Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Temat: Myjna porysowała mi samochód;/

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar fazi1989
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    159 08' 1.9 JTDm 8v

Domyślnie

Myślę że niewiele gorzej niż po domowym myciu, po prostu szczotki myjni zostawiają regularne ślady i dokładnie je widać...
    Raz myłem bez wosku i faktycznie była tragedia, ale jakby nie patrzeć trudno oczekiwać rewelacji po kilkunastoletnim lakierze.

Zwolennikiem myjni automatycznych nie jestem ani nie będę ale czasem zdarza się że nie ma wyjścia, przy takich mrozach ciężko myć samochód pod domem

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał mar_1981 Zobacz post
    zobaczycie pod światłem jak wasz lakier wygląda od szczotek
    Widziałem jak wyglądało moje stare auto. Dlatego też moja bella nigdy nie widziała, i nie zobaczy szczotek. Inna sprawa, że przy obecnych lakierach to odbierając nowe auto z salonu, które było myte ręcznie zaledwie kilka razy, już ma pełno mikrorysek - od ręcznego mycia...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Znajomemu, który jechał właśnie na zlot i mył na automatycznej myjni (tej ze szczotkami) Peugeota 206, a do klapy bagażnika był przymocowany spoiler (fabryczny, to jakaś sportowa wersja była), podczas mycia szczotka podniosła dosłownie za ten spoiler auto do góry, potem odpadł razem ze szybą i auto spadło na ziemię i wypełniło się pianą itp
    Ja również automatyczne myjnie omijam szerokim łukiem...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KwachuGSE
    Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto
    Byla 156 1.8 TS, 166 2.5 V6 !,jest Golf IV 1.9 TDI 155 PS 327 Nm i BMW 7 e38.

Domyślnie

A no panowie sa plusy i minusy ale w moim przypadku same minusy nie dosc ze samochod nie domyty to jeszcze mi porysowalo;/ Ale to moze jakis dobry znak tak sobie to tlumacze heheAlfa dala mi jakis znak ze bedzie mi sluzyla czy jest dobrze czy zle hehe

---------- Post added at 08:55 ---------- Previous post was at 08:51 ----------

A swoja droga niech placa kasiure ja tez troszke doloze ze swoich i na wiosne bedzie wygladala pieknie Bo i tak mam blotnik i zderzak do malowania,kilka poprawek itd wiec przy okazji jak suma bedzie wieksza to zrobie wszystko na igle W poprzedniej 156 mialem spojler na klapie i balem sie wjechac na myjnie zeby wlasnie nie zostal urwany;/ Teraz jak sie tyko troche ociepli to bedzie juz myta na placu bo jak to zobaczylem na BP to plakac mi sie chcialo normalnie;/

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Panowie odświeżę temat. Kwachu jak zakończyła się twoja sprawa ? Mi w sobotę na statoil szczotki kół porysowały przedni zderzak i przednie drzwi po obu stronach. Niestety protokół spisałem tylko na zderzak, bo drzwi zauważyłem dopiero w garażu przy innym świetle. Ciekaw jestem czy uznają roszczenie ?
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Użytkownik Świeżak Avatar Tomasz159
    Mieszka w
    Polska Legionowo
    Auto
    Alfa Romeo 159, 1.9 JTDm, 16V, 150km, 2008, Distinctive

Domyślnie

Nic dodac nic ująć. Szczerze współczuję.

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Miałem podobną sytuację z moją 166, myjnia mi zerwała przednią tablicę rej i zbiła reflektor przedni - też automat na BP tylko tu mieli OC z PZU - po zgłoszeniu szkody, rzeczoznawcy wypłacili mi ok 800 PLN. Nikt nie robił większych problemów. Zdarza się, dalej tam jeżdżę.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA