Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Telefon ICS - ikona słuchawki

sqniasty
    Gość

Domyślnie Telefon ICS - ikona słuchawki

Witam !

Od paru dni staram sie znalesc informacje na temat ikonki jaka pojawila sie u mnie na wyswietlaczu glownym ICS. Dawiniej zawsze w prawym dolnym rogu wyswietlona byla sluchawka oraz zasieg sieci, oczywiscie korzystam z telefonu samochodewego. Niedawdo kontrolka ta a dokladnie sluchawka jest tak jakby w takim kwadraciku, a nigdy wczesniej nie byla. Zasieg jest, telefon dzwoni, nic nie zmienialem przegladnalem caly manual do ICS lecz tam nie znalazlem odpowiedzi. Mam nadzieje ze ktos bedzie mi w stanie pomoc, i odpowie mi na pytanie o czym swiadczy to oraz co z tym antem zrobic. Sproboje takze przeslac wieczorem zdjecia. Pozdrawiam

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Słuchawka oznacza rozmowę. A jak jest w kwadracie to znaczy że smsa dostałeś Nie wiem tylko czemu ciągle Ci się świeci słuchawka....
    Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 28-12-2012 o 14:04

sqniasty
    Gość

Domyślnie

https://www.dropbox.com/s/otqm60mbf3...228_173052.jpg

Tak to wyglada na wyswietlaczu, sprawdzalem nie pokazuje niby zadnych wiadomosci. Nie wiem ocb :/

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Kolego a nie masz czasem poczty głosowej włączonej na tym numerze ? Nie wiem jak w wersji BE2569, ale u mnie w BE2580 dla SMS'a pojawia sie obok normalna koperta.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Kurde nie mam już telefonu w obecnej ale może mi się pokiełbasiło i to nie jest sms tylko nieodebrane połączenie. Faktycznie danus sms to były chyba koperta. Wejdź w menu i sprawdź. Nie poprowadzę Cię bo już dobrze nie pamiętam ale wiem że nie będzie tak łatwo to znaleźć. Tam trzeba było usunąć to nieodebrane połączenie. Nie wystarczyło go zobaczyć jak to zwykle w telefonach jest. Tel w 166 jest dość archaiczny i nie bardzo intuicyjny. Ale na pewno masz coś nie odczytane.

sqniasty
    Gość

Domyślnie

Nie bardzo idzie nalesc cos takiego jak nieodebrane polaczenia ale bede jeszcze kombinowal, poczte glosowa chyba mam, wiec pasuje zadzwonic i odczytac wiadomosc z poczty moze pomoze, jesli sie uda napisze

Edit:

Wlaczylem opcje tel przejrzalem wszystko i nie ma opcji cos tam odczytac i usunac, tak sobie myslalem ze moze siec wyslala cos co potrzebuje polaczenia z internetem ale podobno na ta karte mialy byc kierowane tylko polaczenia z tego co mi mowili. Dla informacji korzystam z multisim plus

Dzieki wszystkim za pomoc
    Ostatnio edytowane przez sqniasty ; 29-12-2012 o 11:55

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar 123ravo123
    Mieszka w
    Hajnówka
    Auto
    BYŁA: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2000r 136km JEST: Alfa Romeo 156 2.5v6 98r

Domyślnie

To jest polaczenie nieodebrane. Wciskasz przycisk TEL > tam bedzie RECENT CALLS czy cos takiego. wybierasz ten numer, zaznaczasz wciskając prawym potencjometrem, cofasz, wybierasz opcje EDIT i tam CLEAR , ics zapyta czy usunac i akceptujesz. ;]

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

No właśnie pisałem że to nie będzie zbyt logiczne

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

to nie odebrane połączenie,nieprzeczytane sms-y to kopertka,usunięcie tego opisał ravo123

sqniasty
    Gość

Domyślnie

udalo sie mi uporac z problemem, takiej opcji jak recent calls niestety u mnie nie ma ale pomoglo usuniecie danych z call list, dzieki wszystkim za pomoc