Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: OSTRZEGAM ! ! ! 156 - Kraków - biała z czarnym dachem - KR3540R

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 2.5 V6 190HP 1999, 159 1.9jtdM 150KM 2006

Domyślnie

A co do szyb, to ja powiem kilka słów. Dziwię się, że ktoś potrafi się zburzyć, że szyba przednia jest nowsza, niż boczne. LUDZIE! Ja w mojej 156 z 98 roku mam szybę z 2012... A to znaczy, że była bita? Nie - po prostu szyba czołowa się zużywa, dostaje kamieniami, piachem i innymi rzeczami, jakie można znaleźć na polskich drogach. I po jakimś czasie (3-4 lata) trzeba ją wymienić dla własnego bezpieczeństwa.

Boczna? Włamał się pijus do auta, chciał zabrać radio i tylko połamał tunel środkowy grzebiąc śrubokrętem czy cholera go wie czym. Szyba kupiona używka jaka się znalazła w promieniu 30km.

Ale połamana decha itp - to już inna sprawa. Generalnie jak jest wielka przewałka między ogłoszeniem i stanem faktycznym można ultimatum dać gościowi - albo ddaje kase za podróż w 2 strony, albo dzwonisz na pały i próba oszustwa. Działa.

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

DC niestety tak to nie dziala... nie udowodnisz gosciowi co CI mowil przez telefon no chyba ze masz nagrane rozmowy ze jego zapewnienieniami o "super stanie" Tez mialem kilka tego typu podrozy ale liczylem sie z tym ze tak one sie skoncza... raz mialem ochote wziac kluczyki od delikwenta i wypier(*^%&^ ze nigdy by ich nie znalazl.
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    brzeg opolskie
    Auto
    alfa romeo 156 1.8 ts veloce limited

Domyślnie

Przez takiego gnoja co twierdzi telefonicznie ,ze auto jest 100% ok. dostałem zawiasy , byłem młody i głupi(10 lat wstecz) ale wpie....... taki mu spusciłem i jego ziomowi ze chłopaki zapamietali mnie .

konrad2201
    Gość

Domyślnie

Byłem z Barusem oglądać tą Alfę w Krakowie. Gość sprzedający to jakiś podejrzany typ. I niestety ale powiem to szczerze to oszust. Nie dość, że przez tel. powiedział, że stan spoko, auto bezwypadkowe, tylko górne wachacze do wymiany. A po przyjeździe na miejsce cały czas coś wychodziło nowego. Tu poducha wywalona po stronie pasażera, że widać po desce rozdzielczej pęknięcia, szyba przednia i od kierowcy nieoryginalna - pozostałe oki. A gość się dalej upiera, że auto bezwypadkowe, że do malowania wycinał szybę. A odnoście poduchy to taką kupił, ale BEZWYPADKOWE:d HAHAHA. Żulił 15zł na paliwo do tej Alfy, nawet nie wiadomo czy gaz tam działa. Gościa ze stacji diagnostycznej wczesniej informuje, że przyjedziemy po czym diagnosta twierdzi, że nie ma czasu itp, dopiero w przyszłym tygodniu ma termin, ale tam nie było nikogo więcej. Po prostu ten sprzedawca szuka frajera, który się napali na wygląd zewnętrzny i kłamie ludzi, co chwilę jakieś nowe wersje wymyślał itp.

Wnioski jakie można wyciągnąć to:

1. Nie jeździć tak daleko po auto, za dużo oszustów, no chyba, że więcej ofert do sprawdzenia w rejonie.
    2. Nie jechać po auto jak gość mówi przez tel. stan igła, no chyba, że Ci nie szkoda jechać, ale jak mi przyjdzie kiedyś kupować auto używane i usłysze stan igła przez tel. od sprzedającego to nawet nie pójdę z buta na ulice obok, bo to nie ma sensu.
    3. Poprosić o więcej zdjęć.
    4. Nie napalać się.
    5. Jak już sprzedajesz takie cuś jak ta Alfa, to może lepiej napisać to w aukcji, że auto jest aktualnie jeszcze w robocie, zrobiono to i to, i jeszcze by się przydało to i to.
    Może, mniej telefonów będzie, ale trafi się gość co szuka szczerego sprzedawcy i moze poswiecic troche czasu/kasy aby sobie samochod do oczekiwanego stanu doprowadzić.

