Strona 22 z 71 PierwszyPierwszy ... 121314151617181920212223242526272829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 704

Temat: Zlot Ogólnopolski "Alfaholicy" 2013 - Tor "Kielce" (Miedziana Góra)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Dokładnie tak. Ilość osób zapisanych to nie wszystko. Jak już będzie komplet wpłat to będzie coś konkretnego.

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Nie chce złowróżyć, ale zawsze może zdarzyć się sytuacja, że ktoś z toru zrezygnuje, prawda? Wtedy też koszt mimowolnie rozkłada się na pozostałych uczestników imprezy na torze?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar sołtys
    Mieszka w
    żywiec
    Auto
    147 1,9 jtd buda GTA.147GTA Q2,156 2.5V6 Q2 była, ,Giulietta QV,Mito QV,75 3.0 V6,Alfetta GTV

Domyślnie

Myślę że niestety wpłacamy kasę i zobowiązujemy się że w razie sytuacji losowych nasze miejsca będziemy odsprzedawać a nie zawracać d..y organizatorom ze zwrotem kasy. Myślę że to trzeba by również jasno określić bo inaczej szkoda zachodu. Zapewne aby zarezerwować tor trzeba odpowiednio wcześniej wpłacić przynajmniej zaliczkę a Ligar ani nikt inny nie będzie brał na bary takiej odpowiedzialności żeby ręczyć za 50 osób więc to chyba normalne że wpłacamy całość i do widzenia.Jeśli nie uda się odsprzedać to trudno ,ryzyko każdy z uczestników ponosi takie samo.Jak nie zaryzykujemy to nie zrobimy tego eventu nigdy.
    Ostatnio edytowane przez sołtys ; 11-01-2013 o 18:23
    147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
    147 GTA 3.2 Q2
    156 2.5 V6 Q2-była
    Giulietta QV
    Mito QV
    75 3.0 V6 QV
    ALFETTA GTV 116 1976
    ALFETTA GTV 116 1981

https://www.facebook.com/okrajnikgarage

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Panowie. Gdzie jest mowa o jakiś zaliczkach ? Nigdzie nie jest tak napisane. Cała kasa do końca lutego. Nie będzie 50 wpłat - nie ma zlotu. Po to robie temat organizacyjny i trąbie od początku, na dwa i pół miesiąca przed terminem ostatecznym aby każdy się zastanowił i na spokojnie oszacował czy może i czy go stać.
    Od początku proszę aby udzielały sie tylko zdecydowane osoby, aby nie produkować się na marne. Wiadomo sytuacje losowe się zdarzają ale ufam, że zapisywały się tylko takie osoby co rzeczywiście chcą jechać i mają takie możliwości.
    Jeszcze raz aby była jasność: żadnych zaliczek. Cała kwota od 50 osób jest konieczna.

Po spotkaniu z SJS
    - Będą co najmniej 4 czasówki długości 2-2,5 km. Konfiguracja będzie wykorzystywała dużą pętlę, tor kartingowy ale odcinek leśny nie.
    - generalnie łapy nas będą boleć
    - na torze będzie profi fotograf jak to usłyszałem z„trzema długimi lufami” ( trochę to dziwnie zabrzmiało ) Zrobi nam kilkaset zdjęć wiec proszę pamiętać o ładnej fryzurze – za całość musimy jedynie zapłacić 2000 zł…. A na poważnie to udało się, że mamy to w cenie.
    - Będziemy podzieleni na 5 grup po 10 załóg. Każda z grup robi inne ćwiczenie, po czym przechodzi na kolejne. Najfajniej i najtrudniej ma być w wyremontowanej „pętli leśnej”, gdzie będziemy jechali odcinek 1,5-2.0 km, wedle naszych umiejętności i uznania ale nie na czas. Uwaga bo nie ma tam pobocza i zbyt duże przepałowanie powoduje koniec na barierkach i konieczność powrotu na lawecie Element pętli leśnej jest III poziomem szkolenia, które prowadzi SJS – dociera do niego około 12 osób rocznie – my to mamy od razu. Możemy więc być dumni Pozostałe ćwiczenia będą na płycie, będą polegały na kontroli samochodu w poślizgu, umiejętności wyjścia z niego, wyczuciu nadsterowności, pokażą nam, że przy predkości 40km/h mozną złapać niezłego boka bez użycia ręcznego…
    - Jazdy na czas będą się odbywac po obiedzie bez podziału na wcześniejsze grupy. Pętla ma być mocno urozmaicona, trudna techniczne aby słabsze samochody tez mogły pokazać, że nie moc jest najważniejsza Miały być po 2 przejazdy po 2 różnych konfiguracjach toru wiec krusz po prostu panikował Tak jak mówiłem czasem wystarczy zaczekać a nie snuć czarne wizje
    Powyższe zmieniłem i będą min 4 przejazdy ( jak czas pozwoli to więcej ) po tej samej pętli – z czegoś trzeba wyłonić zwycięzców a nie uczyć się co chwile nowego toru.
    Auta podzielimy na jakieś klasy – w późniejszym terminie
    Od nas zależy ile razy przejedziemy – zapamiętajcie to od razu. Jak się będziecie ślimaczyć, palić papieroski, plotkować, jeść itp. to działacie na własną szkodę.
    - nie ma picia alko – przed wejściem na tor będzie badanie alkomatem
    - kaski nieobowiązkowe
    - specjalne ubezpieczenia nieobowiązkowe
    - auto po prostu musi mieć ważny przegląd i ubezpieczenie oc
    - opony, wydechy tutaj mamy dowolność

