Raczej w poniedziałek zostawię auto w ASO w Chrzanowie tylko się dowiem o cenę bo dziś się dodzwonić nie mogłem. Też praktycznie wszystko sam robię, do tej pory tylko raz oddałem auto na wymianę płynu hamulcowego ale to z czystego lenistwa.
Raczej w poniedziałek zostawię auto w ASO w Chrzanowie tylko się dowiem o cenę bo dziś się dodzwonić nie mogłem. Też praktycznie wszystko sam robię, do tej pory tylko raz oddałem auto na wymianę płynu hamulcowego ale to z czystego lenistwa.
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
to ja opisze swoja przygodę z mechanikiem,miesiąc temu rozleciało się łożysko oporowe sprzęgła ,nie miałem czasu sie tym zająć wiec zawiozłem belle do znajomego mechanika,wszystko cacy zrobione, alfe odebrałem po 2 tygodniach... i w drogę,hehe 40 kilometrów od domu wypadła półośka z przegubu ,bo mechanik widocznie się spieszył i nie wbił w zabezpieczenie [seger],na poboczy ogarnąłem tą imprezę,i tak szczęśliwie do wczoraj przejeździłembo wracając do domu wieczorem w bolecinie odpadło mi koło z drugiej strony....,pocięło oponę i pokiereszowało błotnik,wstępna diagnoza wywalony gwint w piaście i śruby nie trzymały,to na tyle z przygody u mechanika masakra
Dwa tygodnie wymieniać łożysko i jeszcze zjeb... Masakra jakaś. Ja tam żadnym mechanikiem nie jestem lecz zwariowanym pasjonatem. Jestem w stanie z alfonsem zrobić praktycznie wszystko - od wymiany żarówki po remont główny silnika. Jak ktoś z okolic będzie miał problem i nie będzie miał gdzie ogarnąć tematu to pisać - jak będzie chwila czasu postaram się pomóc.
AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
AR 164 3.0 V6 - sprzedam części
podepnę się jako OT z racji że jutro zamierzam się wybrać do elektromechanika, polecacie jakiegoś w Chrzanowie i w okolicach ?