Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Głośniki Alfa 156

Shenson
    Gość

Domyślnie Głośniki Alfa 156

Witam,
    chciałbym wymienic fabryczne glosniki w mojej alfie, bo delikatnie mówiąc są "beznadziejne"

Mam radio KENWOOD KDC-W534U.
    Myślę o zmianie przednich i tylnych głośników (subwoofer nie wchodzi w grę). Zastanawiam się nad JBL GTO 6507 C (http://www.allegro.pl/item417245445_...usy_od_ss.html) na przód oraz JBL GTO 6527 (http://www.allegro.pl/item415796511_...l_gratisy.html) na tył.
    - Co o nich sądzicie?
    - Czy bez wygłuszenia drzwi będzie to dobrze grało?
    - Może polecacie jakieś inne głośniki?

Z góry dziękuję za pomoc.

156sportwagon
    Gość

Domyślnie

Wiesz dziwię się bo ja mam fabryczne w 156 SW i do tego radio Clarion DXZ-728R (bardzo niespotykany model ale dobry) i audio sprawuję się dobrze. Pozdrawiam

Shenson
    Gość

Domyślnie

Wcześniej miałem Megankę i tam fabryczne nagłośnienie (pod tym samym radiem) działało o niebo lepiej. Może to kwestia przyzwyczajenia

Moim zdaniem tutaj prawie wcale nie słychac basu, wysokie i średnie tony są jeszcze w miare, ale też poniżej oczekiwań. Myślałem, że w takim samochodzie będzie o wiele lepiej grała muzyka, ale się niestety zawiodłem

Głośniki napewno będę zmieniał tylko pytanie na jakie

BartRom
    Gość

Domyślnie

Hej, ja mam radio beckera i moze głośniki nie są tragiczne, ale rzeczywiście brakuje czystego dwięku. Dlatego pewnie też w nowszych alficzkach są głośniczki bose... pozazdrościć

olo5050
    Gość

Domyślnie

firma bardzo dobra cena też nie jest zła,a orginał totalna tandeta przedewszystkim brak basu nie mówiąc o zestawie BOSE bo takiego nie mam,a szkoda