Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70

Temat: Zakup 156 1.9JTD

kerni
    Gość

Domyślnie

pytanie odnośnie wahaczy przednich górnych

zastanawiam się nad 3 producentami

Delphi ok 150zł/szt
    Febi ok 175/szt
    TRW ok 210/szt

Wiadomo, że TRW to dobry zamiennik, ale czy może na forum jest jakiś konkretny temat z za i przeciw innym producentom

Ja nie mogę znaleźć, a zastanawiam się nad tym czy np. Delphi do codziennej spokojnej jazdy będzie OK

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał kerni Zobacz post
    Wiadomo, że TRW to dobry zamiennik, ale czy może na forum jest jakiś konkretny temat z za i przeciw innym producentom
    Na pewno forum był poruszany nie raz temat wahaczy Większość ludzi jest za montażem TRW-tylko jest podstawowy warunek, trzeba kupić ori A niestety na rynku jest sporo podróbek.

Delphi do codziennej spokojnej jazdy będzie OK
    Przy wahaczach w AR nie ma raczej czegoś takiego jak podział na spokojną czy sportową. Zawias będą Ci zabijały dziury w jezdni, torowisko, itd.

kerni
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    trzeba kupić ori A niestety na rynku jest sporo podróbek.
    .
    a jak rozpoznać oryginał? bo na allegro jest pełno "oryginałów" za 200 zł/sztuk

Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto

Domyślnie

a jak rozpoznać oryginał? bo na allegro jest pełno "oryginałów" za 200 zł/sztuk
    Rozpoznać... może być ciężko Wiesz na jakim "poziomie" są podróbki w dzisiejszych czasach Jedyne po czym ewentualnie rozpoznasz, to po tym że po kilku tysiącach km się wysrają-no ale wtedy, to już za późno

Po prostu trzeba kupić z pewnego źródła Oczywiście ceny mogą troszkę odbiegać o tych okazji z alledrogo, ale mogą Ci zaoszczędzić trochę czasu i nerwów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

U mnie oryginał miał nabity napis trw na górze sworznia, na tulejach napis booge, i na wahaczu miał zeszlifowane oznaczenia.
    Ale ceny poszły do góry jeszcze 1.5 roku temu kupiłem wahacz trw oryginał za 170zł teraz można o takiej cenie tylko pomarzyć.

kerni
    Gość

Domyślnie

podsumowując kupie Delphi ...nie będę przepłacał, skoro moge trafić na gorsza od nich podróbę TRW ;]
    ...odłożona kasę zainwestuje w regeneracje sworznia oryginalnych ARowskich wachaczy jakiem mam na aucie.
    Mam taki warsztacik co regeneruje i usztywnia końcówki i sworznie do Pucharu PZM w rajdach ...i tak przyszłościowo myślę o poli 80kach w zawias ...mam takie w corsie i jest super wiec zanim sypną sie Delphi skompletuje sobie pełen zestaw

Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto

Domyślnie

myślę o poli 80kach w zawias ...mam takie w corsie i jest super wiec zanim sypną sie Delphi skompletuje sobie pełen zestaw
    To też jest słuszna myśl Ogarniesz sobie zawias na poli i będziesz śmigał

Użytkownik Świeżak Avatar Lotos
    Mieszka w
    Wrocław/Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

miałem 156 1.9jtd. Jak sprzedawałem miała 302 000km przebiegu. Przy silniku oprócz standardowych awarii jak przepływka i EGR nie robiłem nic. Nawet turbo było w oryginale i dwumas przy takim przebiegu wiec jak ktos twierdzi a jest tu jeden taki ze silnik jtd jest do ....... to ma kompletnie nikłe pojecie i eksploatacji auta i rzeczywiscie niech lepiej kupi sobie Gulfa tri. W alfetce przeszkadzało mi tylko zawieszenie a raczej jego trwałosć. Przy moich przebiegach rzedu 60 000km rocznie musiałem robic cos srednio co 4 miesiaceale auto kochane było
    Obecnie po sprzedazy przesiadłem sie na Fiata Stilo Multiwagon z takim samym silnikiem i TAKŻE zero problemów ale do Alfy powróce z modelem 159 nie ma lepiej prowadzącego sie i wygladajacego auta jak Alfa Romeo- takie moje osobiste zdanie
    Ostatnio edytowane przez Lotos ; 24-12-2012 o 19:06

Nielot
    Gość

Domyślnie

czyli jak już się mówiło wcześniej: pytanie jak dbał poprzedni właściciel przy zakupie, bo jeśli dbał i traktował autko z czuciem to nie ma prawa się nagminnie psuć. czyli zasada jak przy każdym innym samochodzie jak np honda, czy tam dresswagen;D

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

U mnie 40 tys km w Polsce po zakupie dolny przedni wahacz i tylny łącznik stabilizatora niebawem amortyzatory z tyłu do wymiany stan licznika albo przebieg 234 tys km z hakiem mam,auto przyjemnie,niezawodne 105 koni 255Nm czy tam 250Nm ,ale ciekawy kompromis między osiągami(elastycznością)i łatwością wyprzedzania,a spalaniem.