Pewnie ze może być dużo więcej bo nie wiadomo co tam do końca się stało. Ale wiem już jaki minimalny koszt jest .
Pewnie ze może być dużo więcej bo nie wiadomo co tam do końca się stało. Ale wiem już jaki minimalny koszt jest .
Wiem, że niektórzy obszywają czy tam obklejają (jeśli się nie mylę, to ktoś mówił, że robił za 1000 czy 1500zł bodajże)... ale sugerowałbym jednak wymianę dechy : )
- - - Updated - - -
Ale dzięki temu wie, że nie zrobi tego za 3 czy 5 tys.![]()
A czasem człowiek liczy na to, że zyska robiąc 'samemu' (a nie kupując auto zrobione, które wyglądało jak na zdjęciach albo i dużo gorzej).
Co do deski...
Wały na deskach robią i to takie, że ja pierdziu !
Naprawa deski po wystrzale poduszki pasażera to 300-400zł u dobrego tapicera - tylko musisz takiego mieć, albo znać kogoś kto ma ( a to ściśle strzeżona tajemnica jest ). Generalnie nie idzie odróżnić czy to deska naprawiana czy oryginał - no chyba że przychodzą duuuże mrozy i PONOĆ uwidaczniają się wtedy naprawy.
Skupują takie deski za bezcen. Naprawiają i sprzedają po zdecydowanie więcej. Oczywiście poduszki pakują no i pasy w komplecie też są.
Kolego, jeśli chodzi o koszt naprawy blacharki, to zawsze jest pytanie, czy będziesz to robił na "fabryce", czy na używkach, jeśli na używkach, to koszt 15 tys. jest zdecydowanie przesadzony (elementów możesz poszukać na allegro). Naprawa deski, wraz z wymianą poduszek to koszt rzędu 2 tys. - Ci którzy piszą o "rzeźbie" nie mają bladego pojęcia o czym piszą. Kolega Czarny jak zwykle wykonuje Swoją misję "wiem, czy nie wiem, ale się wypowiem, najchętniej w imieniu ogółu", a więc za bardzo się tym nie przejmuj. Fakt, że mechanika może pozbawić Cię złudzeń, ale też nie siałbym tutaj paniki - ważne byłoby sprawdzić, czy silnik odpala, bo to już jest jakaś wskazówka.
deska+poduszki+pasy to koszt 2 tys??Janio pokaz mi taka na allegro.Jeszcze mi powiedz ze klejenie deski to nie rzeźba??Gratuluje Janio ale wiem wiem Twoja racja jest Twojsza
janio nudzi mi sie juz spieranie z Toba.Jakbys nie zauwazyl odpuscilem sobie juz sporo na tym forum.Skoro dla Ciebie to nie rzeżba klejenie deski to niech kolega posklada sobie cale auto na poxipolu i kupi deske za 2 tys z poduchami(skoro mozna) bo ja widzialem same kokpity za ok.3-4 tys.Fakt o pasach nie pisales ale wypadalo by doliczyc do poduszek i pasy bo jakby nie patrzec one tez wchodza w sklad poduszek.Nie bedeszukal firm z leszna-chcesz to wrzuc linka
A, mnie co do tego, znowu spełniasz jakąś misję?
Fakt, kilka sobie odpuściłeś - szacun
Hmm, gdzie znalazłeś informację o Poxipolu, z kim Ty dyskutujesz?
To jest cena za kokpit, ja pisałem o jego naprawie.
Wypada również dopisać o sterowniku, ale akurat skupiłem się na kokpicie.
A, po co?