Ze mniej miłych informacji to cena nie obejmuje fotokomórki. Będziemy chcieli ją wynająć - koszt 700 zł na rzecz automobilklubu Kieleckiego. Dzięki fotokomórce wyniki będą dostępne od razu na ekranie LCD, gdzie zainteresowany i publiczność od razu będą widzieć kto jakie ma czasy i które miejsce. Trwają w tym temacie rozmowy ze sponsorem jak się nie uda to będzie to trzeba będzie za to zapłacić. Innych kosztów związanych z torem już naprawdę nie przewiduje.

Co do samego zlotu to na pewno będzie się odbywać w dniach 14-18 sierpnia ale zastanawiamy się nad wydłużeniem o kolejne 2 dni…
    Teraz kolej na was – pytania.

- - - Updated - - -

ide teraz po piwo bo w końcu mam weekend
    Ostatnio edytowane przez LIGAR ; 11-01-2013 o 19:31
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Nie zebranie 50 wpłat całkowicie dyskwalifikuje zlot 2013?... Bo tak to można odebrać...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tweety
    Mieszka w
    Golina, Poland
    Auto
    AR 155 1.7 TS 94r jest, AR 166 3.0 V6 24V 01r jest

Domyślnie

Cytat Napisał madmax Zobacz post
    Tweety a nie zapomniałeś czasem o Kociołku Panoramiksa ......!!!
    No też zamiast piwa, albo do piwa

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    Zapomniałeś o wizycie w parku maszyn
    Gdzieś tam się wepchnie, nie pisałem szczegółowo

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    jak to ???
    ino czi bronki ???

- - - Updated - - -

to jo to dupca - na czi to nie jada
    :-(
    Nie chciało mi się rozpisywać, ile kto chce, możesz kilka razy powtarzać dany punkt Ino jedź

A co do tych obowiązkowych 50 aut, zgadzam się z mackiem za takie coś warto te parę złotych dołożyć
    AR 155 1.7 TS 85 KW, 115KM `94 ROSSO BORDEAUX - Była niestety
    AR 166 3.0 V6 24V, 220 KM `01 NERO - Jest (Dawna alfa Yago_)

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    Nie zebranie 50 wpłat całkowicie dyskwalifikuje zlot 2013?... Bo tak to można odebrać...
    Masz racje, nie powinienem sie wypowiadać za resztę... Dyskwalifikuje zlot w 2013 roku w tym miejscu i robiony przezemnie. Może ktos inny gdzieś zrobi ale to nie będę ja...
    50 wpłat po 280 zł powoduje, że mamy czym zapłacić za event na torze. Ale z technicznego punktu widzenia może to byc jedna wpłata Alles klar ?
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Mam nadzieję, że będzie alles gut
    Ja tam traktorem na tor się nie pcham ale na zlot chętnie przybędę
    Więc nie pozostało mi nic jak 3manie kciuków za tych, którzy się zaoferowali żeby sfinalizowali to co zaczęli

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Ligar od początku pisał, że jeśli nie będzie wszystkich miejsc na torze opłaconych to dyskwalifikuje zlot w tym miejscu. Ewentualnie organizuje ktoś inny w innym miejscu. W związku z tym potrzebne jest zdecydowanie w kwestii zapisów a następnie wpłat. Tak sobie mysle że te 50 konkretnych osób sie zbierze i damy radę w tym roku pojeździć na konkretnym torze.

Miałem w tym roku gdyby to byl jakiś mały kartingowy tor sobie go odpuścić ale jak jest taka okazja to a żal byloby nie skorzystać.
    Ostatnio edytowane przez drift-r ; 11-01-2013 o 20:40

Użytkownik Świeżak Avatar ozi 164
    Mieszka w
    knurów
    Auto
    AR 147 1,6 TS ar 156 jts lift ,156 JTDlift było ... 159 SW 1.9 jtd TI jest ,

Domyślnie

Ja jestem gotowy
    prosze o nr konta