Cześć. Samochód troche stał. Nie działają kierunki, ani awaryjne.
Przekaźniki sprawdzone, bezpieczniki też. Ale możecie powiedzieć dla pewności który bezpiecznik.
Myśle o manetce, albo przycisku od awaryjnych.
Cześć. Samochód troche stał. Nie działają kierunki, ani awaryjne.
Przekaźniki sprawdzone, bezpieczniki też. Ale możecie powiedzieć dla pewności który bezpiecznik.
Myśle o manetce, albo przycisku od awaryjnych.
A jak sprawdziłeś przekaźnik?Wiesz który to jest?Możliwe,że włącznik awaryjnych zdechł,choć od stania wątpię żeby się wykrzaczył,ale różne są przypadki.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Przerywacz może?
Miałem kiedyś w 146 coś takiego że kierunki raz działały a raz nie. Wielu elektryków szukało przyczyny. w końcu okazało się że gdzieś przy nadkolu przetarty był kabel i robił zwarcie
Pewnie przekaźnik pada więć albo zakup nowego albo przelutować go bo u Mnie np były zimne luty. W 146 np znajduje się pod plastikami lewej strony koło kierownicy. W 155 niewiem ale duża szansa że też tam. A jak sprawdziłeś czy przekaźnik działa.
Jak mam się do tego ustosunkować?
Widzę,że kolega nie bardzo zrozumiał co miałem na myśli.Przekaźnik jest zintegrowany tak jak piszesz,ale samego przerywacza jako samego w sobie nie ma,dlatego ja nie mówię przerywacz tylko przekaźnik,bo dla mnie w tym momencie to dwie różne rzeczy są.
Ostatnio edytowane przez Lukasz A. ; 17-01-2013 o 10:20
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Racja. Srawdzałem PRZEKAŹNIK (podmieniając innym, nowym). Myśle że będe musiał gdzieś po kablach poszukać przerwy w obwodzie. Dam wieczorem znać co mi z tego wyszło.
Pozdrawiam
Edit.
Jak wyciągnąć przycisk od awaryjnych? Rozkręcić obudowe kolumny kierownicy?
Jak ruszam przyciskiem awaryjnych to coś w przekaźnikach pyka. Da sie z tego coś wywnioskować?
Ostatnio edytowane przez Arek ; 17-01-2013 o 11:54