Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Jaki zestaw filtrów JTD

chomiko
    Gość

Post Jaki zestaw filtrów JTD

Panowie/Panie
    Ponieważ przymierzam się do wymiany kompletu filtrów z olejami i płynami, zrobiłem dla siebie małe zestawienie (dla silnika AR 36202 103KW 140KM CF3) Z Filtrona, Mann'a i UFI

Załącznik 45566

Jedno mnie martwi, niektóre wymiary różnią się w zależności od marki, a że chcę dobrze wybrać (nie zwracając) czy może ktoś podać najbardziej odpowiednie i sprawdzone Filtry?

PS. Mam nadzieję że Spis Filtrów się komuś przyda

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lucek
    Mieszka w
    Suwałki
    Auto
    166-2.4 JTD-99r

Domyślnie

Dzięki, przyda się napewno przy poszukiwaniach na własną rękę. Ja odkąd posiadam 166 -filtry zamawiam w sieci, a konkretniej u użytkownika autoprado . Podaję mu VIN,telefonicznie uzgadniam ewentualnie jakieś szczegóły. Wysyła mi w zestawie, przez co wychodzi stosunkowo tanio, i przede wszystkim dobrze

chomiko
    Gość

Domyślnie

lucek dzięki za polecenie sprzedawcy, PW już poszło, ma sporo stuff'u w dobrych cenach
    PS. ale u was zimno

arni52
    Gość

Domyślnie

Ja zamawiam zawsze filtrona te co pokazałeś, tylko jest taka akcja że filtra oleju są 2 rozmiary do AR 166 2,4jtd ja zawsze biorę ten krótszy ale miałem i ten długi obydwa pasują.

chomiko
    Gość

Domyślnie

Komplet filterków UFI (bez kabinowego - nie miał) u poleconego autoprado wyszedł mnie 90 zł, chyba dobra cena....a tak z ciekawości dziś byłem w ASO, pytałem o termostat i filtr kabinowy, analogicznie 490zł i 190 zł, troszkę drogo ale fabryka, dodam, że ASO w warszawie na Żwirki i Wigury..skutek nie kupiłem