Witam serdecznie. czy ktoś już wymieniał linke hamulca ręcznego w 166 ?? od czego zaczac?? niewiem jeszcze gdzie sie zerwała czy przy rączce czy przy kole.
Witam serdecznie. czy ktoś już wymieniał linke hamulca ręcznego w 166 ?? od czego zaczac?? niewiem jeszcze gdzie sie zerwała czy przy rączce czy przy kole.
zrywasz przy ręcznym osłonę dźwigni i kluczem 10 luzujesz linkę
od spodu tzn od podwozia będziesz dokładnie już sam widział jak jest mocowana i co musisz zrobić
przy tylnych kołach się trochę męczyłem wkońcu zdjąłem całe zaciski i zluzowałem linki
pamiętaj że tłoczki w tylnych zaciskach są WKRĘCANE a nie wciskane i lubią się blokować a wtedy trza cały tłoczek wykręcić przeczyścić i wkręcić
ręką tego nie zrobisz musisz mieć specjalny klucz lub tak jak ja dorobić sobie przyząd K8 :-) ja to zrobiłem z rury stalowej o takiej samej średnicy jak tloczek i wypiłowałem tak żeby zostały na niej dwa zęby które wpasowują się w tłoczek i można go ruszyc dopiero
generalnie bez braku cierpliwości i czasu na ewentualne przygody i niepowodzenia nie polecam brać się za to samemu
Ja kupiłem linke ręcznego,która składa się z dwóch linek i powierzyłem to zadanie mechanikowi ponieważ nie chciało mi sie z tym bawić. Moja była stara i sie w jednym miejscu zacinała i koło było zablokowane jak puściłem dźwignię ręcznego po zmianie wszystko jest OK.
linka wystepuje oddzielnie lewa i prawa wymieniałem sam ale nie za ciekawe dojscie trzeba podniesc go gory ta obudowe od podłokietnika tam jest jeszcze taka krotka z regulacja a z zaciskow to bez problemu sie zdejmuja