Ale nie w PL, to lepiej kłamać ludzi, że stan Igła, super tylko wachacze do wymiany, auto bezwypadek, warte polecenia, dzownce i przyjezdzajcie. zapraszam frajerzy.

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał dcfan Zobacz post
    A co do szyb, to ja powiem kilka słów. Dziwię się, że ktoś potrafi się zburzyć, że szyba przednia jest nowsza, niż boczne. LUDZIE! Ja w mojej 156 z 98 roku mam szybę z 2012... A to znaczy, że była bita? Nie - po prostu szyba czołowa się zużywa, dostaje kamieniami, piachem i innymi rzeczami, jakie można znaleźć na polskich drogach. I po jakimś czasie (3-4 lata) trzeba ją wymienić dla własnego bezpieczeństwa.

Boczna? Włamał się pijus do auta, chciał zabrać radio i tylko połamał tunel środkowy grzebiąc śrubokrętem czy cholera go wie czym. Szyba kupiona używka jaka się znalazła w promieniu 30km.

Ale połamana decha itp - to już inna sprawa. Generalnie jak jest wielka przewałka między ogłoszeniem i stanem faktycznym można ultimatum dać gościowi - albo ddaje kase za podróż w 2 strony, albo dzwonisz na pały i próba oszustwa. Działa.
    Tu nie chodzi o 'wzburzenie się' kwestią, że przednia szyba jest nowsza. Tylko o to, że jeśli autem z rok nie jeździł, bo stała (a tak twierdził), to szyba nie miała gdzie mu się stłuc od kamienia. A była z 2012, więc z roku, kiedy auto było lakierowane. Podłużnica nie do końca idealna, błotnik nie do końca spasowany, poducha wywalona, że na desce ślad został... a gość wmawia w dalszym ciągu, że auto nietknięte. Mało tego kombinuje, żebym nie miał szans sprawdzić zbieżności przy odległości, jaką do niego przejechałem. To normalne ?

Ja nie oczekiwałem igły za tą kasę. Liczyłem się z robotą nawet całego zawieszenia, podstawowych spraw, czy zmianą wnętrza (na skóry). Ale wypadało mieć choć odrobinę uczciwości, żeby powiedzieć, że jest do zrobienia coś więcej niż 2 górne wahacze i nie próbować wmawiać, że auto było nietknięte, jeśli widać od razu. A lista spraw do ogarnięcia jest cholernie długa. Sądzisz, że klima też jest 'do nabicia' jak to często w ogł. bywa, albo 'coś z elektroniką' (jak mi tu mówiono) ? Nie sprawdzałem jej już, ale średnio w to wierzę.

A co do 997 to miałem taki plan, ale byłem tak zmęczony tym wszystkim, że wyleciało mi już na koniec z głowy.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    DC niestety tak to nie dziala... nie udowodnisz gosciowi co CI mowil przez telefon no chyba ze masz nagrane rozmowy ze jego zapewnienieniami o "super stanie" Tez mialem kilka tego typu podrozy ale liczylem sie z tym ze tak one sie skoncza... raz mialem ochote wziac kluczyki od delikwenta i wypier(*^%&^ ze nigdy by ich nie znalazl.
    Tu też masz rację Rozmów nie nagrałem. I teraz żałuję. Bo nie miałbym zbyt wielkich szans na udowodnienie czegokolwiek.

