Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: [156] Ciemne szyby, spoiler, progi.. Co wy na to..?

Użytkownik Rowerzysta Avatar bosniak_sg
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    2.0 JTS GT Selespeed 08r

Domyślnie

Kolego mrutyna nie wyrywaj moich słów z kontekstu całego zdania, napisałem "feldze a'la GTA (moim zdaniem to wersja felgi dla ubogich) " Bo jak też podkreśliłem MOIM zdaniem albo kupuje felgi od GTA, albo daję sobie na wstrzymanie i kupuje jakieś w miarę efektowne felgi nawet 16-ki na mniej balonowych oponach. Druga sprawa to te żywiczne wynalazki naokoło samochodu, a raczej z boku i z przodu. Jeżeli już miałbym coś takiego nawieszać to najpierw bym obniżył zawiechę, choćby sprężynami Eibach z pakietu sport, potem wsadził ładną felgę np. 17, lub 18 (chociaż 18 to już małe ekstremum na naszych drogach, a znam to z autopsji) i ewentualnie bawiłbym się może w jakieś żywiczne kompozyty, o przyciemnieniu szyb nie zapominając. Takim przykładem gustu jest moim zdanie Alfa kolegi Walciu, chociaż pewnie kilka innych by się też znalazło. I nie zmienię zdania, że coś poobwieszane żywicą i to nie do końca z balonowymi kołami to żenada, żeby nie powiedzieć www.wiejskituning.pl

Acha zapomniałbym oto wersja dla bogatych (chodzi mi w tym momencie o felgi - mrutyna)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...14acaad49.html

Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    2.0 JTS GT Selespeed 08r

Domyślnie

Cytat Napisał Sylwia
    http://www.forum.alfaholicy.org/topics17/moja-156-25-v6-vt2311,60.htm
    No i tak to ma wyglądać, brawo Sylwia.

Albo idę po całości i ładuję tam koła od GTA, albo się nie bawię w jakąś namiastkę, "telefony" jak to napisał mrutyna w dodatku 16" i zakładam 20 kg żywicy.

osaalfa146
    Gość

Domyślnie

wszystko super tylk onei spoiler, dla mnei psuje on cały wyglad alfy ale szybki przyciemnic, i progi ok ) i do tego fajne fele

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bosniak_sg
    Albo idę po całości i ładuję tam koła od GTA, albo się nie bawię w jakąś namiastkę, "telefony" jak to napisał mrutyna w dodatku 16"
    tylko weź pod uwagę to iż felgi "telefony" były w samochodach ze sport packiem w standardzie i nie każdy ma ochotę wydać 2,5 tys na nową felgę ponieważ dotychczasowa to tylko namiastka czegoś idealnego...

Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    2.0 JTS GT Selespeed 08r

Domyślnie

Jeżeli ja bym miał dopłacać za takie felgi z oponami do sportpacka pewnie z 3 tys to musiałoby mnie zdrowo kopnąć w głowę, mój poprzednik w teraźniejszą moja Alfę zamówił całą ze sportpack 3 włącznie z wnętrzem Recaro, ale nie ładował się w te "telefony" tylko wsadził AEZ 7,5x17 i to jakoś wyglądało, zreszta wystarczy Alfę ubrać w coś takiego (patrz link poniżej) i nie trzeba wielkich pieniędzy, a wygląd samochodu ta felga na pewno podkreśli i nawet z tą żywicą uszłaby w tłumie oczywiście z tylnym zderzakiem do pakietu.

http://www.felgi-opony.com/felgi/alu...7,2_7_212.html

webmaster007
    Gość

Domyślnie

w mojej nowej niuni co sie robi ( bo miała małe ała z przodu) wymyśliłem i zakupiłem tak :

alfunia jest czarna 156 sw 02 r 1.9jtd

* reflektory gta look + soczewki+ hidy 6000k
    * kierunki boczne black look +oczywiscie pomarańczowe żaróweczki wy5w
    * tarcza tak jak w avantarze
    * zderzak z spryskami + zbiornik z 2 silniczkami
    * listwy na progi od sport packa
    * czujniki cofania w kolor nadwozia
    * umówiony jestem na przyciemnianie szyb oprócz przednich
    * póki co zostanie jeszcze na orginalnych 15 a na wiosne dostanie 16' telefony

jak skoncze projekt to sie pochwale mam nadzieje ze wyjdzie ze smakiem ( tylko jeszcze musze sie nauczyc ja myc hihihi

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bosniak_sg
    Jeżeli ja bym miał dopłacać za takie felgi z oponami do sportpacka pewnie z 3 tys to musiałoby mnie zdrowo kopnąć w głowę
    tylko weź pod uwagę, że sporo osób ma te felgi jako oryginalne w swoich AR

Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    2.0 JTS GT Selespeed 08r

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna
    Może nie oryginalne, bo o jakiej oryginalności mówimy?, że pisze na nich Alfa Romeo? Może po prostu sporo osób chce mieć namiastkę GTA? Od czegoś trzeba zacząć.

Ja osobiście uważam, ze jest milion innych felg, w które wkleimy dekielek (znaczek) AR i będą lala.

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bosniak_sg
    Cytat Napisał mrutyna
    Może nie oryginalne, bo o jakiej oryginalności mówimy?, że pisze na nich Alfa Romeo? Może po prostu sporo osób chce mieć namiastkę GTA? Od czegoś trzeba zacząć.

Ja osobiście uważam, ze jest milion innych felg, w które wkleimy dekielek (znaczek) AR i będą lala.
    Ty nadal nie rozumiesz ;//
    ja osobiście sam mam takie felgi bo na takich już kupiłem samochód. Poza tym wiele AR 156 wyjeżdżało z salonów na takiej feldze. Ja wcale nie porównywałem tego do GTA i nigdy nie uważałem tego jako namiastki tej felgi ale okazało się że mam felgę dla ubogich więc chciałem się dowiedzieć dlaczego akurat ta jest dla ubogich a nie inny rodzaj na którym wyjeżdżały AR
    poza tym to uważam, że nie ma sensu dalszego ciągnięcia tego tematu bo zrobił się off topic a temat jest inny niż felga dla ubogich

Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    2.0 JTS GT Selespeed 08r

Domyślnie

Nie to Ty nie rozumiesz :roll: , felga dla ubogich wg mnie dlatego, że jeżeli kogoś nie puszcza na oryginalna felge GTA, a tym bardziej na całe auto, to wyjeżdżając z salonu "zwykła" AR zakładali takie właśnie dostepne w salonie felgi, żeby mieć chociaż namiastkę GTA.