Poziomica na dach?I co mi to da? A jak bedzie oczko?
W ten jakże ciepły sobotni wieczór chyba nie ogarniam waszych metod![]()
Poziomica na dach?I co mi to da? A jak bedzie oczko?
W ten jakże ciepły sobotni wieczór chyba nie ogarniam waszych metod![]()
Jakie oczko?kładziesz poziomicę w poprzek na środku dachu i mierzysz odległość do gleby.
Niewpadłbym na toJaki jest oryginalny wymiar? Mam 17".
Znowu muszę przypomnieć Ci o instrukcji![]()
Nie w Irlandii, tutaj nie ma jako takich stacji diagnostycznych. Moge zaplacic i jechac na przeglad ale to by bylo na tyle i nie jest to takie hop siup bo tutaj sie czeka okolo miesiaca do nawet 3 ! i za kazdym oblanym placi sie wiecej kasy na nastepnym! Normalny garaz nie ma takiego sprzetu niestety.
Ja zmienialem caly zawias na nowy. Auto jest jak z fabryki tylko ze 3 razy twardsze. Poczekam moze sie dotrze jak nie to pojade do specjalisty od Alfy ale musze uzbierac kase bo on nie jest tani. Swieta ida wiec musze poczekac.
Niektórzy czytają wybiurczo posty więc nie doczytali że jesteś w irlandii. A moja rada - zmień opony . Też tu pisałem podobne posty,zrobiłem zawieche z tyłu kompletną i auto jeździło ok.No ok jak na 225 ,dziewczyna jak wsiadła się przejechać (na codzień uży(wa fiata marea na 185 oponkach) to była w szoku,dla mnie było ok. Ale przed zimą postanowiłem zrobic zbierzność( bo geometrii w 166 nie poprawisz ),bo mam nowe zimówki i po ustawieniu było sporo gorzej. Już przeklełem to auto ale że nie mogłem wjechać do garażu to postanowiłem jednak założyć nowe zimówki (mimo niby złej zbierzności) i co się okazało? Auto idzie jak strzała,koleiny czy nie koleiny dziury czy nie dziury nie ma żadnego znaczenia. Tak samo jak w mojej poliftowej 166 opony 225 nie robiły na niej wrażenia tak na przedliftowej nie robią teraz . Więc nie słuchaj historyjek że tak ma być bo auto sztywne (swoją drogą ciekawy tok rozumowania auto sztywne -dupa pływa) tylko założ nowe opony. Nie takie nienajgorsze tylko najlepiej nowe. Bo prawdopodobnie masz lekko (lub bardziej zjechane wewnętrze strony opon),i mimo że wydaje się że jaką to robi różnicę(tez tak uważałem ) to na nowych oponach jest tak jak byc powinno.
No chyba nie bede mial wyboru w takim razie. Komplet Federal SS-595 280 Euro wiec calkiem tanioA czytalem ze to sa dobre opony. Zreszta mialem je w mondeo ST200 i nigdy nie stracilem przyczepnosci a ostro go katowalem, z czerwonego pola to nie schodzilem
i tutaj leje co drugi dzien.
Patrząc na wydruk, to zbieżność prawego tyłu masz na granicy. Czy tył ucieka w prawo? (przepraszam jeśli pisałeś, a nie doczytałem). Ja ze swoją sporo walczyłem i ustawiałem kilkukrotnie. Warto ustawić idealnie po środku i kilkukrotnie powiesić się za zawias (pobujać góra/dół samochodem) i sprawdzać co się stanie. W ten sposób można znaleźć jakąś tam średnią. Jeśli nie mają idealnych ślizgów i np stawiają jakiś opór przez tarcie w łożyskowaniu, to może się okazać, że kolejny pomiar po zrobieniu chociażby kilku metrów nie pokryje się z tym co masz na wydruku, tym bardziej, że tył jest na granicy - bardzo cienkiej zresztą![]()
Tak tyl ucieka w prawo! Bylem u nich z reklamacja dzisiaj. Zero gadki, zostalem potraktowany jak jakis natret i debil co ma problem. Jak trzeba bylo placic to spoko loko byli mili. Jak juz widzieli ze podjezdzam to juz nie mieli czasu. Nawet wydruku mi nie chcieli dac. Bede musial jechac po swietach do kogos innego, znowu wywalanie kasy w bloto, to mi sie nie usmiecha. Zamiast opon to bede 20 razy zbieznosc robil bo patalachy nie potrafia dobrze. tego zrobic.