Czy macie jakis patent aby nie patrząc co chwile we wsteczne lusterko wiedziec czy tylna wycieraczka jest włączona czy nie?
Bo ten przełącznik do jej włączania za szczęśliwie zrobiony nie jest.
Czy macie jakis patent aby nie patrząc co chwile we wsteczne lusterko wiedziec czy tylna wycieraczka jest włączona czy nie?
Bo ten przełącznik do jej włączania za szczęśliwie zrobiony nie jest.
Włączasz wycieraczkę i wyłączasz - nad czym tu się zastanawiać ?? Chyba że jeździsz ciągle z włączoną, pytanie tylko po co ?
Jest:
Maserati Quattroporte V
Były:
AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD
No wlasnie nie do konca. Nie wiem jak u was ale u mnie jest włącznik typu push. Czyli po przesunięciu na dół wraca spowrotem do środkowej pozycji. I czasem jest tak, ze wlacze (tryb przerywany zaczyna działać) i jak znow dam w dół aby wyłączyć, to czasem zadziała, a czasem nie.
Dlatego sie zastanawiam.
Szkoda, ze nie ma klasycznego włącznika on-off.
Chyba wszyscy mamy takie przełączniki ale dla mnie osobiście nie stanowi to żadnego problemu.
Jak włączasz to wycieraczka w momencie włączenie rusza się, jak wyłączasz to się nie rusza. Ja ją zazwyczaj słyszę.
Dla mnie sporą wadą jest to że nie można ustawić częstotliwości pracy tylnej wycieraczki - często w korku "trze" o prawie suchą szybę , mogłaby być bardziej "inteligentna" lub posiadać regulację
Jest:
Maserati Quattroporte V
Były:
AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD
Jest to mylące i upierdliwe niestety. To co zauważyłem - przy włączonych przednich wycieraczkach, po wrzuceniu wstecznego zaczyna pracować tył (i co to niby zmienia skoro lampa wstecznego jest akcentem stylistycznym w tym samochodzie).
Spróbujcie włączyć lub wyłączyć tylną wycieraczkę nieodrywając ręki od kierownicy. Da się, ale nie jest to szczyt ergonomii![]()