepszą przyczepnością. Dopiero gdy system wykryje, że oba koła buksują, dławi silnik. W moim Q4 działa to na wszystkie 4 koła do tego stopnia, że potrafię ruszyć pod górkę, kiedy 3 koła mam na lodzie i tylko jedno ciągnie auto.
Ostatnio edytowane przez Złoty ; 10-12-2012 o 17:11
Złoty rzeczywiście doczytałem, że u Nas działa też z hamulcami.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Reklamuj ten wahacz - ja za takie uszkodzenie dostałem 100% zwrotów kosztów od sprzedającego, tzn hurtowni.
Swoją drogą u mnie - z dokładnie takim samym uszkodzeniem nic sie nie działo - cisza jak makiem za siał - tylko z uwagi na to ze w pore to zauważyłem to zareklamowałem
147 powodów do zadowolenia
Zamówiłem TRW na wymianę i jak zrzucę tego złoma to oddam do warsztatu w którym robiłem zawias. Jak można robić wahacze które padają po 8 tyś km? Kpina. Nie jestem pewien czy to są Fasty, Vemy czy inne qapy bo oddałem mechanikom wóz a oni założyli 'włoskie wahacze' jak się okazało że oryginalne mają za duże luzy. Liczyłem się z tym, że padną szybciej niż OEMy czy TRW ale nie spodziewałem się, że tak szybko.
Całą resztę mam Ricambi Originali bo wiedziałęm że górne wahacze, stabilizator i łączniki muszę wymienić.