Witam!! Mam taki problem ktory mi sie niedawno pojawił... a mianowicie występują u mnie stuki podczas jazdy po odpuszeczniu gazu przy gwaltownym doadaniu gazu cisza. Stuki są słyszalne przy otwartej szybie i wystepują w oklicach tak jakby od strony kierowcy albo srodka komory silnika napewno gdzies w oklolicach skrzyni... I teraz tak nie wiem ale chyba mam wywaloną poduszkę srodkową gdyż mam tez takie objawy jak przy ruszaniu puszcze głałtownie sprzęgło to słychac takie walnięcie jakby sie wydobywało właśnie spod poduszki. Byłem u mechanika i mówił ze tak ma byc heh no cóż taki to urok mechaników zresztą sami wiecie. Cięzko mi to zlokalizowac co to moze byc;/ miał ktoś z czymś takim do czynienia. Słyszalny stukot wystepuje raczej na 2,3,4 biegu. Miałem wibracje przy przyspieszaniu wymienilem przegub wewnętrzny wraz z kielichem na półosi krótkiej no i wibracje całkowicie ustapiły. Różnicówke raczej wykluczam gdyz nie ma ona znacznego luzu na kielichu gora-dół i po obracaniu kolem na podniesionym aucie, ale gdy złapię jedną reką za kielich a druga ręką kręce półosią czy kołem to jest luz wewnątrz kielicha ok 1,2cm w lewo i w prawo, krzyzak Vemy kielich org nowy no nie wiem juz sam;/ Czy takie luzy wewnatrz kielicha kazdy uzytkownic z forum ma w alfie 166 FL moze tak ma byc? chyba ze kupilem wadliwy krzyzak sam nie wiem;/ Dźwiek tego stukania przypomina jakby kamienie krzyzaka wewnętrznego uderzaly w kielich po odpuszczeniu gazu, tak mi to przypomina a, moze winna jest temu poduszka ciezko to okreslic;/ Proszę o jakieś sugestie podrawiam!