W środę będzie zrobione, przy okazji przegląd całego układu dolotu powietrza
Dzięki, dam znać jakie będą efekty ; )
Bede wdzieczny jak ktos zerknie i powie co wedle niego ok a co nei pasi
Jeden plik to korekcje w trakcie jazdy drugi doladowanei itp
hmm a co to znaczy jak potrzeba, na pliku z korekcjami po wybraniu jednego wtrysku i obr silnika widac ze wtryski dochodza do korekcji rzedu 2,5-3 (i korekcje rozjezdzaja sie wraz ze wzrostem obr) intereseuje mnei jak to wyglada w innych 16vew czy ktos obserwowal wplyw tem wody na korekcje w czasie jazdy
wolne po nagrzaniu do okolo 84 st to -1 0,7 0,6 - 0,5 choc jeszcze w wolej chwili pobawie sie, lekki problem w termostacie a raczej jego zgonie, zaraz po ruszenu z miejsca temp leci na 6x stopni tu korekcje przy 68 stopni wychodza na -1,3 i +1,3 ale polatamy chwie wozem wrzucimy jakies dodatki,termostat i zobaczymy co sie stanie z korekcjami
2 gi plik to doladowanie w fukcji obrotow .. przejazd i owszem dluzszy ale celowy , widac tam przy 130 na dolnej osi zakrecenie silnikiem do 3800
tu akurat wielkich problemow nie widze , ale wrzucilem bo moze ktos cos wypatrzy
Reasumujac auto jezdzi jak powinno nie kopci nei dymi nie ma bledow w ecu ani na desce, jedynie nieco za dlugo kreci przy odpalaniu na zimnym
Witam, ostatnimi czasy zauważyłem większy apetyt na ropę mojego samochodu. Trasa 7l/100 przy spokojnej jeździe miasto w granicach 10l/100. Auto ma delikatnego muła dodatkowo zauważyłem, że auto ma problem z rozpędzeniem sie do 200km/h (sprawdzane w odpowiednich warunkach). Czy mógłbym prosić o analizę logów. Podejrzana jest przpływka przynajmniej tak mi się wydaje. Silnik 1.9 16V 140km
http://www.sendspace.pl/file/fe0bb0e6b7d91b347f459d7
Z góry dziękuję i pozdrawiam
nie wiem dlaczego ale multiecuscan nie potrafi mi otworzyć tych logów.
wilkuw po 1 witam kolege z forum fiata coupe![]()
po 2 zrób poprawnie logi czyli 4bieg 1000obr/minuta i gaz do odcinki. Jak warunki drogowe Ci nie pozwalają zrób na 3 biegu.
Co do odpalania to obstawiałbym na aku.
Ostatnio edytowane przez omen ; 27-12-2012 o 08:19
Aj pewnie dlatego że logi robiłem fesem 3.6. Jak trzeba dzisiaj, zrobię logi miltiecu
Wysłane z mojego HTC One S
Dzisiaj zrobię logi mes i wieczorem wrzucę.
Wysłane z mojego HTC One S
cześć,
koledzy potrzebuję pomocy. Wiem, że nie ten dział, nawet nie to forum ale wieżę w życzliwość. Otóż ojciec w punto II 1.2 8v 60KM skarży się na wysokie spalanie.
Dziś zmieniliśmy olej i filtry zobaczymy co będzie.
Prześlę też logi z pomiarów. Jest spora rozbieżność między ciśnieniem w dolocie oczekiwanym a zmierzonym. Poza tym niepokojąca jest niska wartość lamdy, mieszanka zbyt bogata.
Proszę o pomoc. może jeszcze jakieś pomiary zdjąć ?
nieszczelność w dolocie ? przepływomierz ? Pomocy