Ewentualnie możesz spróbować wyczyścić styki przekaźnika. A mrugająca kontrolka nie oznacza kończących się świec, tylko zgłasza problem w układzie. Może to być wadliwa świeca ale nie musi.
Ewentualnie możesz spróbować wyczyścić styki przekaźnika. A mrugająca kontrolka nie oznacza kończących się świec, tylko zgłasza problem w układzie. Może to być wadliwa świeca ale nie musi.
Co do poziomu oleju - zawsze wyświetla się ten komunikat i pokazuje Ci ile masz oleju, wcześniej mogłeś go nie widzieć bo najprawdopodobniej zastępowany był ważniejszym wg alfy "Possible ice on the road". Jeśli mieści Ci się między max a min to się niczym nie przejmuj, jeśli jest ciut więcej też nic się nie stanie (i tak z czasem jak to alfa trochę go pewnie kropnie). Ten błąd to od świec - pewnie jedna nie grzeje, albo od przekaźnika tychże, ale skoro paliła na dotyk to nie ma co się przejmować, że to coś poważniejszego niż świece.
Panowie a jest jakiś sposób żeby wyłączyć to powiadomienie o możliwym oblodzeniu drogi ? Denerwuje mnie bo przez to nie widzę wskaźnika poziomu oleju na komputerze.
No i problem rozwiązany, wcześniej wyświetlał komunikat ""Possible ice on the road", a teraz jest o stanie oleju
Po wymianie świec zobaczymy jak z tym błędem, dzięki za pomoc.
Paweł, przed odpaleniem podgrzej czujnik temperatury :p
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
nie wyświetla "Possible ice on the road" bo temperatura jest wyższa niż 3,5 stopnia zobacz wieczorem jak będzie chłodniej![]()
WŚCIEKŁY ZA PODZIAŁ NA FORUM
Hehe zawsze to jakiś sposób, ale na podlasiu to może być i z tym ciężkoSłyszałem, że w Suwałkach woda zamarza przy -10
![]()
A tak na serio to zawsze rozmyślałem czy da się to wyłączyć w pewnym sensie bezsensowny komunikat, bo jak ktoś nie ma oleju w głowie to i świecąca gwiazdka nie pomoże.
Ostatnio edytowane przez pawel2910 ; 30-01-2013 o 15:16
Swego czasu na IC miałem fajną choinkę - check engine spowodowany przeładowaniem turbo, possible ice on the road i przekroczona prędkość (włączony limiter). Fajnie to wygląda jak po prawej stronie IC na przemian się zapalają 3 ikonki![]()