Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 2010

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    rozumiem że widziałeś , sprawdzałeś itp tą z linku skoro piszesz , że pewna ...
    Nie bocian, zakładam, że jak sprzedaję ją gość, który ma same pozytywne opinie tutaj i od którego sam auto kupiłem, to jest bardziej pewna od tych cudów z linków, które pojawiają się tutaj co i rusz i zaśmiecają temat. Jak ktoś ma ok. 30k to to jest auto na jakie go stać (2006/2007 rok) i tyle. Sam musiałem trochę odkładać na swoją 159 wiadomo - jak się ma już te 30k to można trochę poczekać i dociągnąć do tych 40k, ale widać że niektórych zaczyna przy tej kwocie kusić żeby swoje ciężko zarobione pieniądze zainwestować w minę. Zresztą ich sprawa - tylko nie róbmy z tego tematu hyde-parku dla naiwnych!
    Ostatnio edytowane przez garret ; 28-01-2013 o 10:27

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    rozumiem że widziałeś , sprawdzałeś itp tą z linku skoro piszesz , że pewna ...
    No własnie.Ludzie często wklejają linki aut Tomka KrK.Nie mam nic przeciwko,nawet więcej,wymieniony kolega ma dobrą opinie i to zrozumiałe,że ludzie jakoś chcą też go wypromować przez siebie,ale pisanie ,że auto pewne ,bez wczesniejszego sprawdzenia,czy chocby oględzin,to tak średnio zapewniająco brzmi.

Reklama swoimi prawami się rządzi i ja to rozumiem i tak jak pisałem,mozna polecić,ale zapewniać ,że auto pewne bez oględzin,to już troszke przesada.

Żeby nie było że mam coś do Tomka.Prowadzi taką działalność i chwała mu za to.Jeżdżę trochę i oglądam auta,i cięzko znaleźć coś pewnego już w cenie pod 40 tys ( jesli chodzi o 159) ,bo zawsze,a to jednak malowany tylni błotnik ze słupkiem,a to drzwi prawe tylne,czy przedni pas ( maska błotniki) ,a to do wymiany zawieszenie,maglownica,a to cięzko pali,także, niby wszystko ok,ale jednak coś nie do końca pasuje.Byc może,wszystkie auta od Tomka są pewne,czego zycze potencjalnym kupującym.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 28-01-2013 o 10:32

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    No własnie.Ludzie często wklejają linki aut Tomka KrK.Nie mam nic przeciwko,nawet więcej,wymieniony kolega ma dobrą opinie i to zrozumiałe,że ludzie jakoś chcą też go wypromować przez siebie,ale pisanie ,że auto pewne ,bez wczesniejszego sprawdzenia,czy chocby oględzin,to tak średnio zapewniająco brzmi.

Reklama swoimi prawami się rządzi i ja to rozumiem i tak jak pisałem,mozna polecić,ale zapewniać ,że auto pewne bez oględzin,to już troszke przesada.
    Ja to widzę inaczej. Nie zauważyłem, żeby ktoś chciał tutaj promować / reklamować działalność Tomka, po prostu działa uczciwy i najbardziej wartościowy dla Firmy (w tym przypadku dla Tomka) mechanizm: zadowoleni klienci to największy skarb, a tzw. marketing szeptany to najlepsza reklama.

Ja sam, kiedy decydowałem się na zakup Alfy, przewertowałem niemal cały "alfowy" internet, fora, tematy, posty i tak tygodniami i mogę stwierdzić, że lepszego sprzedawcy (bazując na opiniach przeczytanych w sieci) od Alf, chyba nie ma. Nic więc dziwnego, że ludzie polecają jego samochody - jest (jak widać), człowiekiem godnym zaufania i tyle.

Oczywiście, nikt nie daje sobie na pewno ręki ciąć za każde auto wystawione u Tomka, ale idąc do niego, można mieć pewność, że sprzedawca potraktuje Cię uczciwie, a to jest najistotniejsze.

Pozdrawiam
    202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

Ok może słowo " wypromować" ma w mojej wypowiedzi niewłaściwy wydźwiek.Chodziło mi raczej o postać pochwały,polecenia.

Dobra opinia = dobra reklama i ok.Mi raczej chodzi o zapewnienia innych userów.Jesli taki ktoś kupił faktycznie alfe tzw.pewną to nie było tematu,tyle ,że żadne zapewnienie nie może nam odrazu wskazać " tak to jest pewne auto,bierz w ciemno",a jedynie nakreslić kierunek,gdzie możemy szukac.

