Otrzymałem odpowiedź z autosklepu24
Witam,
sprzedaliśmy Panu oryginalną część dostarczona z oficjalnej dystrybucji Fiat/Lancia czyli z Belska Białej,
jestem głęboko przekonany że producentem tej częsci jest TRW poniważ głównie oni dostarczają części zawieszenia na pierwszy montaż
oraz do sprzedaży w serwisie,
na oznaczenia produktów nie mam wpływu,
jeśli twierdzi Pan że sprzedałem podróbkę to odpowiadam iż sprzedałem oryginał,
pozdrawiam
I co tu zrobić? Zakładać, czy oddawać i kupować Vemę?
Zaraz wychodzę na 3 zmianę do roboty, jak wrócę porobię fotki i tu wrzucę...
Czyli jakbyś otrzymał taka część jak kolega to byś założył i sprawy by nie było?Ja napisałem, żeby zadzwonił i się dowiedział, bo błędy zdarzają się każdemu, nawet w autosklep24.Dla mnie koniec tematu,dalsza dyskusja jest zupełnie niepotrzebna.Daj znać kolego co z tym wachaczem.
Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
"What We Do In Life, Echoes In Eternity"
Mam te wahacze też kupowane jako Ricambi Orginali i są "srebrne" i rzeczywiscie z wyglądu nie powalają, ale założone i działają. Kupowałem je NIE w autosklepie24 i o ile kojarzę, to były w jakimś worku foliowym zapakowane ... mechanik nie zgłaszał żadnych uwag, pasowały idealnie. Zrobione narazie na nich jakieś 3 kkm, wiec niewiele można o ich trwałości powiedzieć, no ale zakłądam, ze to jednak oryginały. PO wymianie i ustawieniu geometrii tył auta przestał "myszkować" na dziurach i śliskim.
- - - Updated - - -
sorry nie wiem czemu pomyślałem, że chodzi o wahacz wzdłużny ... uścislę, że kupowałem wahacz wzdłużny a nie poprzeczny.
Pozdrawiam - Brt
Ponieważ w temacie posądzono nas o nieładne rzeczyzamieszczam e-mail wysłany do Klienta w tej sprawie. Wiadomość zawiera wyjaśnienie zaistniałej sytuacji oraz propozycję dalszych działań.
" ... odpisałem ostrożnie "głównie oni" ponieważ Pana obiekcje potraktowałem jak najbardziej poważnie
a nie jestem w stanie na 100% potwierdzić producenta wahaczy gdyż w przeciwieństwie do na przykład przednich górnych
gdzie są zeszlifowane znaki - tutaj może rzeczywiście nie być takich oznaczeń ,
moje przekonanie co do producenta wynika raczej z powszechnie przekazywanej opini że producentem oryginalnych wahaczy
jest TRW a faktycznie nie miałem okazji tego tematu jeszcze tak dogłębnie analizować jak w tym przypadku,
zasięgałem opini w dwóch różnych serwisach Fiata i w obu przypadkach potwierdzono mi po pierwsze że wahacze
te sprzedawane są w takiej formie (bez foli i z naklejką) a po drugie że nie uzyskam z Serwisu oficjalnego potwierdzenia
producenta ponieważ jest to tajemnicą handlową,
co do wyglądu i jakości wykonania - trudno mi się odnieść do tej konkretnej sztuki towaru ponieważ oglądałem ją pobieżnie
i nie widziałem żadnych niepokojących rzeczy, natomiast miałem odczucie raczej na plus szczególnie patrząc na tulejki które wydawały mi się dobre jakościowo,
co do wykonania czy też wyglądu części metalowej proszę zwrócić uwagę że nie jest to część zewnętrzna auta a po zamontowaniu i tak będzie poobijana przez kamienie na przykład,
analizując naszą korespondencję przed sprzedażą stwierdzam że nastąpiło pewne niedomówienie
mam na myśli to że Pan chciał kupić TRW a ja bazując na powszechnej opini zamówiłem oryginał sądząc że to to samo,
nadal twierdzę że jest to produkt tej firmy ale nie jestem w stanie tego udowodnić z powodów które podałem powyżej,
proszę wziąć pod uwagę że nigdzie nie napisaliśmy bezpośrednio że dostarczymy wahacz TRW tyko wahacz oryginalny
jednak w związku z tym że nasza firma zawsze sprawy wątpliwe rozstrzyga na korzyść Klienta przychylimy się do Pana warunków,
podejmując decyzje o zwrocie proszę się zastanowić czy Pana zarzuty dotyczą faktu iż (prawdopodobnie) nie jest to produkt TRW
czy też że nie jest do produkt oryginalny Fiat/Lancia ,
informuję również że w piątek będę miał jeszcze dwa takie whacze i ewentualnie możemy wrócić do tematu i zobaczyć czy są (na przykład) lepiej wykonane,
czy mają jakieś napisy itd, ''
Chciałbym jeszcze odnieść się do informacji o pakowaniu TRW w torebki - to prawda.
Ale dotyczy przednich wahaczy i dystrybucji w zamienniku z TRW. Natomiast Fiat swoje TRW pakuje zawijając wahacze górne w taśmę bombelkową ...
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368