Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 72

Temat: Tylne koła pod dużym kątem

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

szmaty w tulejach dobre
    ja kiedyś słyszałem że gość silikonu napakował i jak wyschło to wyglądało jak nówka wszystko szczelne ścisłe itd taki trik na giełdę

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał blackalfa166
    szmaty w tulejach dobre
    ja kiedyś słyszałem że gość silikonu napakował i jak wyschło to wyglądało jak nówka wszystko szczelne ścisłe itd taki trik na giełdę
    <haha> Ja o takich trikach nie słyszałem. :wink:
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Stanley
    Gość

Domyślnie

Juz przejechałem od kupna ponad 2 tys km wiec ta teoria chyba pada.

gryzli74
    Gość

Domyślnie

No właśnie przez post zamieszczony przez STANLEYA pooglądałem sobie tylne oponki bo już nie jedna osoba mówiła ,że mam w alfie fajnie ułożone koła pod katem jak w niektórych BMW. To co zobaczyłem to tragedia od wewnętrznych stron opon prawie płótno i druty. Opony zmieniłem pojechałem na geometrie. Geometria ustawiona , wyjazd na drogę i masakra każde najechanie na nierówność czy studzienkę kończy sie zarzucaniem tyłu auta na lewo i prawo , po wizycie na szarpakach i sprawdzeniu amortyzatorów zdiagnozowano luzy na tulejach tylnej belki. Tu następny szok nie ma żadnych zamienników tulei tylko cała nowa belka, po przewertowaniu archiwum dostrzegłem szanse Dj_Direct napisał że wymienił same tuleje które pasują z resorów Fiata Dublo i są ponoć identyczne. Tuleje zamówiłem w środę będę je zmieniał i napisze co z tego wyszło . A może ktoś z was przeprowadzał już taką operacje??

Stanley
    Gość

Domyślnie

No to czekam na rezultat , bo jak to impre3za taka jak w Peugocie bo tam też jest belka to niezłe koszta nas czekają!

gryzli74
    Gość

Domyślnie

Koszta ... koszta... Tylko oryginał jedyne 2700 w Serwisie i jakieś 200pln mniej w Intercarsie . Też się modle żeby te tuleje pasowały, z tamtego postu wynika ,że tak jest bo wymiana się odbyła i ponoć wszystko jest ok, a różnica niewiarygodna 4 tuleje będą kosztowały 148pln. Tylko czy podejdą?? A swoją drogą to jakieś czyste debilstwo , skoro belka jest mocowana do karoserii za pomocą elementów gumowo-metalowych to dlaczego nie można dokupić samych tulei tak jak np. w punto ,brawo czy innych gdzie mocowanie tylnej belki jest na podobnych zasadach i z tulejami nie ma żadnego kłopotu. Tak czy siak w czwartek napisze jak to wszystko się poukładało.

kmito
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał gryzli74
    A swoją drogą to jakieś czyste debilstwo
    Nie debilizm tylko diabelska sztuczka Panów z Alfy Romeo. :wink:
    Takich niespodzianek jest dużo więcej. Na przykład:
    -tylny stabilizator (tylko kompletny)
    -drążki kierownicze (tylko z maglownicą)
    -tylny tłumik(brak zamiennika tylko orginalny IMASAF)
    Pozdrawiam

kmito
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Stanley
    Juz przejechałem od kupna ponad 2 tys km wiec ta teoria chyba pada.
    Dla jasności moja wypowiedź dotycząca szmat w tylejach nie dotyczyła Ciebie.
    Ogólnie wspomniałem, że takie przypadki się zdarzają.

gryzli74
    Gość

Domyślnie

Obiecałem napisać więc piszę : Jestem po wymianie tulei tylnej belki niestety do mojej alfy tuleje od fiata doplo nie podpasowały ponoć są dwie wersje belek. Natomiast do mojej 02r. idealnie przypasowały tuleje od tylnej zawiechy bmw( te co wchodzą w podłoge). ( są identycznego rozmiaru i wysokości koszt 4 szt 120pln) Niestety po złożeniu wszystkiego do kupy alfa rzuca niemiłosiernie tyłem teraz nawet przy lekkim dochamowaniu z prędkości 80km. Nie wiem czarna rozpacz zaczyna mnie dopadać , jedną rzeczą którą ew może nadawać sie do wymiany to te tuleje pływające w dolnym wahaczu . luzów szarpaki nie wykazały ale dosyć lekko mozna je poruszać na boki , reszta jest tak sztywna ,że nie ma siły aby przez inne podzespoły aż tak kręciło autem. To jakiś absurd żeby z dnia na dzień takie rzeczy powychodziły...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mario166
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 166 2,4 JTD CF3 140 PS

Domyślnie

Cytat Napisał gryzli74
    Obiecałem napisać więc piszę : Jestem po wymianie tulei tylnej belki niestety do mojej alfy tuleje od fiata doplo nie podpasowały ponoć są dwie wersje belek. Natomiast do mojej 02r. idealnie przypasowały tuleje od tylnej zawiechy bmw( te co wchodzą w podłoge). ( są identycznego rozmiaru i wysokości koszt 4 szt 120pln) Niestety po złożeniu wszystkiego do kupy alfa rzuca niemiłosiernie tyłem teraz nawet przy lekkim dochamowaniu z prędkości 80km. Nie wiem czarna rozpacz zaczyna mnie dopadać , jedną rzeczą którą ew może nadawać sie do wymiany to te tuleje pływające w dolnym wahaczu . luzów szarpaki nie wykazały ale dosyć lekko mozna je poruszać na boki , reszta jest tak sztywna ,że nie ma siły aby przez inne podzespoły aż tak kręciło autem. To jakiś absurd żeby z dnia na dzień takie rzeczy powychodziły...
    Witam
    Według ePer'a jest jedna wersja belki, więc ten kto pisał że tuleje pasują od Doblo robił sobie z nas jaja. Dobra wiadomość to taka że pasują od BMW, stąd teraz moje pytanie do
    gryzli74 czy dysponujesz może numerem katalogowym tych tuleji, myślę że wiele osub było by ci wdzięczne za tą informację.