Witam od niespełna dwóch i pół tygodnia jestem szcześliwym posiadaczem AR(już 2 w mojej karierze pierwsza 146 1,4 benzynka). Obecnei zakupiłem 147 1,9 JTDm z 2006r w wersji distinctive... na początku myślałem że wszystko sam rozgryze... później że książka da wszystkie odpowiedzi... teraz liczę na forum i osoby ktora mają i wiedzą. Sprawa wygląda tak mam climatronic 2-strefowy działa w pełni sprawny sprawdzałem rpzed zakupem wszystko fajnie pięknie, problem zaczyna się zimą. Co zrobić żeby w autku by ło ciepło żeby przez kratki leciało ciepłe powietrze co mam wciskać żęby leciało ciepłe powietrze.Opiszę to tak jasno jak tylko moge. Wsiadam do Belli (ok -11C) przyciskam nawiew na szybę(doszranianie czy jakoś tak) i nawiewy na full i moment mogę jechać temepratura rośnie a z kratek powietrze jak lód temperatora 90C i dalej powietrze z kratek jak lód. Pytanie jak i co mam robić żeby powietrze z kratek było ciepłe żeby w środku było ciepło. Kombinowałem już na wszystkie mi znane sposoby i nic dalej lodówa w Belli mimo 90C na zegarku. Proszę o naprawde prosty (łopatologiczny opis) co robić żęby z kratek leciało ciepłe powietrze przy osiągnięciu temp silnika, ewentualnie co mam zrobić sprawdzić naprawić żeby to ciepłe powietrze leciało.