Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 95

Temat: 1750 tbi

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    jest: 159 sw 1.9 jtdm 8v by TTC ( 170ps@ 358NM ) HIGH, były: 156 SW V6, 156 SW 2.0 TS

Domyślnie

Ja tam wolę za zaoszczędzone pieniądze zabrać moją lpg alfą kobietę do drogiego hotelu w pięknym miejscu...a tam nikt nie zapyta czy przyjechałem na LPG, czy PB, czy ON...czy wyrypałem dziurę w podłodze i przebierałem nogami jak Flinstone. Tam tylko popatrzą na stan mojego konta lub grubość i ewentualnie markę portfela... Być może jeszcze na markę samochodu, którym przytoczyłem to swoje dupsko- ale to w skrajnych przypadkach.

Panowie- Ta dyskusja zaczyna się robić lekko niezdrowa

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał kezsats Zobacz post
    Dziewczyna dziś potrzebuje rycerza anie dusigrosza.
    Dokładnie! Rycerza na wspaniałym koniu a nie jakiejś pociągowej kobyle.

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał JacekK Zobacz post
    Dokładnie! Rycerza na wspaniałym koniu a nie jakiejś pociągowej kobyle.
    Haha +1

Chcecie jeździć sobie klekotami - ok, ale co wam do tego czy ktoś wpakuje sobie do v6, v8 czy nawet v12 gaziura?
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Sudi Zobacz post
    Ja robię około 20-22 tysięcy kilometrów rocznie. Nie jeżdżę wyłącznie delikatnie- po to kupiłem Alfę by mieć samochód, który coś tam sobą reprezentuje i by dawał mi frajdę. Nie jestem fanem elektronicznych bajerów, a po doposażeniu mojej 156 w tablet i modem 3g, stwierdzam, że mam większy wypas aniżeli jakikolwiek system multimedialny do 10 tysięcy złotych, który montuje się seryjnie. To nie jest drogie i reprezentatywne auto, ale nie czuję wstydu, gdy stawiam moje 156 w lecie, umyte i na letnich kołach...obok Bentleya jednego z kolekcjonerów, który ostatnio zaczął u mnie kupować. Wręcz tamten jegomość z sentymentem wspomina czasy gdy posiadał 156 w 98 roku z V6. LPG także nie powoduje u niego obrzydzenia...gdyż połowa przeszło jego aut w firmowej flocie posiada LPG, przez co zostaje mu w kieszeni więcej pln-ów, pracownicy mogą też więcej zarobić a i on ma kasę na choćby kolekcjonerskie hobby, dzięki czemu w efekcie ja też mam kasę...bo mam kienta.
    Ze swoich doświadczeń z LPG - są silniki, które zagazowałbym bez zająknięcia, a są silniki, których po prostu bym nie kupił, myśląc o instalacji LPG. Takim silnikiem jest niestety TBI. Masz do czynienia z uturbionym motorem, o nieznanej jeszcze usterkowości/żywotności (zbyt krótko jest na rynku i zbyt mało egzemplarzy) oraz z bezpośrednim wtryskiem benzyny. To są 3 rzeczy, które po założeniu instalacji LPG mogą Cię bardzo mocno ugryźć w portfel. Najgorszy jest wtrysk bezpośredni... Ludzi, którzy W POLSCE ten temat ogarną tak, żebyś mógł spokojnie autem przejechać powiedzmy 50 tysięcy kilometrów, zapewne można policzyć na palcach jednej ręki. U nas jest kłopot z sensownymi montażystami LPG do najnormalniejszych silników (wolnossące R4), a co dopiero przy turbodoładowanych jednostkach z wtryskiem bezpośrednim...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dejv667
    Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Ze swoich doświadczeń z LPG - są silniki, które zagazowałbym bez zająknięcia, a są silniki, których po prostu bym nie kupił, myśląc o instalacji LPG. Takim silnikiem jest niestety TBI. Masz do czynienia z uturbionym motorem, o nieznanej jeszcze usterkowości/żywotności (zbyt krótko jest na rynku i zbyt mało egzemplarzy) oraz z bezpośrednim wtryskiem benzyny. To są 3 rzeczy, które po założeniu instalacji LPG mogą Cię bardzo mocno ugryźć w portfel. Najgorszy jest wtrysk bezpośredni... Ludzi, którzy W POLSCE ten temat ogarną tak, żebyś mógł spokojnie autem przejechać powiedzmy 50 tysięcy kilometrów, zapewne można policzyć na palcach jednej ręki. U nas jest kłopot z sensownymi montażystami LPG do najnormalniejszych silników (wolnossące R4), a co dopiero przy turbodoładowanych jednostkach z wtryskiem bezpośrednim...
    Ok, ale to jest jakaś sensowna argumentacja a nie dorabianie ideologii do tego że gaz to profanacja 200 konnego rodzinnego sedana.
    "... I guess it's just the way I'm wired."

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Dziewczyna dziś potrzebuje rycerza anie dusigrosza.
    Współczuje Ci kobiety, która leci na kasę

Użytkownik Rowerzysta Avatar kezsats
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR GT 3,2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Tytanowy Zobacz post
    Współczuje Ci kobiety, która leci na kasę
    Tu właściwie chodzi o klasę, mniej o kasę.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Tu właściwie chodzi o klasę, mniej o kasę.
    Z klasą to się tankuje ON, w foliowej rękawiczce - a i tak dłoń potem pięknie "pachnie".

Użytkownik Rowerzysta Avatar kezsats
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR GT 3,2 V6 Q2

Domyślnie

Fabryki się nie poprawia.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dejv667
    Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Fabryki się nie poprawia.
    Buhaha! To pamiętaj żeby montować części zamienne tylko tych dostawców którzy robią na pierwszy montaż. I dotyczy to też opon i ich rozmiaru

"... I guess it's just the way I'm wired."