schemat siwego i lejka SIĘ RÓZNIA I TU JEST SeDNO S-PRAWY.
schemat siwego i lejka SIĘ RÓZNIA I TU JEST SeDNO S-PRAWY.
2xIMOLA; 33 16V;164 3.0 12V ;155 V6 - było
33 16V- aktualny biały obiekt do dopieszczenia
www.LKAR.pl - Lubelski Klub Alfa Romeo
schematy sa takie same moze poza znaczkami T ktore sa w innym miejscu ale pasuja do siebie po przekreceniu silnika. Jesli masz jedna strone zalozona ustaw I i II zeby sie spotykaly i z drugiej na sile krec tez zeby sie tak zeszly wsun pasek i po sprawie proponuje kogos do pomocy bo bedzie odskakiwac po przekreceniu bo sie bedzie ustawiac na miejsce spoczynku czyli zawory pozamykane a nie tak jak ty chcesz
A może przyczyna tkwi w przewodach, albo świece? Ja dziś popełniłem taki błąd i już myślałem że coś gorszego
No oto się tu rozchodzi załozycielowi tematu niezgadzają się znaki T , schemat lejka ma takie same oznaczenia jak koła anubisa
Rozumiem, że znaczki"T" nie spotykają się wszystkie razem (tj. 4 sztuki) tylko parami raz z lewej raz z prawej co półobrotu silnika. Rozrząd ustawiam wg tych "II i I" znaczków i potem sprawdzam czy wg tych "T". Czy tak?
Tak jak napisałeś ustawiasz na "II i I" potem kręcisz silnikiem i sprawdzasz czy znaczki pasują do siebie raz będą się schodzić znaczki "T" a za kilka obrotów będą się schodzić wszystkie 4 znaczki "II i I'.Napisał anubis82
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm
schemat który podał Lejek jest OK.
lejka się zgadza. A moze były jakieś dwa rodzaje kół ??Napisał phantom71
sory bardzo ale wygląda mi to jak nabijanie postów,
nie ma, nie istnieje żaden inny typ rozrządu 16v i schematy są proste i jasne. Czy naprawdę tak ciężko zrozumieć o co chodzi?.
Moja dziewczyna u mnie w mojej i naszego kolegi Alfkach ustawiała rozrząd i dla niej to nie problem a wam ? oj wstyd koledzy wstyd, weźcie się trochę
P.S 16v można ustawić na dwa sposoby jeden to znaczniki T, drugi prosty jak struna to na oznaczenia II I
a co ty taki nerwowy. Opcja jest taka że są dwa różne schematy. . I dlaczego sa dwa różne??Ustawienie rozrządu to prosta sprawa i dla mnie ale ktos kto niema otym pojęcia moze sobie narobić lipy więc chyba lepiej że pyta o radę.Napisał Strzala_1