Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Temat: Jaki zestaw kpl. rozrządy 1.9 jtdm

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tradelux
    Auto
    Brera

Domyślnie

Cytat Napisał bami159 Zobacz post
    kupiłem TRW zamiennik w sklepie z częsciami i pojechalem do ASO na montaż i utawienie geometri po 20 tyś wahacz sie rozpadł i teraz lipa gwarancja tego nie obejmuje bo czesc była dostarczona z zewnątrz

TRW od kilkunastu miesięcy dość mocno obniżył jakość to się nie dziwię
    Dwa jaka wina ASO, że się rozpadł wahacz?!?! Możesz go zniszczyć nawet i po 2tys km jak wjedziesz w głęboką dziurę

Filtry Manna jak i ich produkty ostatnio również znacząco obniżyły loty. Jedna z ostatnich dobrych firm to Purflux, a pompy tylko SKF.

Tomek - zamów sobie zestaw SKF do 1.9JTDm/CDTi i zobacz jaki pasek siedzi w zestawie
    Zamawiałem ostatnio kilka zestawów, więc wiem na bieżąco.

Są ludzie co montują Dolza, Kagera czy inne pasztety bo nie widzą różnicy...
    ---
    Bezwypadkowe auta na zamówienie. | Ogłoszenia: trade-lux.otomoto.pl
    Części eksploatacyjne do grupy FIAT/PSA

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    ja zrobiłem tak , kupiłem ori rozrząd od tanifiat , pojechałem do sprawdzonego aso fiat i zleciłem wymianę , dostałem fakturę i jednocześnie roczną gwarancję ;

rozrząd kosztował chyba 600pln z hakiem , a wymiana 350 pln , także zamknąłem się w tysiaku
    No i teraz jak rozrząd strzeli, to ASO da Ci do ręki pasek i stwierdzi, że to była wada materiałowa paska i do widzenia, proszę reklamować u tego, kto ten pasek sprzedał. A ten, co sprzedał, stwierdzi, że to była wada montażu. I będziesz miał 2 opcje - albo przyjąć na klatę naprawę auta za swoje pieniądze, albo sądzić się z ASO, że popełnili błąd...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Stelvio '18 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    No i teraz jak rozrząd strzeli, to ASO da Ci do ręki pasek i stwierdzi, że to była wada materiałowa paska i do widzenia, proszę reklamować u tego, kto ten pasek sprzedał. A ten, co sprzedał, stwierdzi, że to była wada montażu. I będziesz miał 2 opcje - albo przyjąć na klatę naprawę auta za swoje pieniądze, albo sądzić się z ASO, że popełnili błąd...
    Trudno będzie sprzedającemu podważyć kompetencje ASO przy montażu, nie przesadzajmy, w tym wypadku są spore szanse na wygranie sprawy, zawsze pozostaje rzeczoznawca a on raczej nie będzie negować pracy ASO.

Auto
    Brera

Domyślnie

Cytat Napisał variatore Zobacz post
    Trudno będzie sprzedającemu podważyć kompetencje ASO przy montażu, nie przesadzajmy, w tym wypadku są spore szanse na wygranie sprawy, zawsze pozostaje rzeczoznawca a on raczej nie będzie negować pracy ASO.
    To jest chęć warsztatu dodatkowego zarobku na częściach, który zawsze jest sporo większy, niż w normalnych sklepach czy w internetowych. Do tego nie każdy warsztat ma dostęp do np. części z ASO.
    Wymawianie się w ten sposób przez warsztat jest mało profesjonalne. Mnie osobiście nie przeszkadza czy ktoś sobie sam na własną rękę kupuje części i to montuję czy zamawiam ja (z tym, że liczę po najtańszych cenach internetowych, bez narzuty 30-50% )
    Jak warsztat źle zamontował i umywa rączki to zawsze można uderzyć do UOKiK + sprawa zobaczymy czy jak zapłacą za wszystko dalej będą głupio mówić...
    Kolejna sprawa, że źle zamontowany rozrząd = usterka w niedługim czasie, a nie po 80-120tys km

Co do wahacza TRW i jego uszkodzeniu po 20tys km to trochę śmieszny post, że ASO ma za to odpowiadać. Wrzuć zdjęcia wahacza zobaczymy jak jest uszkodzony.
    ---

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    159 SW 1,9 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał tradelux Zobacz post
    Mnie osobiście nie przeszkadza czy ktoś sobie sam na własną rękę kupuje części i to montuję czy zamawiam ja (z tym, że liczę po najtańszych cenach internetowych, bez narzuty 30-50% )
    Prawidłowa postawa! Ja niestety szukając mechanika do wymiany kilku podzespołów musiałem objechać parę miejsc i w każdym z nich albo nie chcieli robić na dowiezionych częściach albo na zamówione u nich narzucali 30% marży w porównianiu z ceną internetowego sklepu.

