Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 70

Temat: Alfa Romeo 147 - pierwszy samochód

Użytkownik Maniak resoraków Avatar TriXter
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20V 08'

Domyślnie

zależy jak kto dbał o tą elektronikę. Ja nie miałem wielkich problemów jedynie to ze masa do świateł sie urwala i musialem dorobic i przy wiekszej wilgoci mam problem. Jak juz kupisz belle to jezeli sie cos dzieje z elektornika od razu sprawdzaj co sie dzieje i kasuj bledy i dbaj o kostki pod przednimi fotelami do poduszek czesto szwankuja ;d

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Mi poprzedni właściciel załatwił sprawę airbagu bo nie mam już tych nieszczęsnych kostek pod fotelami mam wszystko polutowane i problem z głowy.
    Żadnych problemów z elektryką nie mam wszystko działa prawidłowo
    Mi nie potrzeba 2,4 za ciężką nogę mam do takiego silnika wystarcza mi 1.9 szkoda że nie mam 150 KM ale i 115 ładnie idzie

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

ja miałem 140 KM i chodziła i było mi mało zaczałem gadać o zmianie i skasowali mi auto ale bardzo bylem zadowolony jak na auto z francji w ogole nie zadbane... ale wracajmy do tematu

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał Sebek2442 Zobacz post
    Mi poprzedni właściciel załatwił sprawę airbagu bo nie mam już tych nieszczęsnych kostek pod fotelami mam wszystko polutowane i problem z głowy.
    Żadnych problemów z elektryką nie mam wszystko działa prawidłowo
    Mi nie potrzeba 2,4 za ciężką nogę mam do takiego silnika wystarcza mi 1.9 szkoda że nie mam 150 KM ale i 115 ładnie idzie
    No ja mialem 2.4 w 156 150km i powiem,ze sam dzwięk pięciu baniaków koi uszy,ale ja mam dopiero 24l i pewnie V-ka dołączy do rodzinki niebawem bo chodzi po głowie od dłuższego czasu
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

To i ja wrzucę parę słów od siebie...Wbrew pozorom wygląd zewnętrzny i wewnętrzny też jest ważny, bo po tym można wyciągnąć jakieś wnioski czy poprzedni właściciel dbał o auto, czy tylko się nim przemieszczał. Nie wierzę w to, że auto, które jest zjechane z wyglądu od strony technicznej będzie cacuszko bez zarzutu. Zawsze wszystko idzie ze sobą w parze. Swoją Bellę mam 8 miesięcy i oprócz standardu, czyli oleju, filtrów wymieniłem kompletny rozrząd, dwa drążki w tylnym zawieszeniu, łożysko tylnego koła, komplet świec żarowych i akumulator Auto jeździ pięknie, tak samo pięknie wygląda, a ja jestem jednym słowem BARDZO zadowolony, że ją mamPrzed zakupem na pewno ścieżka zdrowia na stacji diagnostycznej jest obowiązkiem, a tam majster jeśli nie zrobi tego na odczep się wychwyci wszystkie niedomagania. Jeśli możesz poproś kogoś kto może podpiąć się do kompa i sprawdź co wyjdzie. Diagnosta raczej tego nie zrobi.Owocnych poszukiwań i radości z zakupu!!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Jony88 Zobacz post
    No ja mialem 2.4 w 156 150km i powiem,ze sam dzwięk pięciu baniaków koi uszy,ale ja mam dopiero 24l i pewnie V-ka dołączy do rodzinki niebawem bo chodzi po głowie od dłuższego czasu
    Tu masz racje dźwięk jest bardzo ale to bardzo przyjemny dla ucha.

A wracając do tematu jak masz jakiegoś znajomego który śmiga Alfą niech podjedzie z Tobą będzie bardziej wyczulony aaa jak nie masz poproś kogoś z forum może sie zgodzi

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

ja chętnie pojade ale jestem ze świętokrzyskiego

Leeo147
    Gość

Domyślnie

a ja kupiłem moją wymarzoną bellę i wymieniłem całe zawieszenie...niestety po 2 miechach wszystko zaczęło trzezsczeć, piszczeć...milion stron na forum i jaki wniosek? po prostu alfa tak ma...potem mi wpierd....olej jak głupi...odpowiedz ? alfa tak ma...ograniczniki drzwi stukające ? alfa tak po prostu ma, co bym sie nei zapytał na forum to ALFY TAK MAJĄ nie mam sie czym przejmować...co wyjazd z garażu to kolejny błąd komputera...no przeciez ALFA TAK MA...wariujące przeplywomierze, palone swiece, sprzęgła skrzypiące latem, zrywanie się linek od recznego...no przeciez ALFY JUZ TAK MAJĄ :-) co kilka dni palenie się żarówek...masakra...chłopie nie kupuj alfy dobrze Ci radzę...ja sie w niej kochałem ale potem nie mogłem nigdzie jechac bo to auto nie ma zawieszenia...nie ma !! Teraz jezdze normalnym autem i po prostu wsiadam, odpalam, zajezdzam na miejsce, gasze i jest spoko. Zawsze odpala, zero błędów i świecących checków, w porównaniu do alfy cudowne wspomaganie (no bo ciezko chodząca kiera przy wspomaganiu u alfy tak po prostu ma). Aaa właśnie mi sie przypomnialo ze po myciu w myjni odkrecila mi sie sruba w kole...czasami w alusach w alfach tak jest :-)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Leeeo a ile za nią dałeś?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Nie mam

Domyślnie

Leeeo no to teraz po twoim komentarzu juz nie wiem co mam wybrać. Miałeś diesla czy benzyne ?