SG0240 tak sobie sprawdzilem wlasnie numery i moja stara sonda miala dokladnie takie numery jak Twoja nowa....
SG0240 tak sobie sprawdzilem wlasnie numery i moja stara sonda miala dokladnie takie numery jak Twoja nowa....
Pozostaje mieć nadzieję, że Cię nie oszukali montujac jakiś tani zamiennik. Co do długości przewodów raczej mało prawdopodobne żeby oryginał miał je za krótkie ;//Napisał Konrado
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
sprawdz błędy na kompie, a le przede wszystkim sprawdż czy nie masz przebicia na kablach zapłonowych i przy okazji zajrzyj na świeczki mozliwe ze nie ma iskry i nie mam co zapali mieszanki przy większym obciążeniu.
Witajcie.
Powiedzcie mi proszę, czy po zmianie sondy należy wykonać jakieś dodatkowe czynności takie jak resety i tym podobne? Chce założyć oryginał czyli 0258006190 bo uważam, że tylko dobre jakościowo, markowe i dedykowane części posłużą latami. Koszt w IC po rabacie 330zł. U mnie wysiadła grzałka sondy.
Pozdrawiam.
http://www.autosklep.istore.pl/sklep...,443572,0.html
Od jakiegos czasu moja AR nie ma igoru. Powoli się zbiera, ciężko rozpędza- w czasie jazdy po zdjęciu nogi z gazu odczuwalnie hamuje silnikiem. Ogólnie jest "mułowata".Zastanawiam się nad powodem tego stanu.
Hmm, jak widać za owo "mulenie" może odpowiadac sonda.Nie sprawdzałem jeszcze samochodu na komputerze ale rozglądam się za sondą. Rozumiem,że ma to byc sonda 1 voltowa (4 przewody, dł 100 cm?)Napisał SG0240
Przyłączam się do pytania.Napisał Konik
podepne sie do tematu-mam problem juz dosc dlugo zdarzylo sie to mi z trzy razy ,dwa razy gdy pozyczylam bratu Alfe- dobra do rzeczy- co sie dzieje na dłoższych trasach jesli jade ponad godzine a dodam ze nie oszczedzam Alfiki , obroty maleja spada moc tak jakby paliwo niedochodzilo?? do tego stopnia ze musze stanac na jakies 10 min. potem odpalam i jest w miare, dodam ze zdarza sie to podczas upałow, wymienilam juz filtr , wczoraj sytuacja sie powtorzyla a moze to pompka paliwowa?powiecie odstawic do mechanika i pod kompa, tylko ze mi autko potrzebne na gwałtjezdze tylko i wyłacznie na benzynce zadnego gazu..
Trzeba by było zacząć od układu zasilania paliwem , odpowietrzenie zbiornika , pompka paliwa , filtr i ciśnienie na listwie wtrysku a potem sprawdzac czujniki
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
sylwik pompka paliwa moze dawac za male cisnienie zmierz je sobie w najgorszym wypadku bedziesz miec pompke do wymiany