Strona 6 z 71 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 704

Temat: Zlot Ogólnopolski "Alfaholicy" 2013 - Tor "Kielce" (Miedziana Góra)

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    U mnie to samo - jesli smigamy po duzej petli to sie pisze, innaczej musze sie zastanowic. Z materialow wynika ze jednak mala...
    Z materiałów wynika że jesteś źle nastawiony ponieważ nigdzie nie jest napisane, że jest tak albo tak. No chyba że ja ślepy.... Widzę natomiast że od 11:00 jest rozpoczęcie praktycznej części szkolenia w skład której wchodzą 4 punkty. Punkt 4 mówi o próbie sprawnościowej na małym torze trwającej do godziny 14:00
    O 14:45 są natomiast próby sportowe – nie podane jest natomiast gdzie ( czy mam racje ? )
    Zwracam dodatkowo uwagę że w punkcie 3 jest napisane „element pętli leśnej – zestaw manewrów przygotowujący do prób szybkościowych” – co by świadczyło o tym że ćwiczymy na tym odcinku aby potem jechać nim czasówki. Nie ma sensu więcej bić piany na temat gdzie i po czym będziemy jeździli. Dostanę odpowiedź wtedy będziemy mieli jasność. Na razie to wróżenie z fusów i nic nie wnosi do tematu.

Co do organizacja zlotu w innym miejscu – ja nikogo nie zmuszam do tego miejsca. Niestety jakoś żadnych konkretnych alternatyw nie widzę! Po prostu nikt się za to nie zabrał do tej pory, wiec rzeczowo i dokładnie podałem moja propozycję. Jak się komuś nie podoba ( a zawsze się tacy znajdą ) proszę założyć wątek i wysunąć swoje propozycję. Jak to piszą piewcy wolności na forum – nikt nikomu nie zabrania, wiec dowiedzcie się co za ile i gdzie i kiedy i podejmijcie się organizacji. Pisanie tutaj, zróbmy tu albo tam, bo na pewno będzie fajnie, tego tematu do przodu nie popchnie. Proszę wiec nie robić zamętu.

Forma „zapisów” i organizacji jest spowodowana tym, że zlot Alfy Romeo organizowany przez Alfaholików zawsze kręcił się wkoło toru. Jak wiadomo tor jest najtrudniej zorganizować bo mamy ich jak na lekarstwo a ceny profesjonalnych i bezpiecznych są wysokie… W tym roku propozycja jest 3 razy droższa niż do tej pory, ciężko wiec przypuszczać jaka będzie wasza frekwencja i chęć poniesienia takich kosztów – ten temat ma za zadanie sprawdzić czy jesteście ( tak Wy ) gotowi na zlot w tym stylu. Wobec powyższych jeśli nie będzie zdecydowanych 50 osób do jazdy na torze w Kielcach, to nie ma sensu tu zlotu organizować ponieważ wg mnie zabraknie czynnika x zwanego cuore sportivo. Spotkań bez czynnika x jest cała masa w ciągu roku dlatego uważam, że kto ma ochotę jechać na mazury czy w góry ma taką okazję i nie musi być to związane z ogólnopolskim zlotem.
    Pamiętajcie organizatorzy nie robią zlotu dla siebie, nie płacą za niego z własnej kieszeni, są ludźmi a nie firmami żyjącymi z organizacji wiec muszą być pozytywni ludzie chętni wydać te ~300 zł na taki a nie inny tor. Reszta rzeczy jest sprawą naprawdę wtórną – i my sami jesteśmy tego dowodem. Bo czy zabawa w Bielsku była inna niż w Biłgoraju ? Ja się bawiłem tak samo świetnie i tu i tu… wiec czy to w Ustroniu czy na Mosornym Groniu nie ma wiekszego znaczenia…

Sorry za kiepską składnie ale piszę spod palca i nie chce mi się analizować tych zdań po 4 razy. Mam nadzieję że wyraziłem się jasno…

