Klapka jest zamknięta a raczej domknięta (parę mm odstaje) bo odpycha ją ten plastik zaznaczony czerwona strzałką.
Muszę chyba w weekend to rozbebeszyć bo myślałem że jest tak jak miałem w Calibrze, że zamykana była klapka razem z centralny zamkiem.
Klapka jest zamknięta a raczej domknięta (parę mm odstaje) bo odpycha ją ten plastik zaznaczony czerwona strzałką.
Muszę chyba w weekend to rozbebeszyć bo myślałem że jest tak jak miałem w Calibrze, że zamykana była klapka razem z centralny zamkiem.
Tak wygląda "zamknięta" klapka
A tak to ustrojstwo w środku
I załączam filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=dz6aExJs3qc
po mojemu chyba ten mniejszy bolec masz po prostu upier.... i jest za mały aby dobrze trzymać klapkę ( widać nawet ślady )
popatrz nawet na fotki tego bolca na poprzedniej stronie i zobacz ten twój - ewidentnie jest krótszy i ułamany
albo skombinujesz sobie inny bolec albo kupisz używany zamek klapki i już
powinno być tak:
Właśnie tego się obawiałem że jest połamaneNo cóż trzeba będzie poszukać chyba drugiego. Wymiana jest bardzo pracochłonna, albo trudna???
Nie no bez jaj nie będę rzeźbił tylko kupię ale narazie muszę odsapnąć bo po zakupie - skarbowy, komunikacyjny, wymiana olei pasków, termostat musiałem kupić i się sumka nazbierała...![]()
Wlasnie mialem ta sama przygodedzis podjezdzam na stacje na rezerwie a tu zonk
odpalilem forum i problem rozwiazany
nigdy nie wiedzialem tego sznureczka
![]()
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla