Koledzy szybkie pytanie , jak wymontowac pompe wysokiego cisnienia w/w silniku tak zeby niczego nie uszkodzic ? mam problem ze zdjęciem koła zamachowego od rozrządu , proszę o jakies wskazówki moze ktos juz to robił.
Koledzy szybkie pytanie , jak wymontowac pompe wysokiego cisnienia w/w silniku tak zeby niczego nie uszkodzic ? mam problem ze zdjęciem koła zamachowego od rozrządu , proszę o jakies wskazówki moze ktos juz to robił.
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
Jeżeli masz na myśli koło pasowe mówiąc "mam problem ze zdjęciem koła zamachowego od rozrządu" to jest problem gdyż musisz nabyć blokadę koła zamachowego żeby je odkręcić jest też druga opcja a klucz pneumatyczy ja jak wymieniałem rozrząd to nawet nie jęknęło tylko poszło odrazu dalej żeby wymontować pompę musisz zdjąć pasek rozrządu wystarczy odkręcić napinacz ale przed tym zaznacz sobie na pasku jak go zamontować z powrotem a demontaż samej pompy już nie mogę pomóc gdyż takiej nie wymieniałem ale nie powinien być z tym jakiś duży problem
rozrząd mam zdjęty koło pasowe zdjete bez problemu problem mam z kołem na pompie sróbe odkrecilem ale nie moge zdjąc go z wałka a nie chce niczego uszkodzic
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v