Przepraszam za zamieszanie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

sorrry ale Tomek zadnego auta nie oddaje z jakims mankamentem.Wszystko jest zrobione.Nawet Ci logo wymieni albo chociaz naklejke naklei.Dba o szczegoly.Wszystko mozna z nim dogadac,ustalic...doslownie wszystko.Wiem bo sam kupilem u Tomka i duzo mi zrobil chocby wymiana halogenu,logo,oklejenie kokpitu,wywalenie DPF,zaslepienie EGR,regeneracja kolektora(pozniej wymiana na zaspawany za FREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE) oraz tani serwis,czesci i przedewszystkim MILA KOLEZENSKA ATMOSFERA i RZETELNA PORADA.Ja kupilem u niego auto bez wizyty w ASO,obmierzylismy tylko lakier,a cala reszte mi Tomek powiedzial co ja bolalo i co zostalo zrobione.Pozniej sie dogadalismy jeszcze co bym chcial zrobic dodatkowo,cena i TYLE.Przeslal mi dokumenty,zerejestrowalem auto i przyjechalem zaplacic mu restze kasy oraz odebrac samochod.Tyle z mojej strony.Jak ktos jest uczciwy i pomoze Ci to dlaczego nie mamy o nim mowic DOBRZE i POLECAC GO W CIEMNO??

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

Pozostaje mi tylko zyczyć Tomkowi jak najwięcej takich zadowolonych klientów jak kolega powyzej.

Bartek_P
    Gość

Domyślnie

Ta nawet i ładna. Nigdzie nie napisałem że szukam auta do 30k. Dam i więcej.
    Nigdzie też nie napisałem że auta od Tomka są bee.
    Śmiem nawet twierdzić, choć nigdy gościa nie widziałem, że mógłbym kupić od niego auto w ciemno, i po przejrzeniu wszystkich alf jakie są w ogłoszeniach , chyba tak się właśnie skończy.
    Nie zmienia to faktu , że nie jest jedynym w Europie uczciwym handlarzem i każdy ma prawo kupić auto skąd mu się podoba.
    Równie dobrze można 2 ostatnie strony przenieść do działy wyjebek i będzie można wrócić do merytorycznej dyskusji.

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    sorrry ale Tomek zadnego auta nie oddaje z jakims mankamentem.Wszystko jest zrobione.Nawet Ci logo wymieni albo chociaz naklejke naklei.Dba o szczegoly.Wszystko mozna z nim dogadac,ustalic...doslownie wszystko.Wiem bo sam kupilem u Tomka i duzo mi zrobil chocby wymiana halogenu,logo,oklejenie kokpitu,wywalenie DPF,zaslepienie EGR,regeneracja kolektora(pozniej wymiana na zaspawany za FREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE) oraz tani serwis,czesci i przedewszystkim MILA KOLEZENSKA ATMOSFERA i RZETELNA PORADA.Ja kupilem u niego auto bez wizyty w ASO,obmierzylismy tylko lakier,a cala reszte mi Tomek powiedzial co ja bolalo i co zostalo zrobione.Pozniej sie dogadalismy jeszcze co bym chcial zrobic dodatkowo,cena i TYLE.Przeslal mi dokumenty,zerejestrowalem auto i przyjechalem zaplacic mu restze kasy oraz odebrac samochod.Tyle z mojej strony.Jak ktos jest uczciwy i pomoze Ci to dlaczego nie mamy o nim mowic DOBRZE i POLECAC GO W CIEMNO??
    Czarny jeszcze zaraz napiszesz, że Tomek z Krakowa dopłacił do auta skoro Ci tyle za FREEEEEEEEEEEEEEEEE zrobił ;-))
    Nic nie chce insynuować bo też gościa nie znam ale..... bez przesady ;-)

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tradelux
    Auto
    Brera

Domyślnie

Większość rzeczy wlicza się w cenę samochodu - wiem, bo sam też sprzedaję
    Co do samochodu to za 6tys € mogę kupić 2007/2008r z przebiegiem 120-150tys km za typowe wersje.
    Wersje 4x4 oraz na pełnym wyposażeniu (tak samo jak i 2.4) są duuuuużo droższe.
    ---
    Bezwypadkowe auta na zamówienie. | Ogłoszenia: trade-lux.otomoto.pl
    Części eksploatacyjne do grupy FIAT/PSA

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Do powyższych wpisów:

Nie należy niektórych spraw nadinterpretować

Co innego jest być zadowolonym i polecić dalej, a co innego mówić, że jest tylko jeden - jedyny człowiek, u którego można kupić Alfę.

Ja kupiłem auto u chłopaków (autka.pl) i jestem zadowolony, zarówno z obsługi, kontaktu, przejrzystości, jak i samego samochodu. Mogę z pełną odpowiedzialnością polecić Tomka, jako sprzedawcę, ponieważ bazuje na własnych doświadczeniach.

Nie twierdzę jednak, że autka.pl to jedyne miejsce, gdzie można kupić dobry samochód. Warto jednak wcześniej wejść sobie na ich stronę, przeglądnąć ofertę, aby mieć obraz: ile realnie kosztują samochody od dobrego sprzedawcy, aby potem nie zaśmiecać tego wątku kolejną 159 TI z 2009 roku za 35 000 zł.

Pozdrawiam
    202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT