Jak dla mnie DAYCO,potem Conti i Gates na koniec bez mitów czy pierdół że w chinach że w rumunii,co za różnica?
Jak sie pasek zmienia to kółeczka od wałków rozrządu też trzeba obejrzeć jak i te od wału czy czegoś tam nie ma no i podzespoły wymienić typu napinacz i rolka zwrotna czy pompa wody
Zakładam i jeżdzę póki co,swój pasek COnti już 3 razy ściągałem i zakładałem i jeżdże bez problemów
No i darek ma rację każdy z nich ma wytrzymać tyle ile zaleca producent w danym typie silnika.
- - - Updated - - -
Oczywiście jeśli wszystko zostało dobrane prawidłowo i montaż przebiegł wg.danych fabrycznych.
Ja mam dayco, drugi raz i polecam.
Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
"What We Do In Life, Echoes In Eternity"
U mnie Gates siedzi od niedawna jak przedwcześnie trzaśnie na pewno dam znać![]()
osobiscie zawsze montuje paski rozrzadu Gates i od 1997r zadnych problemów z wyrobami tej firmy nie miałem
Paski contiego jeśli chodzi o TS-y to parodia jest, profil zęba na pasku ni chu... nie pasuje do profilu zęba na kołach.
Do TS, JTD zakładamy tylko paski DAYCO.
Conti idealny jest do V6.
Gates siedzi po środku ... nie jest ani najlepszy w jednym ani najgorszy w drugim i odwrotnie, na jego temat nie mam złego zdania.
W jaki sposób oceniasz stan paska nie zdejmując go ???!!! Równie dobrze można zadzwonić do Wróżbity Macieja i powie ci to samo bez oglądania paska (podobno ostatnio można nawet przed SMS-y się z nim kontaktować).
Stan paska widać od strony powierzchni zębatej i oceniamy zdjęty, nie napięty. Przy przebiegu do 60 tyś jeśli pasek był prawidłowo napięty i nie ma określonego wieku nie widać praktycznie żadnego zużycia.
PS. Do 3.0 V6 24v CF1 nie kupisz raczej innego paska niż DAYCO![]()
Ostatnio edytowane przez QBA ; 10-01-2013 o 01:03
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Ja polecam ruville
Alfa Romeo 159 sedan, 2.2 JTS 185KM, 2005, Argento
Czarny dym - prawdopodobnie padła turbosprężarka/ leją wtryski
Niebieski dym - umarły uszczelniacze lub pierścienie
Biały dym - Konklawe wybrało nowego Papieża