Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Evo666 chcialem zauwazyc, ze Ty duzo dluzej nie jestes zalogowany bo zaledwie 3 miesiac Ci leci wiec tez jestes swiezakiem,a nikt Ci nie jedzie w ten sposob.Aha i wedlug Ciebie ile jest tych AirBag-ów??Mi sie wydaje ze wlasnie powinno byc 9 chyba ze jest dodadtkowa poduszka kolanowa dla pasazera czyli wtedy 10
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 06-01-2013 o 00:27

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał Evo666 Zobacz post
    A gdzie dzien dobry świerzaku?

Witamy na naszym forum fana Audi i zapraszamy na dokładne zapoznanie się z bieżącym tematem od początku , szybko znajdziesz odpowiedz czemu cena za niska. pozdrawiam
    Ja zaś zapraszam kolegę do zapoznania się z zasadami polskiej ortografii.
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    Evo666 chcialem zauwazyc, ze Ty duzo dluzej nie jestes zalogowany bo zaledwie 3 miesiac Ci leci wiec tez jestes swiezakiem,a nikt Ci nie jedzie w ten sposob.Aha i wedlug Ciebie ile jest tych AirBag-ów??Mi sie wydaje ze wlasnie powinno byc 9 chyba ze jest dodadtkowa poduszka kolanowa dla pasazera czyli wtedy 10
    bez przesady az tak bardzo to mu nie pojechalem.... ja te dzien dobry jednak powiedzialem Odnosnie Air Bagów to fakt masz racje, w standardzie było 7, domawiając dodatkowe dwie na kolana jest 9. Mój błąd

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post
    Ja zaś zapraszam kolegę do zapoznania się z zasadami polskiej ortografii.
    Juz poprawiony coby innych w oczy nie piekło. Polonistą nigdy nie byłem i nie będę

Odnosnie auta to widze ze jest juz kolejny raz wystawiany z coraz niższą ceną. Obecnie jest juz wystawiony za 25900, i jak na auto sprowadzane to jest strasznie niska cena, nawet jak na golasa.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    zabrze
    Auto
    Audi S8 D2.... Alfa 159 SW 1,9JTDM 16v

Domyślnie

widze ze niema ci co tłumaczyć skoro twierdzisz ze pusta 6 letnia alfa powinna kosztować z 30tys do oplat czyli jakies 33 tys......a zaraz napiszesz ze powinna być więcej warta niż audi bmw czy mercedes które jako nowe było dwa razy droższe. nie przesadzajmy ..... a ze gość nie sprzedał auta przez ostatnie pare tygodni to sie nie dziwie bo od połowy grudnia do połowy stycznia jest martwy rynek dla handlarzy i sprzedaży aut.... ale skoro masz swoje racje to twoj problem skoro nawet potrafisz się przyczepić ze ktoś wymienił rozrząd przy 90tys czy też ilości poduszek itp itd.... wielu handlarzy nie spuszcza sie nad autem i nie studiuje jego wyposażenia tak jak np fani alfy, audi czy bmw.... dla niego sztuka to sztuka. rozumie ze alfa z silnikiem jtdm z nawi ze skórą z parktronicami może być warta 35-45tys ale nie pusta 1.8 bez opłat gdzie za tym silnikiem mało kto przepada ( ma opinie paliwożernego, słabego ) dlatego nie zaśmiecajmy już tematu pozdro

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał Evo666 Zobacz post
    bez przesady az tak bardzo to mu nie pojechalem.... ja te dzien dobry jednak powiedzialem Odnosnie Air Bagów to fakt masz racje, w standardzie było 7, domawiając dodatkowe dwie na kolana jest 9. Mój błąd.
    powiedziales ale z ironia.Odnosnie poduszek to masz-kierownica,kokpit,kolanowa kierowcy,w fotelach x2,kurtyna kierowcy i pasazera=2,kurtyny z tylu=2.Ja naliczylem w ten sposob 9,a dodatkowa 10 to kolanowa pasazera ale moze cos zle licze.Chyba ze kurtyny sa liczone tylko jako 2 a nie 4 to wtedy standard ma 7 poduszek ale z kolanowa kierowcy ktora nie wiem czy jest w standardzie czy nie

Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Cytat Napisał tomekzabrze Zobacz post
    tomekzabrze
    To są tylko moje subiektywne opinie, nie wiem czym sie tak bulwersujesz...