Auto
    Brera

Domyślnie

Cytat Napisał jinjet Zobacz post
    Prawidłowa postawa! Ja niestety szukając mechanika do wymiany kilku podzespołów musiałem objechać parę miejsc i w każdym z nich albo nie chcieli robić na dowiezionych częściach albo na zamówione u nich narzucali 30% marży w porównianiu z ceną internetowego sklepu.

Dlatego tak chętnie warsztaty zasłaniają się - nie będzie wtedy gwarancji. Guzik prawda - na usługę i tak muszą dać gwarancję, a to idzie łatwo zweryfikować czy wina montażu czy części. Dwa jak coś idzie do reklamacji to i tak auto przeważnie stoi na warsztacie z wyciągniętą rzeczą...
    ---

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

Witam, jesli cos pomoge w wyborze pompy, to opisze co stalo sie mojej pompie.. ehhh. Komplet rozrzadu wymieniany w Italauto w Katowicach, pompa wody firmy SKF, wymiana w czerwcu..... W trakcie powrotu z meczu Polska-Italia w listopadzie szlag ja trafil, auto zostalo w Olawie u jakiegos mechanika, poczatkowa diagnoza termostat, auto sie zagrzewalo do 130 stopni, komp obnizyl predkosc do 80 w dol, zimno w kabinie. Nowy termostat i to samo, wiec podejrzenie padlo na w miare NOWA POMPE (!), a co sie okazalo, wirnik w pompie kompletnie sie rozpierdzielil, lozysko i lopatki whoooy strzelil... POMPA SKF.... no coz... w warsztacie Italauto stwierdzili ze pierwszy taki przypadek... Po reklamacji w firmie oddano mi tylko zwrot kasy za pompe, a ile mnie kosztowala robocizna u tego "mechanika" i podroze do Olawy to juz jest #$^&#

Auto
    Brera

Domyślnie

Ile płaciłeś za pompę i jakie miała pudełko, bo na rynku jest sporo podróbek
    Nawet w jednej z hurtowni moto na Śląsku mają również podrabiany olej Castrola i Motula...
    ---

Użytkownik Ogier Avatar lukasz159
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 170KM i 380Nm :)

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Rozrząd się kupuje tam, gdzie się go montuje. Wtedy Ciebie nie interesuje, co poszło nie tak.
    Wiem i byloby to Najlepsze rozwiazanie. Ale ja mam zaufanego mechanika. Pracowal 12lat w ASO FIATA ale zmadrzal i otwozyl sobie wlasny warsztat. Jest naprawde dobry. Mialem 156 TS i zerwalem pasek(masakra) pozbieral mi silniczek tak ze smigalem nim 6 latek zanim wymienilem na 159. Ale nie zajmoje sie czesciami zawsze trzeba miec swoje graty. Wymienia pasek W JTDm za 150PLN + moje graty 420PLN=570 wiec po co dawac 1100PLN skoro i tak bedzie go robil czlowiek o takich samych kwalifikacjach i wiedzy co koles w ASO pod warunkem ze nie trawfi sie koles w ASO ktorego przyjeli miesiac temu i sie dopiero uczy.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adolvo
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159SW 1.9 120KM Medium

Domyślnie

Cytat Napisał tradelux Zobacz post
    Ile płaciłeś za pompę i jakie miała pudełko, bo na rynku jest sporo podróbek
    Nawet w jednej z hurtowni moto na Śląsku mają również podrabiany olej Castrola i Motula...
    ciekawa postawa..
    jak wszystko dobrze to SKF a jak się spierdzieli to na pewno podróba..

ochłoń.. psuje się wszystko.. tylko pewne rzeczy częściej pewne rzadziej..