wariat i rozrząd był wymieniony przez poprzedniego własciciela 3 tys km wstecz wiec to raczej nie to, chyba ze sie juz posypał w co nie wierze, jutro rano sprawdze gdzie dokladnie to klekocze.
Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
wariat i rozrząd był wymieniony przez poprzedniego własciciela 3 tys km wstecz wiec to raczej nie to, chyba ze sie juz posypał w co nie wierze, jutro rano sprawdze gdzie dokladnie to klekocze.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Co masz na myśli pisząc ze to najgorsze rozwiazanie? Jaki olej bedzie lepszy i tanszy?
Najgorsze, ponieważ Magnatec zostawia tony szlamu w silniku i zapycha kanały olejowe.
Napisz ile zapłaciłeś za tego Magnateca ?
Lepszy będzie Valvoline Durablend 10w40, jeszcze lepszy Maxlife 10w40.
Inne to już inna klasa cenowa niestety.
Wczoraj dostałem Valvoline Synpower 5w40 w najnowszej odsłonie:
Zwróćcie uwagę na tył bańki i to co jest tam ciekawego teraz:
![]()
Ostatnio edytowane przez Pablo. ; 12-12-2012 o 12:12
olej w orginalnych opakowaniach 4l +1 l zaplacilem rowne 100 zł plus filtr oleju
100 zł za olej a filtr oddzielnie juz nie pamietam ile. Ale olej to na bank tyle kosztował
Pablo - a możes mi laikowi rozjasnic co oznacza ta abrobata Fiata na tym opakowaniu Valvoline? Czy fiat w niej określa do jakich silników zaleca ten olej?
Inne pytanie, czy pozostałe popularne Valvo np. 10w40 też już mają te aprobaty?
Co do tego że źle powiedziałem : może się mylę odnośnie Magnateca, ale jeździłem wcześniej na Edge 10W60 i nie miałem zastrzeżeń, obecnie jeżdżę na Milersie CFS 10W60 i też nie mam zastrzeżeń.