Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Temat: 1.9 JTD nie pali :(

stelma1000
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekml Zobacz post
    A może jakieś lipne paliwo przymarzło ... sprawdź jak koledzy wyżej pisali ciśnienia na szynie CR. Daj znać jakie są wartości. Pozdro
    ok ok, jutro jak włożę aku, bo dzisiaj muszę go podładować by się przed robotą nie zdziwić

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    otwock
    Auto
    alfa 147 jtd 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Avari Zobacz post
    I znowu rady od dupy strony. Skoro najpierw każesz mu podładować aku. To daj mu to zrobić i dopiero oceń co dalej. Te palenie na plaka to woła o pomstę do nieba. Rodem z golfiarzy.
    po tak długi kręceniu to w akumulatorze pewnie nie zostało dużo prądu więc zaproponowałem naładowanie go.Jeśli aku słaby to nawet z plaka nie odpali.nikt nikogo nie zmusza-nie chcesz nie używasz
    Ostatnio edytowane przez zonix1 ; 15-01-2013 o 23:24

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa Ursus
    Auto
    Alfa Romeo 146 1,9 TD 1996 r.

Domyślnie

a może przycisk grawitacyjny? wiesz ten który dla bezpieczeństwa odcina zapłon. Miałem kiedyś taką sytuację w daewoo, zjechałem za mocno z krawężnika. Nie chciał odpalić, objawy jak u Ciebie. zaholowałem go do ASO, a tam Pan wziął 250 zł za wciśnięcie guziczka. Tylko trzeba wiedzieć gdzie jest. W alfach chyba pod siedzeniem kierowcy, ale nie jestem pewien. Spytaj wujka G. Sprawdzić nie zaszkodzi, a nic to nie kosztuje

EDIT: nie zauwazyłem jednego posta. Więc moja rada jest z czapy w tym momencie.
    Ostatnio edytowane przez Goall ; 17-01-2013 o 00:07

Użytkownik Romeo Avatar Avari
    Mieszka w
    Włodawa
    Auto
    AR 147 2003r 1,9JTD 115KM

Domyślnie

Cytat Napisał zonix1 Zobacz post
    Jeśli aku słaby to nawet z plaka nie odpali.nikt nikogo nie zmusza-nie chcesz nie używasz
    Każdy dba i naprawia jak umie wiadomo.

stelma1000
    Gość

Domyślnie

tak jak pisałem wcześniej... przedwczoraj odłączyłem wężyk od filtra włączyłem zapłon i zatkałem wylot z filtra tak, że paliwo wyciekać zaczęło z drugiej strony wężyka, wtedy podłączyłem szybko wężyk spowrotem do filtra (domniemywam, że odpowietrzyłem w ten sposób filtr i przewody). Ponadto podładowałem aku i wczoraj rano przy -5 odpalił na dotyk. Pojeździłem nim troszeczkę, dzisiaj rano odpalił ale kręciłem odrobinkę dłużej niż wczoraj. O ile dobrze główkuję, zapowietrza mi się gdzieś układ. Czy to może być wina nieszczelnych przewodów skoro nigdzie mi nie cieknie paliwo???

jazke
    Gość

Domyślnie

w renault miałem podobny problem, z powietrzem w wezykach plaiwowych, skonczylo sie na regeneracji wtryskow i pompy, ale to było renault

wojtekml
    Gość

Domyślnie

Sprawdź fesem ciśnienia na szynie, skoro już odpaliłes i możesz jechać równie dobrze możesz zrobić pełną diagnostykę autka co bedziemy coś więcej wiedzieli. Pozdro

Mieszka w
    Włodawa
    Auto

Domyślnie

Może jesteś wyczulony i poprostu zdało Ci się że kręcił dłużej. Jeśli problem znowu się pojawi to skłaniał bym się już do wypowiedzi wojtka.

stelma1000
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Avari Zobacz post
    Może jesteś wyczulony i poprostu zdało Ci się że kręcił dłużej. Jeśli problem znowu się pojawi to skłaniał bym się już do wypowiedzi wojtka.
    wyczulony? zdawało? ...wcześniej kręciłem tak długo że aku padł więc nie trwało to krótko. dzisiaj trwało 3, 4 sekundy aż odpalanił więc też nie do końca dobrze. Jeśli chodzi o test FESem to zrobię jutro i powiem wam co tam zobaczyłem

Mieszka w
    Włodawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał stelma1000 Zobacz post
    dzisiaj rano odpalił ale kręciłem odrobinkę dłużej niż wczoraj.
    Nic dodać nic ująć jeśli mam się tłumaczyć o co mi chodziło.