A ja się zastanawiam, czy baby nie maja wstępu na to forum....
Przykre to co niektórzy piszą.
A ja się zastanawiam, czy baby nie maja wstępu na to forum....
Przykre to co niektórzy piszą.
Podepnę się pod temat, który został już tutaj poruszony, a mianowicie normy EURO 4. Pytanie:
Czy za każdym razem wycięcie DPF-a, wiąże się z tym, że samochód nie będzie spełniał w/w norm ?
Słyszałem gdzieś, że nie jest to regułą...
Pozdrawiam
proponuję ci krótki test :
załóż z innego IP konto żeńskie
napisz powitanie w dziale "tu się witamy"
i czytaj miłe powitania od facetów
potem napisz takie same ale męskie - prawie zero odzewu
potem napisz "żeńską" prośbę o pomoc z np wymianą żarówki albo coś tego typu - gwarantuję , że nie jeden podjedzie 30km tylko po to żeby poznać Panią i okazać się rycerzem sprawnie wymieniającym Pani żarówkę ( tylko nie pisz , że masz męża , dzieci itp )
potem napisz to samo jako facet - dostaniesz może jakąś odp i dopisek że na pewno sobie poradzisz a jak nie to jesteś doooopa
- - - Updated - - -
mają -
mało tego - są milej widziane niż niektórzy faceci i jak pisałem powyżej mogą oczekiwać na konkretną pomoc "rycerzy"
![]()
To, że po wycięciu DPF'u leci więcej "syfu" z rury to wiem, pytanie tylko czy zawsze na tyle więcej, że samochód nie spełni norm EURO 4 - tak jak pisałem, słyszałem od kogoś, że nie jest to regułą, stąd moje pytanie.Kolego po wycięciu DPF'a więcej syfu leci z rury, więc automatycznie zmienia się przecież jakaś wartość spalin sprawdzana np. podczas przeglądów. Tak jak wycięcie katalizatora.
Pozdrawiam
W Polsce jak na razie w autach z silnikiem diesla podczas okresowych przeglądów technicznych nie obowiązuje pomiar emisji spalin.Oczywiście jeżeli silnik przy nagłym zwiększaniu obrotów sadzi czarnym dymem, to przeglądu nikt nie podbije, a na drodze przy spotkaniu drogówką z dowodem rejestracyjnym można się pożegnać. Mam wycięty DPF, sprawny silnik i zero dymienia z wydechu.
Oczywiście ze mają, a nawet jest to wskazane!!! Ale kolego chyba mojego pytania nie zrozumiales....
Drugie prosze sie stosowac do zasad na forum i nie tworzyc nowych postów w tematach już wielokrotnie wałkowanych.
No to by to tłumaczyło ale poco wprowadzać zamieszanie?
Koncze tenktory nota bene sam zaczalem
![]()
Ostatnio edytowane przez Evo666 ; 13-12-2012 o 10:32
Ja już dziękuje za pomoc panu Evo666. Pozdrawiam Barbara![]()
Jezeli rzeczywiście Barbara to cofam pytanie odnosnie nicka.
Zasugerowałem sie Twoim postem w innym temacie gdzie załączylas/łeś zdjęcie ... z bynajmniej nie damską dłonią.
WITAM
wtyczka lużno lata i nie wiem gdzie ma być podłączona kabel tej wtyczki jest podłączony do zblocza lewa strona tył
Alfa 159 jdtm 1,9 SW wtyczka tył lewa strona gdzie ma być podłączona?
zdjęcie
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz2EvJARUWH