Witam.Mam problem:muszę kupić chłodnicę wody do 166 2.5v6 sporttronik.Czy od manualnej skrzyni biegów jest taka sama jak od automatycznej?
Chcę kupić używkę ale nie mogę znalezć od automatu,za to od manuala jest w czym wybierać.
Pozdrawiam
Witam.Mam problem:muszę kupić chłodnicę wody do 166 2.5v6 sporttronik.Czy od manualnej skrzyni biegów jest taka sama jak od automatycznej?
Chcę kupić używkę ale nie mogę znalezć od automatu,za to od manuala jest w czym wybierać.
Pozdrawiam
O ile pamietam to jest ta sam.
Ale odradzam kupowanie używanej.
Za pół roku będziesz miał powtórkę z rozrywki, jeżeli nie od razu.
Ja bym chłodnice traktował w Alfe jako materiał eksplatacyjny.
To tak jak byś klocki lub tarcze hamulcowe kupował używane.
Nowe zamienniki do kupienia na Allegro, Intercrs, Fota, Autosklep24 etc. są do kupienia za około 700zł.
Pozdrawiam
Chyba jest ta sama wg epera do mojej 2.5 CF2 z 99 jest 60651923, do sporttronica tez tak podaje, ale sprawdz sobieNapisał gaspar
ePer po swoim numerze VIN. Btw, jeżeli faktycznie musisz kupować używkę to kupuj bardzo młodą. W tych chłodnicach z wiekiem zaczynaja lecieć listki i znacząco spada im efektywność. Ja za nówkę valeo dałem w okolicach 600 zł.
Nie kupuj używanej bo one strasznie padaja lepiej dolozyć i kupić nową ja dalem 370zl za swoja i to w serwisie fiata![]()
Wielkie dzięki za rozwianie wątpliwości!Teraz zostało tylko zamówić nową chłodnicę i dalej eksplorować świat w mojej pięknej 166-tce![]()
(apropos: to jakiś golfiarz wjechał mi prosto w scudetto mojej alfy i stąd te problemy z powrotem do świetności alfy)
Jeszcze raz wielkie dzięki.Pozdrawiam.Gaspar