Luzy zaworowe dobre?
Luzy zaworowe dobre?
Ze swojego doświadczenia, opartego na starych silnikach diesla, biały dym podczas odpalania, gdy taka temperatura na zewnątrz to po prostu para wodna, jeśli takowy dym jest w cieplejsze dni, to można by rzec, że spalany jest olej, zwłaszcza jak ten dym ma barwę przechodząca w niebieskawy odcień. Czarny dym to niespalone paliwo (za wysoka dawka paliwa w stosunku do powietrza).
slawekradosz podpinałeś autko pod kompa ?? Bo albo nie doczytałem, albo nie podpinałeś ? Powiem ci, że ja po kupnie mojego autka, miałem z nim masę problemów, wynikających z zaniedbania poprzedniego właściciela i wiele dni spędziłem aby dojść z nią do ładu.
bonzaj,a tutaj ciebie zdziwięAle rozrząd INA, filtry Boscha, olej Castrol, Płyn Texaco, Wahacze DELPHI, Ojczulek ma w sklepie 40% rabatu
Sadzę, ze może być coś z filtrami, bo ja z przyzwyczajenia raz do roku je wymieniałem, ale tez od jakiegoś roku robię ponad 30 kkm rocznie, wiec będzie trzeba częściej wymieniać filtry.
A powiedzcie mi, jak jest z łożyskami w naszych alfach, wymienia się je kompletnie tzn z tymi pierścieniami do ABSów, czy można jakoś same łożyska wprasować ?? Bo nie ukrywam, ale ceny po ok. 200-300zł za łożysko na jedno koło to zlekka szok![]()
U mnie wygląda na to, że facet doszedł o co chodzi, ale tylko połowicznie udało mu się temat rozwiązać. Auto przy -12 odpala sporo lepiej - nie trzeba go mordować kręcąc rozrusznikiem minute czy nawet dwie. Ponoć ustawienie ciśnienia na wtryskach miało duże znaczenie na dwóch było nieprawidłowe --> zbyt duże i ta pompa nie dawała rady takiego wytworzyć. Zobaczymy jak jutro ją odbiorę to opiszę.
to tam sie coś ustawia ?
moim zdaniem tam sie nic nie ustawia takiego jak "ciśnienie na wtryskach". Jak jest poprostu za niskie cisnienie (słaba pompa, lejace wtryski) poprostu silnik nie zapali, albo wolno nabije cisnienie i odpali ale trzeba go "pochechłać".