Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Temat: Do widzenia

Użytkownik Romeo Avatar Andy1970
    Mieszka w
    Płaza/Chrzanów/Małopolska
    Auto
    164 V6

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem z każdego syfa idzie zrobić idealną sztukę. Kwestia tylko umiejętności, zaplecza, czasu i worka pieniędzy.
    Trzeba tylko do tematu podejść kompleksowo - najlepiej rozebrać auto na części pierwsze, złożyć na nowo, co się da naprawić, zregenerować, co trzeba wymienić to wymienić - i o awariach na lata trzeba zapomnieć.
    Ostatnio edytowane przez Andy1970 ; 23-12-2012 o 18:59
    AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
    AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
    AR 164 3.0 V6 - sprzedam części

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Cytat Napisał Andy1970 Zobacz post
    Moim skromnym zdaniem z każdego syfa idzie zrobić idealną sztukę. Kwestia tylko umiejętności, zaplecza, czasu i worka pieniędzy.
    Tak jak to w Twoim przypadku? Szczególnie z modelem 164
    Widziałem, że był poruszony temat TDI i nierealnych licznikowych przebiegach i tutaj się nie zgodzę. Kwestia tego skąd takie autko będziemy mieli.. Jeżeli od handlarza, to mogę się zgodzić, że niestety ale liczniki są w 80% cofane i absolutnie stan takiego auta nie idzie w parze z cyferkami na liczniku. Ja zakupiłem z zaufanego źródła VW Passata B5 z przebiegiem 163tyś km z 97 roku (oczywiście TDI 110konny) i złego słowa o tym silniku nie mogę powiedzieć. Auto Jest w rodzinie 3 lata i żadnego poważniejszego remontu silnika nie było, jedyne co to wymiana uszczelki pod głowicą. Dodam także, że jest to automat.
    Diesel musi dymić !

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Węgorz
    Mieszka w
    Skoczów
    Auto
    Ibiza TDI i AR 159 SW 1.9 16V 2007

Domyślnie

Tak się jakoś składa,że poza kunsztem designerskim Alfa Romeo to też samochód - a od niego ( jak od każdej innej marki) oczekuje się by po prostu działał przy normalnym serwisowaniu.Emil nie kupił jakiegoś oldtimera sprzed wojny tylko względnie młodą furę która (być może jako egzemplarz specjalnej troski) zwyczajnie go zawiodła.
    Ja sam jestem Alfaholikiem zakochanym w swojej 159 i mam zamiar cieszyć się nią długie lata.Przez niecały rok użytkowania
    odpukać nie stwarza kłopotów ale jeśli przyjdą lata kosztownych ponad miarę kaprysów to również przemówi zdrowy rozsądek.

Użytkownik Pasjonat Avatar Proxim@Ar
    Mieszka w
    Opole, Piła
    Auto
    Brera Tbi

Domyślnie

Trzeba tylko do tematu podejść kompleksowo - najlepiej rozebrać auto na części pierwsze, złożyć na nowo, co się da naprawić, zregenerować, co trzeba wymienić to wymienić - i o awariach na lata trzeba zapomnieć.
    Taką rzecz od dawna chciałbym zrobić, pewnie w 156 już tego nie zrobię, ale mam nadzieję, że w 159 się uda
    147 2001, 1.6 105 KM- była
    156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
    156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
    156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
    159 2006 1.9 JTD- była
    159 2005 1.9 Distinictive- była..
    156 2003 2.0 TS+LPG- była
    156 2003 2,5 V6- była..
    156 FL 2005 1.9 jtd- była
    166 FL 2005 2,4 jtd - była
    Alfa Romeo Crosswagon - był..
    156 FL 3.0 V6 - była
    Brera Tbi 2010 - jest
    Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Niestety kolega zraził się do marki i nic na to nie poradzimy,to jest jego suwerenny wybór,pozostaję tylko podziękować za członkowstwo na naszym forum i życzyć mu powodzenia w przyszłości.

- - - Updated - - -

Pozdrawiam ANET.

Użytkownik Romeo Avatar Aster156
    Auto
    Ford Ka MKII, Citroen C3 II

Domyślnie

Cytat Napisał Węgorz Zobacz post
    Tak się jakoś składa,że poza kunsztem designerskim Alfa Romeo to też samochód - a od niego ( jak od każdej innej marki) oczekuje się by po prostu działał przy normalnym serwisowaniu
    Pięknie napisane... Zgadzam się, że Alfa to też samochód i przede wszystkim ma służyć do jeżdżenia. W latach 97-99 przejechałem Alfą 33 1,4 boxer ponad 60 tys km i oprócz kilku drobiazgów nigdy mnie nie zawiodła. Obecną 156 przejechałem ok. 20 tys i oprócz awarii termostatu i cieknącego uszczelniacza wału jak na razie też mnie nie zawiodła... Autor tematu ma po prostu dosyć Alfy i ma do tego święte prawo. Przechodziłem w życiu przez to co najmniej kilka razy, ale nie miałem się gdzie wyżalić, bo wtedy jeszcze nie było żadnego forum, a największym sprawcą mojego załamania była Lancia Delta, w której wszystko się dosłownie sypało. Koledze Emilowi życzę aby następne auto jeździło długo i bezawaryjnie

Użytkownik Świeżak
    Auto
    W208 2.3

Domyślnie

Wielkie dzięki.
    A mój Ojciec dziś przez telefon powiedział że pewnie wszytko ponaprawiam i i tak będe jeździł Alfą bo pamięta jak się nią cieszyłem i że jutro jak przyjadą do nas na święta to wieczorem wszystko obgadamy.To jest optymista.

Jeszcze raz wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał Emil Zobacz post
    A mój Ojciec dziś przez telefon powiedział że pewnie wszytko ponaprawiam i i tak będe jeździł Alfą bo pamięta jak się nią cieszyłem i że jutro jak przyjadą do nas na święta to wieczorem wszystko obgadamy.To jest optymista
    Po prostu ma głowę na karku

ViP Znawca Avatar cinas
    Mieszka w
    Tomaszów Maz. czasem Piła
    Auto
    Alfa 159 SW -> 2007->1.9 16v JTD->136KM

Domyślnie

Wielkie dzięki.
    A mój Ojciec dziś przez telefon powiedział że pewnie wszytko ponaprawiam i i tak będe jeździł Alfą bo pamięta jak się nią cieszyłem i że jutro jak przyjadą do nas na święta to wieczorem wszystko obgadamy.To jest optymista.

Jeszcze raz wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT
    Musisz ją odczarować i zły urok rzucony pewnie przez zawistnego sąsiada przepędzić.
    A tak serio rozumiem twoje nerwy i ból. Jednak z drugiej strony, już tyle kasy wpakowałeś w swoją chisteryczną bellę, że następny właściciel po usunięciu tego co jest do zrobienia będzie się cieszył odrestaurowanym autem
    Zdrowych, spokojnych, bezstresowych świąt życzę wszystkim .

Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
    Jest
    klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
    ALFA-i każdy dzień jest inny

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

A mój Ojciec dziś przez telefon powiedział że pewnie wszytko ponaprawiam i i tak będe jeździł Alfą bo pamięta jak się nią cieszyłem i że jutro jak przyjadą do nas na święta to wieczorem wszystko obgadamy.
    To się nazywa alfaholik mam nadzieje, że nadal będziesz śmigał swoja Bellą