Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Temat: Kupno Alfy 156

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Chełm
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 jtd 136km 2000r SW; alfa 145 1.4 TS

Domyślnie

To co jest w ogłoszeniu napisane, a to co jest w realu to 2 różne rzeczy, wiem to z doświadczenia, dlatego nie należy się napalać na pierwszy lepszy samochód tylko zrobić dobre rozeznanie porównać kilka aut i wybrać to możliwie najlepsze, nie oszukujmy się w tej cenie nie dostaniemy super hiper mega doinwestowanego auta, bo za takie to trzeba dać więcej kasy, a i ciężko jest znaleźć taki samochód bo kto sprzeda auto w stanie perfekcyjnym jest może z 5% szans że trafi się taka okazja, kupując taki czy inny samochód trzeba liczyć się z tym, że na start trzeba wymienić rozrząd oleje filtry + niespodziewane wydatki w przypadku alfy np: wahacze z przodu więc nie rozsądne by było wydanie na samochód co do ostatniego grosza. Podsumowując jak się napalił na tą Alfę to niech bierze tylko trzeba się liczyć z tym co wyżej napisałem, ale to jest tylko moje zdanie.
    Pozdrawiam

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Już kieryź roz na forum widza biołego murzina. Czy to tyn som?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jankes1979
    Mieszka w
    GOSTYŃ
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm 150KM+Fiat Idea 1.3 jtdm,FURA ŻONY;-)

Domyślnie

Cytat Napisał BiałyMudźin Zobacz post
    Dzięki, dzięki już zapisuje
    Alfa ma wyrywać blachy i zapierniczać tak by laska miała mokro od tej jazdy
    Skund sie tacy ludzie biorum???,masakra,nu ale bydzie weselisko na wsi,że hoho,ino niech sie mokro zrobi łed ty jazdy.
    echo we łbie,że strach.

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

Dzisiaj mnie zaczepił facet na oko 45 lat i pytał się o 156 czy się psują itp,ja odparłem,że nie i godnie reprezentowałem to piękne forum od słowa do słowa gość się '' zastanowi '' na 156 albo Lancią Kappą ja Alfę Romeo polecam i nie przejmować się głupotami jak coś ktoś nie wie to PW do mnie albo grzebać to po forum.

Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak Avatar marioroza
    Mieszka w
    bydgoszcz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 115 KM 2001, Chevrolet Captiva 2.0 VCDI 150 KM, 4x4

Domyślnie

Ja choć jeżdżę alfą to jeszcze nigdy alfy nikomu nie poleciłem. Nie mogę tego robić bo to nie samochód dla każdego. Dla każdego są pancerwageny.
    Staram się zaś tworzyć specyficzny unikatowy klimat w okół marki i samochodów. Staram się przekazać że żeby mieć alfę trzeba być alfaholikiem.
    Nie można kupić sobie alfy bo jest tania tak samo jak nie można sobie kupić alfy do puki nie zrozumiesz że naprawdę chcesz ją mieć. A to dość trudny związek.
    Nie polecam nikomu a jednocześnie tworzę klimat. Jest kilku którzy zrozumieli, kilku już jeździ.
    Ostatnio edytowane przez marioroza ; 11-01-2013 o 22:43

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Cytat Napisał michałsnk Zobacz post
    Dzisiaj mnie zaczepił facet na oko 45 lat i pytał się o 156 czy się psują itp,ja odparłem,że nie i godnie reprezentowałem to piękne forum od słowa do słowa gość się '' zastanowi '' na 156 albo Lancią Kappą ja Alfę Romeo polecam i nie przejmować się głupotami jak coś ktoś nie wie to PW do mnie albo grzebać to po forum.
    Ale o co chodzi???

BiałyMudźin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Już kieryź roz na forum widza biołego murzina. Czy to tyn som?
    Nie, ja tu pierwszy raz... znaczy konto pierwsze, zaglądalem często ale konta nie zakładałem.

Jak przeczytałem kilka wypowiedzi to padlem ze śmiechu, jeszcze jak zostały napisane ślązacką gwarą czy jakąś inną Ludzie troche humoru, to o blachach to taki żarcik No ale wy jesteście alfaholikami to macie racje, ja siedzę cicho

bonzaj pisaleś, ze skończę na Golfie III. Muszę cię rozczarować Tak samo BMW nie zamierzam kupić.
    Alfa 156 już od paru dobrych lat mi się podoba i już została w mej głowie

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Może alfa jest tania w zakupie ale w utrzymaniu już tak tania nie jest

- - - Updated - - -

Edit:ja mam nadzieję że z tymi laskami to były żarty,dlatego normalnie odpowiadałem a nie osmieszalem,ale nie przystoi tu takich rzeczy pisać bp to nie forum bmw

BiałyMudźin
    Gość

Domyślnie

Mam dziewczynę i to mi wystarczy ;p a Alfa to już mechaniczna kochanka.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Cytat Napisał BiałyMudźin Zobacz post
    Dzięki, dzięki już zapisuje
    Alfa ma wyrywać blachy i zapierniczać tak by laska miała mokro od tej jazdy
    Tylko na żonę takiej nie bierz.
    Traktuj taśmowo.
    Wyru***j i następna i następna

- - - Updated - - -

Cytat Napisał marioroza Zobacz post
    Ja choć jeżdżę alfą to jeszcze nigdy alfy nikomu nie poleciłem. Nie mogę tego robić bo to nie samochód dla każdego. Dla każdego są pancerwageny.
    Staram się zaś tworzyć specyficzny unikatowy klimat w okół marki i samochodów. Staram się przekazać że żeby mieć alfę trzeba być alfaholikiem.
    Nie można kupić sobie alfy bo jest tania tak samo jak nie można sobie kupić alfy do puki nie zrozumiesz że naprawdę chcesz ją mieć. A to dość trudny związek.
    Nie polecam nikomu a jednocześnie tworzę klimat. Jest kilku którzy zrozumieli, kilku już jeździ.
    A tak na poważnie to tak samo z cenami Ferrari i Maserati. Używane kupi już za 100-200tysi czyli w cenie nowej bmw czy merca. Ale niestety kupić a utrzymać to dwie różne rzeczy Ale i tak Ci zazdroszczę, mnie w Twoim wieku było stać co najwyżej na dobry rower i wske w pole
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA