cześć, czy ktoś może się orientuje jaka jest maksymalna długość diod led jakie mogą być zamontowane w 159? znalazłem fajne na ebay'u ale mają 40mm i nie wiem czy będą pasowały..
cześć, czy ktoś może się orientuje jaka jest maksymalna długość diod led jakie mogą być zamontowane w 159? znalazłem fajne na ebay'u ale mają 40mm i nie wiem czy będą pasowały..
Alfa... i wszystko jasne
Nie chce zakładać nowego tematu.
Czy po wymianie spalonej żarówki(tył pozycja-stop) należy kasować błąd na komputerze? Pytam bo własnie mnie skasowali za to w serwisie..
Żadnych błędów w związku z powyższym mieć nie będziesz
Witam,
Zmieniłem dziś pozycje u siebie na CAN i zapala mi się kontrolka przepalonej lampy ale tylko przy uruchamianiu silnika. Dodatkowo zmieniłem podświetlenie rejestracji również na CAN i tam nie wywala błędu. Jest na to jakiś sposób?
Mialem tak samo. Ale po kilkukrotnym odpaleniu autka wszystko wrocilo do normy. pojezdzij troche moze tez ci przejdzie. Prawdopodobnie cos nie laczylo i sie zalaczyloPs. jakiej barwy macie te ledy? Bo ja jedne zamowilem to po podlaczeniu swiecily na fioletowo wiocha jak chust. Wyjolem kupilem drugie 4300K i swieca na zolto masakra. Zastanawiam sie nad trzecim zakupem 5000 lub 6000K A moze ma ktos z was namiar na jakies ktore beda swiecic na bialo zeby pasowaly do ksenonow.
lukasz159: ja brałem z dwoma diodami:
http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarow...-KolorBialy/22
Świeci prawie tak samo jak xenon 6000K. Nie ma nic fioletowego.
Dzisiaj wymieniłem postojówki na ledy: "T10 W5W can bus 5 SMD 5050 xenon" kupione w BESTLOOK (znalezieni przez alledrogo- Bestlook1) przy Wale Miedzeszyńskim 373 w Warszawie - nie wywala błędów i lepiej wyglądają z bixenonami niż poprzednie. No i pierwszy raz od miesięcy komp nie pokazywał żadnego błędu, ani gwiazdki ani nic
Ważna uwaga- ten led ma wymiar 11,5mm na 28mm, i o ile sporo dłuższy też by pasował, to na szerokość ledwo przeszedł. Tak naprawdę, to w jednym otworze led utknął i przy próbie cofnięcia operacji wyciągnąłem sam uchwyt na którym był osadzony. Na szczęście rulonikiem z kartki papieru wsadzonym przez otwór żarówki migacza dało się go wyciągnąć.
![]()
i ja sie zaopatrzylem w ledyna postojowe wrzucilem 8 SMD białe, drzwi czerwoen 13 smd, podswietlenie tablicy 2x czerwone smd
chcialem jeszcze wymienic w kierunkach bocznych ale nie umiem zdjac oslony :/ zbyt mocno siedzi :/