Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Tylny wahacz poprzeczny dłuższy TRW (oryginał czy oszustwo?!)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kusior007
    Mieszka w
    Szadek, Poland
    Auto
    AR 156 SW FL 1,9 jtd 16v m-jet.

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    Kolego tu nie ma osadzania,pytanie jest czy miałeś styczność z whaczem tylnim trw ,jeżeli nie to nic nie wnosisz do tematu tylko przypuszczenia
    A czy ja kogoś osadzilem, nie Ty sobie wydedukowales to.A z wachaczem miałem styczność, bo kolega wymieniał i miał jak byk trw zafoliowane plus naklejka. Twój post za to wiele wnosi.

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
    "What We Do In Life, Echoes In Eternity"

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Cytat Napisał kusior007 Zobacz post
    No, ale nie sądzę, żeby TRW nagle taką kaszanę odwaliło, odpryski ok , może w transporcie , ale zadziory to raczej jakiś shit, już właśnie fasta byś kupił lepiej wykonanego.
    Zadzwoń do autosklepu i powiedz co Ci za kaszankę wysłali i zapytaj o możliwość wymiany na coś w lepszym stanie.

Po tym wnioskuje że jedak osadzasz

Użytkownik Ogier Avatar Czarnecki
    Auto
    AR 156 2.4 JTDm 20V 175KM 2005r.

Domyślnie

Otrzymałem odpowiedź z autosklepu24

Witam,
    sprzedaliśmy Panu oryginalną część dostarczona z oficjalnej dystrybucji Fiat/Lancia czyli z Belska Białej,

jestem głęboko przekonany że producentem tej częsci jest TRW poniważ głównie oni dostarczają części zawieszenia na pierwszy montaż
    oraz do sprzedaży w serwisie,

na oznaczenia produktów nie mam wpływu,

jeśli twierdzi Pan że sprzedałem podróbkę to odpowiadam iż sprzedałem oryginał,

pozdrawiam

I co tu zrobić? Zakładać, czy oddawać i kupować Vemę?

Zaraz wychodzę na 3 zmianę do roboty, jak wrócę porobię fotki i tu wrzucę...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kusior007
    Mieszka w
    Szadek, Poland
    Auto
    AR 156 SW FL 1,9 jtd 16v m-jet.

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    Po tym wnioskuje że jedak osadzasz
    Czyli jakbyś otrzymał taka część jak kolega to byś założył i sprawy by nie było?Ja napisałem, żeby zadzwonił i się dowiedział, bo błędy zdarzają się każdemu, nawet w autosklep24.Dla mnie koniec tematu,dalsza dyskusja jest zupełnie niepotrzebna.Daj znać kolego co z tym wachaczem.

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
    "What We Do In Life, Echoes In Eternity"

Użytkownik Świeżak Avatar Brt
    Mieszka w
    RIO
    Auto
    Stelvio 2.0 280 - były:159 SW 1.9 16V JTDm Q i 156 SW 1.9 16V

Domyślnie

Mam te wahacze też kupowane jako Ricambi Orginali i są "srebrne" i rzeczywiscie z wyglądu nie powalają, ale założone i działają. Kupowałem je NIE w autosklepie24 i o ile kojarzę, to były w jakimś worku foliowym zapakowane ... mechanik nie zgłaszał żadnych uwag, pasowały idealnie. Zrobione narazie na nich jakieś 3 kkm, wiec niewiele można o ich trwałości powiedzieć, no ale zakłądam, ze to jednak oryginały. PO wymianie i ustawieniu geometrii tył auta przestał "myszkować" na dziurach i śliskim.

- - - Updated - - -

sorry nie wiem czemu pomyślałem, że chodzi o wahacz wzdłużny ... uścislę, że kupowałem wahacz wzdłużny a nie poprzeczny.
    Pozdrawiam - Brt

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    LANCIA KAPPA 2,4 JTD, ALFA ROMEO 166 2,4 JTD

Domyślnie

Ponieważ w temacie posądzono nas o nieładne rzeczy zamieszczam e-mail wysłany do Klienta w tej sprawie. Wiadomość zawiera wyjaśnienie zaistniałej sytuacji oraz propozycję dalszych działań.

" ... odpisałem ostrożnie "głównie oni" ponieważ Pana obiekcje potraktowałem jak najbardziej poważnie
    a nie jestem w stanie na 100% potwierdzić producenta wahaczy gdyż w przeciwieństwie do na przykład przednich górnych
    gdzie są zeszlifowane znaki - tutaj może rzeczywiście nie być takich oznaczeń ,

moje przekonanie co do producenta wynika raczej z powszechnie przekazywanej opini że producentem oryginalnych wahaczy
    jest TRW a faktycznie nie miałem okazji tego tematu jeszcze tak dogłębnie analizować jak w tym przypadku,

zasięgałem opini w dwóch różnych serwisach Fiata i w obu przypadkach potwierdzono mi po pierwsze że wahacze
    te sprzedawane są w takiej formie (bez foli i z naklejką) a po drugie że nie uzyskam z Serwisu oficjalnego potwierdzenia
    producenta ponieważ jest to tajemnicą handlową,

co do wyglądu i jakości wykonania - trudno mi się odnieść do tej konkretnej sztuki towaru ponieważ oglądałem ją pobieżnie
    i nie widziałem żadnych niepokojących rzeczy, natomiast miałem odczucie raczej na plus szczególnie patrząc na tulejki które wydawały mi się dobre jakościowo,
    co do wykonania czy też wyglądu części metalowej proszę zwrócić uwagę że nie jest to część zewnętrzna auta a po zamontowaniu i tak będzie poobijana przez kamienie na przykład,

analizując naszą korespondencję przed sprzedażą stwierdzam że nastąpiło pewne niedomówienie
    mam na myśli to że Pan chciał kupić TRW a ja bazując na powszechnej opini zamówiłem oryginał sądząc że to to samo,
    nadal twierdzę że jest to produkt tej firmy ale nie jestem w stanie tego udowodnić z powodów które podałem powyżej,

proszę wziąć pod uwagę że nigdzie nie napisaliśmy bezpośrednio że dostarczymy wahacz TRW tyko wahacz oryginalny
    jednak w związku z tym że nasza firma zawsze sprawy wątpliwe rozstrzyga na korzyść Klienta przychylimy się do Pana warunków,

podejmując decyzje o zwrocie proszę się zastanowić czy Pana zarzuty dotyczą faktu iż (prawdopodobnie) nie jest to produkt TRW
    czy też że nie jest do produkt oryginalny Fiat/Lancia ,

informuję również że w piątek będę miał jeszcze dwa takie whacze i ewentualnie możemy wrócić do tematu i zobaczyć czy są (na przykład) lepiej wykonane,
    czy mają jakieś napisy itd, ''

Chciałbym jeszcze odnieść się do informacji o pakowaniu TRW w torebki - to prawda.
    Ale dotyczy przednich wahaczy i dystrybucji w zamienniku z TRW. Natomiast Fiat swoje TRW pakuje zawijając wahacze górne w taśmę bombelkową ...
    -------
    Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".

W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą
    proszę dzwonić 792 465-368

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>