Albo Audi - cztery koła dla matołaTam nic się nie jebie, części masz w każdym warzywniaku w dodatku kurewsko tanie, kązdy kowal na wsi naprawi ten zajebisty wóz (drabiniasty), pali w huj mało, można lać lipne paliwo od ruskich z bazaru i w ogóle.... i pamietaj, silnik 1,9 TDI 110KM.
Powodzenia z idealnymi wozami z Niemiec. Ja .erdole.... typowo polska ciemnota umysłowa.
Dajcie spokój. Każdy może wybrać co chce. Mój kumpel był na kupnie jakiś czas temu, nawet proponowałem mu żeby kupił 159. Oglądnął. Wszystko pięknie ładnie, ale jednak wybrał A6 c6 quattro. Powiem wam, że oczywiście, nie jest to Alfa, i sam bym pewnie nie kupił (pomijając sprawę finansową - oczywiście), ale też piękne auto. Super się prowadzi. Nie można patrzeć tylko przez pryzmat marki. A jak ktoś nie ma alfy, to go zjebać od razu. Przecież każdy ma wolny wybór...
Hehe widac dzieciaku, ze Cie zabolalo troche jak ktos prawde napisze, jezdzilem juz nie jednym samochodem czlowieku i wiem co mowie. Laguna II to imo moglaby konkurowac z alfa pod wzgledem awaryjnosci, mysle, ze alfa smialo dotrzymalaby krokuOgolnie moze nie ma takiej tragedi jednak ja w swoim oplu jedzilem 4 lata bez wymiany nawet jednego sworznia czy tuleji a nie kurwa komplet calego zawieszenia na przod po pol roku do wymiany rofl. Nie chce mi sie jednak z Toba dyskutowac bo zapewne wydales swoje ostatnie grosze na swoja wymarzona alfe i teraz wypisujesz na kazdym forum jakim to zajebistym autem jezdzisz.... oczywiscie obejrzalem 10 samochodow i wszystkie 10 to akurat pech, ze mialy te same usterki/wady/zly stan/ PECH no alfa jest zajebista
![]()
jakubz... nie dziwię Ci się trochę, bo wiem, jak u nas w kraju się traktuje samochody... Zrobić tylko tak, żeby dało się sprzedać. Ja sam kupiłem alfę w prawie idealnym stanie. Jak się okazało, musiałem ją dość doinwestować, ale póki co, prócz zawieszenia, to nic się na szczęście nie dzieje... i mam nadzieję, kolejny samochód też będzie włoskiA miałem już doświadczenie z Fiatami, więc nie jestem nastawiony przeciwko tym samochodom. Tylko faktem jest, że to delikatne wozy, i jak będziesz o nie dbał, to się odwdzięczą... tylko nie każdy sprzedawca wyznaje tę samą teorię... niestety...
Jeśli pakujesz się w audi, to dobrze sprawdź silnik. To niestety słabe strony tych samochodów (wiem o czym piszę). Jeśli trafisz na dobry egzemplarz, to na pewno będziesz zadowolony. Może środek trochę "nudny", ale na polskich drogach się sprawdza.
Powodzenia.![]()
miałem może z 3 Vectry B .. jedną nawet z silnikiem 2,2 w benzynie.Nie mam porównania z silnikami benzynowymi w alfie / mam trzeciego jtd ..teraz 150 km / i powiem tak..szału nie ma ale żadne auto w tych pieniądzach nie daje takiej frajdy z jazdy.Lagunę 2 też miałem...największa porażka w mojej ,, karierze " kierowcy / od 1981 /.Zrobienie zawiechy na częściach / zamiennikach z średniej półki / to też nie majątek .. w zeszłym miesiącu zrobiłem kpl. tył na Vemie. Więc nie dziw się że tak reagują koledzy na Twoje posty.I nie musisz nikogo nazywać ,,dzieciakiem". Powodzenia w poszukiwaniach.
nie no bo nie lubie jak ktos sie idiotycznie wypowiada w wiesniacki sposob i wydaje mu sie, ze jest fajny... ja nie jestem fanem zadnej marki i kazde auto ma jakies wady i zalety. niestety alfa ma wiecej wad niz zalet a ja nie mam ani czasu ani cierplwosci zeby np. jezdzic co jakis czas do elektryka bo mi sie znowu szyby zacinaja po stronie kierowcy albo, zeby zdjac alternator trzeba wyjac caly silnik.. blagam kto projektowal to auto ? klasa premium ? siedzenia jak na swoje przebiegi sa w kiepskim stanie o tych uchwytach do otwierania drzwi nie wspomne i o przyciskach na drzwiach, powycierane jest wszystko a przebiegi rzedu 150 tys...sa auto co prowadza sie duzo lepiej i nie trzeba wymieniac zawieszenia po pierwszej zimie jaka nas zastanie. jest tez duzo powazniejszych klopotow z szczegolnie z silnikami benzynowymi, JTD to jedyny plus tego samochodu no i wygladjak ktos sie lubi bawic i grzebac w aucie albo lubi bezsensowne wydatki to polecam z czystym sumieniem, ja wole cos trwalego jednak
szukał rady, nie kupił, nie podoba mu się tyle...po co karmić trolla panowie?
Zakup jego wybór ale obrażanie marki dla której jest to forum nie spotka się z poklaskiemPowodzenia kolego w zakupach
nie obrazam marki, moze to tak zabrzmialo ale konkretny model w tym wypadku 147. ja rozumiem, ze na forum alfy jakby nie bylo sa sami zwollenicy alfy ale dobrze, ze jest tez ktos kto patrzy na to chlodnym okiem. nie zdecyduje sie z prostego powodu auto jest bardzo przecietne pod wzgledem mechaniczym i technicznym a koszty serwisowania sa jak w klasie wyzej conajmniej wiec dla mnie brak tu logiki. w kazdym razie dzieki za pomoc, pozdrawiam
krótko i treściwie :
prawda ? czyja ? poparta czym ? oględzinami czy może uzytkowaniem tegoż auta przez dłuższy czas ????
jeździłeś nie jednym ? ok
iloma alfami ?
.....
- - - Updated - - -
p.s
oglądałem kilka vw , kilka mazd , kilka hond - nie jeżdziłem żadną = nie pozwolę sobie na opiniowanie tychże bo gooowno o nich wiem tak na prawdę
- - - Updated - - -
stare powiedzenie - ja nie miałem ale kolega szwagra co miał córkę co miała chłopaka co miał brata co jego tata miał kolege .........
..
...
...
..
...
.....
miał alfe i ona mu się popsuła
i proszę o więcej ...