Cześć,
jakiś czas temu stałem się posiadaczem Belli z silnikiem Diesla 1,9 TD.
Nie ogarniam jeszcze wszystkiego, a po przeczytaniu wielu postów nie znalazłem również interesujących mnie informacji więc pytam.
Czy ktoś mógłby uświadomić mnie w tych tematach:
1. Po jednej z ostatnich nocy rozładował mi się akumulator, nie powinien zważywszy na to, że w dzień zrobiłem trasę Lublin- Warszawa i powinien być naładowany. Wziąłem go do domu, naładowałem i postanowiłem sprawdzić napięcie ładowania. Wynosi ono 13,5 V. Czy jest to odpowiednie ładowanie czy za niskie i temu padł? Dodam, że piszczy mi któryś pasek klinowy- nie sprawdzałem jeszcze który
2. Próbowałem założyć radio od poprzedniego samochodu, bo w Alfie tylko jakieś stare truchło, ale o dziwo, nie udało mi się, bo wtyczki byłły kompletnie inne. Czy są do tego jakieś przejściówki czy muszę ciąć kable i sam kombinować wtyki?
3. koła 14 czy 15"? Mam okazję kupić niedrogo 15" z oponami jednosezonowymi i zastanawiam się jak to działa.
4. Folia OWV, czy ktoś z Was miał z czymś takim do czynienia? Jak zdjąć to z szyby, bo to straszna wiocha?
(wrzucam fotę w załączeniu)
Pozdrawiam i mam nadzieję, że uda Wam się odpowiedzieć przynajmniej na część moich pytań.