Wydaje mi się, że to nie jest jednak rzeźba, bo znalazłem już kilka Vek z takim dolotem do kolektora. Alfa jest z 1998, a silnik (rok produkcji 2002) wyciągnięty z Alfy z 2003.
Wydaje mi się, że to nie jest jednak rzeźba, bo znalazłem już kilka Vek z takim dolotem do kolektora. Alfa jest z 1998, a silnik (rok produkcji 2002) wyciągnięty z Alfy z 2003.
Przydałoby się porównać u kogoś... Może u Moniki ? Silnik niby ten sam ...
Jutro podjade do mechanika który mi przekładkę robił (jak podłączał 'nowy' silnik to mówił, że musi poprzerabiać kilka podłączeń, bo są inne i nie pasują). Może on coś będzie wiedział. Czym się różnią CF1, CF2 i CF3? I kiedy one występowały?
- - - Updated - - -
W 166 jest trochę inny dolot. Inaczej to jest popodpinane.
On się gazem nie zajmuje. Nawet ten w Kamieńcu powiedział mi, że 'posprzątanie' tego to przynajmniej 200zł za robociznę. Przed przekładką też była lipa.
Cf2 jest na pojedynczym katalizatorze, cf3 juz nie ;] Ta zaslepiona odma nie jest Ci potrzebna, mozesz kupic pokrywe 2 glowicy z cf2 i nie bedziesz juz mial problemu z odma bo tam jej poprostu nie ma. Zeby usunac to rzezbe ktora zrobil mechanik mozesz poszukac przewodow odmy na allegro i bedziesz mial cale a nie jakies lepionechyba ze Ci to nie przeszkadza, byle zeby ta lepiona nie puszczala lewego powietrza w dolot.
Przeszkadza mi to, że nie spałna to swojego zadania, bo zbiera mi się czasem biały nalot (w śladowych ilościach) na korku i kopci na biało jak lokomotywa. Wydaje mi się, że po to ta odma jest, żeby działała. Zobacze jeszcze jak wygląda dolot/kolektor ze starego silnika.
To ja na pewno nie mam CF3, bo tylko 1 kata jest. A różnica między CF1 i 2?
Z tą lokomotywą to trochę przesadzasz![]()
Ja mam jedna odme i spelnia swoja role i uwierz mi ze bez tej jednej tez jest okbialy nalot na korku nie jest spowodowany tym ze masz jedna zaslepiona bo ona ma odpowietrzac skrzynie korbowa. Przez lato tez miales nalot i kopcil czy zaczelo sie tak dziac przez zime? Nie ma CF1, przynajmniej nie przy tym silniku, a to ze masz jeden katalizator nic nie zmienia bo zostal po starym silniku w ktorym zapewne(po czesci) jest osprzet z cf3?