Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: Dobry mechanik Chrzanów i okolice

Użytkownik Romeo Avatar Matti
    Mieszka w
    Babice, Polska
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9JTD 110KM 2001r. Nero fuoco

Domyślnie

Raczej w poniedziałek zostawię auto w ASO w Chrzanowie tylko się dowiem o cenę bo dziś się dodzwonić nie mogłem. Też praktycznie wszystko sam robię, do tej pory tylko raz oddałem auto na wymianę płynu hamulcowego ale to z czystego lenistwa.
    Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem

Użytkownik Rowerzysta Avatar ŁukaszALFAlow
    Mieszka w
    Chrzanów/Regulice
    Auto
    159 1.9 jts, 156 1.9 jtd SP1

Domyślnie

to ja opisze swoja przygodę z mechanikiem,miesiąc temu rozleciało się łożysko oporowe sprzęgła ,nie miałem czasu sie tym zająć wiec zawiozłem belle do znajomego mechanika,wszystko cacy zrobione, alfe odebrałem po 2 tygodniach... i w drogę,hehe 40 kilometrów od domu wypadła półośka z przegubu ,bo mechanik widocznie się spieszył i nie wbił w zabezpieczenie [seger],na poboczy ogarnąłem tą imprezę,i tak szczęśliwie do wczoraj przejeździłembo wracając do domu wieczorem w bolecinie odpadło mi koło z drugiej strony....,pocięło oponę i pokiereszowało błotnik,wstępna diagnoza wywalony gwint w piaście i śruby nie trzymały,to na tyle z przygody u mechanika masakra

majkkel
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał culio Zobacz post
    to ja opisze swoja przygodę z mechanikiem,miesiąc temu rozleciało się łożysko oporowe sprzęgła ,nie miałem czasu sie tym zająć wiec zawiozłem belle do znajomego mechanika,wszystko cacy zrobione, alfe odebrałem po 2 tygodniach... i w drogę,hehe 40 kilometrów od domu wypadła półośka z przegubu ,bo mechanik widocznie się spieszył i nie wbił w zabezpieczenie [seger],na poboczy ogarnąłem tą imprezę,i tak szczęśliwie do wczoraj przejeździłembo wracając do domu wieczorem w bolecinie odpadło mi koło z drugiej strony....,pocięło oponę i pokiereszowało błotnik,wstępna diagnoza wywalony gwint w piaście i śruby nie trzymały,to na tyle z przygody u mechanika masakra
    przykra sprawa, mechanik partacz.

Użytkownik Romeo Avatar Andy1970
    Mieszka w
    Płaza/Chrzanów/Małopolska
    Auto
    164 V6

Domyślnie

Dwa tygodnie wymieniać łożysko i jeszcze zjeb... Masakra jakaś. Ja tam żadnym mechanikiem nie jestem lecz zwariowanym pasjonatem. Jestem w stanie z alfonsem zrobić praktycznie wszystko - od wymiany żarówki po remont główny silnika . Jak ktoś z okolic będzie miał problem i nie będzie miał gdzie ogarnąć tematu to pisać - jak będzie chwila czasu postaram się pomóc.
    AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
    AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
    AR 164 3.0 V6 - sprzedam części

majkkel
    Gość

Domyślnie

podepnę się jako OT z racji że jutro zamierzam się wybrać do elektromechanika, polecacie jakiegoś w Chrzanowie i w okolicach ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar ŁukaszALFAlow
    Mieszka w
    Chrzanów/Regulice
    Auto
    159 1.9 jts, 156 1.9 jtd SP1

Domyślnie

Cytat Napisał Andy1970 Zobacz post
    Dwa tygodnie wymieniać łożysko i jeszcze zjeb... Masakra jakaś. Ja tam żadnym mechanikiem nie jestem lecz zwariowanym pasjonatem. Jestem w stanie z alfonsem zrobić praktycznie wszystko - od wymiany żarówki po remont główny silnika . Jak ktoś z okolic będzie miał problem i nie będzie miał gdzie ogarnąć tematu to pisać - jak będzie chwila czasu postaram się pomóc.
    z tego co widze to mechanicy teraz ida na ilośc a nie na jakośc ,tez jestem można powiedzieć pasjonatem ,ale nie zawsze mam czas na zabawe z moja bellą