Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Temat: [156] Ciemne szyby, spoiler, progi.. Co wy na to..?

csscss
    Gość

Domyślnie

Ale szyjesz filozofie. Felgi telefony były w alfie 156 od początku od 1997 roku, a GTA weszła do produkcji w 2002 roku więc jeśli już to chyba w GTA się wzorowali . niż na odwrót tworząc coś na kształt jak to mówisz namiastki.
    Co do spojlera to Da się żyć , ale osobiście sam bym też go nie założył. Ale że to orginalny dodatek to mnie aż tak strasznie nie drażni aby go sciągnąć , zresztą to całkiem spory wydatek by był - lakier, dziury w klapie ).
    Tyle tylko że jak kogoś widze na mieście i według mnie jest śmiesznie ubrany czy coś takiego to daruje sobie uwagi, bo tak samo może pomyśleś Ktoś o Tobie Panie Ideale, chyba że ktoś ma pewne ograniczenia i nie dopuszcza do siebie takiej myśli.

Użytkownik Rowerzysta Avatar bosniak_sg
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    2.0 JTS GT Selespeed 08r

Domyślnie

Ja mówię o kimś kto teraz zakłada takie felgi, albo tuning rozpoczyna od zakładania tego typu felg . Podejrzewam, ze jak były zakładane w 97 r w salonie to i tak nie były szczytem nowoczesności, a kosztowały majątek.

csscss
    Gość

Domyślnie

Z tym mogę się już nawet zgodzić. Felgi jak felgi. dzisiaj 16 cali to normalka, dziesięć lat temu jeszcze nie. Jeśli ktoś ma zamiar cały samochód jakoś ospojlerować to te 16 wtedy wyglądają rzeczywiście na za małe. Z tym że felgi telefony były też 17 calowe (montowane tylko w GTV i Spiderce ) jeśli takie by założyć do ospojlerowanej 156 to wygląda wtedy naprawde nieżle.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Zgadzam się w znacznej części z tym co mówi kol Bosniak_sg, tym bardziej, że ma on pojęcie o tuningu, ale tym prawdziwym, który niestety kosztuje, ale za to nie ma strachu, że coś nie wyjdzie, albo zepsuje efekt końcowy.
    Co do felg telefonów w rozmiarze 16", to są one bardzo mile widziane, ale w przypadku 156 wyposażonej w "sportpack" i nic więcej. Jeśli ktoś chce montować zderzaki ala GTA, listwy progowe ala Cadamuro (nieważne z czego wykonane), to wówczas musi, albo powinien liczyć się z tym, że powinno to być kompletne ospoilerowanie. Zmierzam do tego, że widuje się Alfy 156, które mają tylko i wyłącznie listwy progowe Cadamuro i nic więcej, a wygląda to tak, jakby ktoś zbudował dom do połowy i kazał mi w nim zamieszkać. Nie mniej istotną sprawą są felgi, w przypadku takiego lekko pancernego projektu, gdzie właśnie używa się listew i zderzaków z GTA, czy Cadamuro należałoby toczyć samochód na felgach w rozmiarze minimum 17", co gwarantuje niezły efekt, w przeciwnym razie stylistyka wydaje się nieco przytłaczająca pojazd, oczywiście należy pamiętać o obniżeniu zawieszenia.
    To co wymieniłem, to podstawowe składowe, które dają pozytywny efekt wizualny (o tuningu mechanicznym nie mówimy tutaj).
    Jeśli chodzi o ceny alufelg, to nie ryzykowałbym stwierdzenia felgi dla biednych, czy bogatych, dzisiaj jest allegro, handlarze i naprawdę, jeśli ktoś ma ochotę i chce, to po pewnym czasie poszukiwań znajdzie dla siebie stosunkowo niedrogie felgi w sporym rozmiarze, czego dowodem jestem ja.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html