mialem podobny problem, okazalo sie ze winowajca byl czujnik temp ktory masz zaraz za konsola i to wlasnie on tak "cyka". Wymiana na nowy pomaga
temat wisi tez gdzies na forummusisz troche pogrzebac
![]()
mialem podobny problem, okazalo sie ze winowajca byl czujnik temp ktory masz zaraz za konsola i to wlasnie on tak "cyka". Wymiana na nowy pomaga
temat wisi tez gdzies na forummusisz troche pogrzebac
![]()
u mnie cykanie po przekręceniu kluczyka w pozycje mar dochodziło od przekażników pompy paliwowej Tak jak ty akumulator miałem padake Zakupiłem nowy aku i problem znikł Nadmienię iż w tym samym czasie zauważyłem ze kabel od masy był zaśniedziały, przeczyściłem go i wszystko jest jak się należy
gdzie jest ten kabel od masy ? przy krawędzi maski ?
- - - Updated - - -
po dłuższym namyśle i powiązaniu faktu iż gaz mi się ostatnio przełącza zaraz po odpaleniu stwierdzam że może faktycznie czujnik padł, idzie go samemu wymienić ?
czy to cykanie dochodzi z pod maski bo dokładnie nie zrozumiałem? Nie wiem czy to ci pomoże ale mi też coś cykało z pod maski z takiej czarnej skrzyneczki, która była przytwierdzona do przegrody między kabiną a silnikiem, wymiary ok. 10x10x10 odholowałem auto do mechaników bo nie wiedziałem co się stało z samochodem, tylko że ja nie mogłem odpalić samochodu w serwisie podmienili akumulator i zadziałało.
z pod maski nie bo jak nasłuchiwałem dziś to na silniku i w jego okolicach nic nie słychać
Ten kabelek jest w górnym prawym rogu głowicy Musisz zdjąć osłonę Przykręcony nakrętką na klucz 13