dałoby radę podpiąć pod standardowy alarm jakiś czujnik wstrząsowy, który włączałby się w momencie puknięcia na parkingu w naszą piękność?
dałoby radę podpiąć pod standardowy alarm jakiś czujnik wstrząsowy, który włączałby się w momencie puknięcia na parkingu w naszą piękność?
Ostatnio edytowane przez PPlawski ; 25-01-2013 o 23:33
Pewnie da radę ,ale czy to ma sens?? Każdy przejeżdżający z głośnym ala sportowym wydechem będzie załączać twój alarm..
Zobacz ten czujnik.
http://www.denken.com.pl/index.php?p...zasowy-udarowy
Moja Bella
taki czujnik raczej reaguje na mocne wibracje i odchylenia karoserii... jakby czujniki były aż tak czułe to byle tramwaj by je włączał. chodzi mi raczej o to czy ktoś taki czujnik posiada w swoim aucie albo zakładał coś podobnego. Wiem, że coś takiego jest np w nowych citroenach
Starsi mają seryjnie w Daewoo Nubirze alarm Prestige właśnie z takim czujnikiem i mogę śmiało powiedzieć, że zdaje to egzamin - każde uderzenie nawet w plastikowy chlapacz skutkuje ostrzegawczym sygnałem. Nie zdarzyło się, żeby włączył się od przejeżdżającego głośniego samochodu, ale od fajerwerków w sylwestra jak najbardziej![]()
Ostatnio edytowane przez Morbob ; 30-01-2013 o 00:15
chyba jednak tego nie zamontuje, bo przy wczorajszych wiatrach samochód mojego sąsiada (citroen c5 picasso) piszczał co 2 minuty jak tylko mocniej zawiało xD
ja po 2 godzinach piszczenia też kur.wicy dostawałem, a to nie moje auto![]()
Pamiętam za młodego jak z kuzynem rzucaliśmy w golfa IV sąsiadów jarzębiną bo alarm był tak czuły, że nawet to powodowało jego włączaniedo dzisiaj mnie nienawidzi ;D