Witam. Proszę o pomoc w sprawie dorobienia drugiego kluczyka. Autko to alfa 147 1,9jtdm 2008r. Przywieziona z francji z jednym kluczem i bez karty kodowej. (durnemu francuzowi nie chciało się szukać) z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam.
Witam. Proszę o pomoc w sprawie dorobienia drugiego kluczyka. Autko to alfa 147 1,9jtdm 2008r. Przywieziona z francji z jednym kluczem i bez karty kodowej. (durnemu francuzowi nie chciało się szukać) z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam.
Muszę Cię zmartwić, ale to że nie ma drugiego klucza i jest z Francji wskazuje na to, że była kupiona z ubezpieczalni (po mniejszym lub większym trafieniu), a nie że Francuzowi nie chciało się szukać![]()
- kluczyk nowy zakupić to nie problem, masz nawet w dziale Bazar ogłoszenie o sprzedaży kluczyka z 3 przyciskami.
- kod z karty kodowej zakupisz w ASO lub u jakiegoś magika od kluczyków.
- ten kod jest w zawartości body komputera (BC).
- czyli trzeba zdemontowac BC i zdjąć binaria z uProcesora programatorem.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
a czy da się adoptować kluczyk od innej alfy + nowy grot z allegro?
Ja dorabiałem kluczyk bez karty kodowej za 250zł. Przy czym mówię o zwykłym kluczyku bez pilota. Koszt pilota 600zł.
po nr vin za 100zł dostaniesz kody klucza i elektroniczy w jednym miejscu ... potem juz tylko dociac klucz i zaprogramowac fesem ..
czy możecie podpowiedzieć bardziej dokładnie? jakieś namiary, telefon?
Ja robiłem w http://www.enigmaserwis.pl/