A co do ochoty ... Nie powiem, jaką ja miałem 'ochotę' : D

- - - Updated - - -

Cytat Napisał konrad2201 Zobacz post
    Ale nie w PL, to lepiej kłamać ludzi, że stan Igła, super tylko wachacze do wymiany, auto bezwypadek, warte polecenia, dzownce i przyjezdzajcie. zapraszam frajerzy.
    No i muszę przyznać, że mnie (nas) ZAPROSIŁ ^ ^

Człowiek uczy się całe życie Ale mówi się trudno Mam nadzieję, że ktoś poszukujący info o tym aucie trafi na ten temat

Pozdr
    Ostatnio edytowane przez Barus91 ; 20-01-2013 o 18:06

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto

Domyślnie

Tak jest - próbuje sprzedac Almerę N16 na Visia + na prawie maksymalnym wypasie (brakuje tylko grzania luster i skóry) z klimatronikiem, 4 poduchy, komputerem itp - niecałe 150tys przebiegu, auto robi misięcznie po 100-200km tylko dlatego, żeby nie stała w garażu. 2003 rok, bezwypadek (prawdziwy) jakieś odpryski na masce wiadomo i na dachu trzy sztuki od kamyczków, co poleciały z ciężarówki z piachem. Chyba pomaluję dach i zrobię wcześniej zdjęcia, bo się naród czepia że pewnie po dachowaniu....

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Tak jest - próbuje sprzedac Almerę N16 na Visia + na prawie maksymalnym wypasie (brakuje tylko grzania luster i skóry) z klimatronikiem, 4 poduchy, komputerem itp - niecałe 150tys przebiegu, auto robi misięcznie po 100-200km tylko dlatego, żeby nie stała w garażu. 2003 rok, bezwypadek (prawdziwy) jakieś odpryski na masce wiadomo i na dachu trzy sztuki od kamyczków, co poleciały z ciężarówki z piachem. Chyba pomaluję dach i zrobię wcześniej zdjęcia, bo się naród czepia że pewnie po dachowaniu....
    Nadal uważasz, że pęknięta deska po wystrzale i kombinowana podłużnica to auto bezwypadkowe ? (pomijam już tą szybę, bo to tylko kolejna rzecz, która MOŻE, ale nie musi dowodzić walenia...)

- - - Updated - - -

I zaznaczam: gdybym miał możliwość sprawdzenia tego auta, czy jest proste i sprawdzenia tego, czy silnik faktycznie pracuje jak powinien i było choć odrobinę mniej oszustwa, to auto bym po jakiejś negocjacji wziął. Za wiele spraw odbiegało od rozmowy telefonicznej.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto

Domyślnie

Absolutnie tego nie porównuję! W Twoim przypadku sprawa jest oczywista, tylko często gęsto polacy dają się nabrać na passata 2005 i 180tys przebiegu, z niemiec, oczywiście nieśmiertelne TDI, niż uwierzą człowiekowi że auto z 2003 faktycznie może przejechać 150tys bo po prostu stoi w garażu

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Absolutnie tego nie porównuję! W Twoim przypadku sprawa jest oczywista, tylko często gęsto polacy dają się nabrać na passata 2005 i 180tys przebiegu, z niemiec, oczywiście nieśmiertelne TDI, niż uwierzą człowiekowi że auto z 2003 faktycznie może przejechać 150tys bo po prostu stoi w garażu
    Z tym się zgadzam

Dziadkowie mają Uno '93 i jakieś 110000 czy 120000km chyba ... Rodzice Punto '97 i coś koło 140000km ... Więc da się A mamy je od nowości, więc przebiegi 100% pewne.

Użytkownik Romeo Avatar tomek921
    Mieszka w
    Częstochowa/Kłobuck
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD CF2

Domyślnie

Ja miałem taką śmieszną sytuację na giełdzie Kumpel sprzedawał Focusa a obok nas stał Passat B5 po fl 1.9 TDI na prawym przednim błotniku w słońcu było widać bardzo duży zaciek lakieru bezbarwnego, którego nawet nikt usuwać nie próbował, i co z tym Passatem? Postał koło nas pół godziny i się sprzedał jako bezwypadek