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    powiedziales ale z ironia.Odnosnie poduszek to masz-kierownica,kokpit,kolanowa kierowcy,w fotelach x2,kurtyna kierowcy i pasazera=2,kurtyny z tylu=2.Ja naliczylem w ten sposob 9,a dodatkowa 10 to kolanowa pasazera ale moze cos zle licze.Chyba ze kurtyny sa liczone tylko jako 2 a nie 4 to wtedy standard ma 7 poduszek ale z kolanowa kierowcy ktora nie wiem czy jest w standardzie czy nie
    Zgadza się.
    Ostatnio edytowane przez Evo666 ; 06-01-2013 o 10:37

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

AR 159 ma jedną kurtynę na stronę i jedną boczną poduszkę na stronę. Razem 6 poduszek w standardzie i 2 poduszki kolanowe jako dodatkowe wyposażenie.
    Ten błąd w ww. ogłoszeniu (liczenie napisów "airbag" we wnętrzu) to typowy błąd osób wystawiających ogłoszenia, popełniają go jak widać wszyscy. Raczej nie przywiązywał bym do tego wagi.
    Co do ceny – drodzy – czy 1.8 z początku produkcji ma być wystawione w tej samej cenie co 1.9 120km i 1.9 150km? Był tańszy w zakupie, więc dzisiaj można go kupić taniej. Jeśli 1.9 120 km można wyrwać za 30.000 zł w dobrym stanie, to co jest dziwnego w nieco niższej cenie za 1.8?

BTW Pojawiły się już oferty 159 JTDm poniżej 20.000 zł. Można ogłosić konkurs – kto pierwszy zapyta w tym wątku o auto z ceną z jedynką z przodu.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 06-01-2013 o 11:06

fanThomas77
    Gość

Domyślnie Pomoc przy zakupie wymarzonej 159-tki.

Witam wszystkich fanow marki. To mój pierwszy post. Choc jak mi sie wydaje swierzakiem nie jestem.
    Swoją pierwsza alfe 156 zakupiłem 8lat temu i do dnia dzisiejszego ja kocham.
    Nadszedł jednak czas aby przesiaść sie na wymarzoną 159. Do wydania mam ok. 60-70tyś szukam wersij 1.75Tbi,i tutaj mam prośbę do znawców modelu.
    Z uwagi iż mieszkam blisko zachodniej granicy auta bedę szukał raczej w niemczech, gdyż jak wszystkim wiadomo nasz rynej jest jeszcze, jezeli chodzi o ten motor bardzo ograniczony i ubogi. A więc na co powinienem przede wszystkim zwrócić uwagę przy kupnie, szukać skóry czy raczej alfatexu (jak sie zachowuje tkanina), jaka wybrać skrzynie, czy lepiej dołożyc powiedzmy 5tys do bogatszej wersji wyposażenia... Za każde podpowiedz oraz sugestie będe szanownym kolegą bardzo wdzięczny. Pozdrawiam fanThomas77

Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Witamy witamy. Budżet masz fajny więc powinieneś znaleźć całkiem nowe autko z małym przebiegiem. Mogę się wypowiedzieć w temacie alfatexu bo mam beżowy w swojej. W utrzymaniu jest trochę bardziej wymagający niż skóra, ale za to odwdzięczna się nie nagrzanym materiałem w lato i ciepłem w zimę.
    Odnośnie na co zwrócić uwagę przejrzyj sobie ten temat i pośrednie, naprawdę znajdziesz tutaj kopalnie wiedzy w tej kwestii.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    zabrze
    Auto
    Audi S8 D2.... Alfa 159 SW 1,9JTDM 16v

Domyślnie

alfatex to mam rozumieć wedlug allegro tzw włoska alcantara ?( przynajmniej tak to handlarze nazwali) może się ktoś wypowiedzieć jak jest z wytrzymałością tego materiału szybko sie przeciera? itp itd? akurat czyscic auto lubie wiec kolor niema znaczenia na żywo miałem okazje jedynie widziec jasne wnetrza z tego materiału a te ciemne muszę gdzieś zerknąć w jakimś komisie bo na aukcjach wygląda to nieciekawie a akurat wiele aut jest z taka tapicerką