Zapraszam do zapisów
    Ostatnio edytowane przez LIGAR ; 20-12-2012 o 19:38
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Ligar dobrze gada, też tak myślę bez toru raczej sensu organizowania zlotu nie ma.Kolega rzucił temat zlotu nad morzem ale kto Cię zna i powierzy swoje pieniądze, zlot organizują zazwyczaj ludzie tutaj ogólnie znani więc trochę szkoda się znawet zastanawiać nad Twoją propozycją

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

Cytat Napisał LIGAR Zobacz post
    Bo czy zabawa w Bielsku była inna niż w Biłgoraju ?
    Yyyyy zależy jak dla kogo
    o co k'mon???

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

A coo tam. Pisz mnie Nawet jak by byla mala petla.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubacik
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jest 156 JTD 16 V SW i 2.5 V6 SW była Berlina 156 2.5 V6

Domyślnie

Witamy
    Ligar masz dobry plan z Kielcami i nie daj się wyprowadzić z równowagi opiniami malkontentów. To może być pierwszy zlot na torze na którym można wbić wiecej niż 2 bieg i dobrze się bawić w szybkich zakretach. Trzymam kciuki, żeby zlot 2013 wypalił w Kielcach

Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar sołtys
    Mieszka w
    żywiec
    Auto
    147 1,9 jtd buda GTA.147GTA Q2,156 2.5V6 Q2 była, ,Giulietta QV,Mito QV,75 3.0 V6,Alfetta GTV

Domyślnie

Cytat Napisał micrus Zobacz post
    szkoda, że ja nie mam czym poszaleć na torze (przecież 1,4 z instalacją gazową sekwencyjną się nie ma nawet co na tym torze ośmieszać), no chyba, że instruktarz byłby na jakimś samochodzie rajdowym, to może i bym się nawet pokusił na coś takiego
    Jesteś w błędzie. Przecież tym samochodem poruszasz się na codzień,masz szansę się czegoś nauczyć to po pierwsze a pojemność i marka zupełnie niema znaczenia.
    147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
    147 GTA 3.2 Q2
    156 2.5 V6 Q2-była
    Giulietta QV
    Mito QV
    75 3.0 V6 QV
    ALFETTA GTV 116 1976
    ALFETTA GTV 116 1981

https://www.facebook.com/okrajnikgarage

Użytkownik Świeżak Avatar jupass
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    AR GT 1.9JTD 16V; AR 166 2.0TB V6

Domyślnie

piszę się...

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał madmax Zobacz post
    Myślałam, że naprawdę będzie to Zlot troszkę dalej np.Bydgoszcz ....może gdzieś nad morzem ......
    Ja też tak myślałem...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Niski
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 3.2 GTA Q2

Domyślnie

Ligar stary brachu. Zapisz mnie na tor. Z resztą wiesz, że ja jestem elastyczny, będzie trzeba to pojadę na koniec Polski na zlot. Tam gdzie Wy tam i Ja!

- - - Updated - - -

Aha teraz tak na poważnie. Byłem na szkoleniu SJS na tym pierwszym stopniu. Na drugi się ciągle wybieram. Tak jak Sołtys napisał tam nie ma znaczenia czym się przyjedzie, ważne co się nauczycie, a gwarantuje, że nikt nie pożałuje wydanej kasy. Na dodatek taka organizacja 2 dni na torze to po prostu marzenie. Jak to zawalimy to dupy, a nie klub jesteśmy! Ligar, jak to wypali masz flachę u mnie bracie! A no i zlot co najmniej jak ostatnio yyyyy 6 dni?!

Redaktor Dwusuwowiec Avatar Alfistka
    Mieszka w
    Brodnica
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDM 2007

Domyślnie

też myślałam że ta centralna Polska to troszkę wyżej będzie, ale co tam, przynajmniej Alfunię się na trasie przegoni mnie też proszę dopisać do listy

LIFE’S TOOSHORT TO DRIVE BORING CARS